@article { author = {قنبری, وحید and جعفری, سید مهدی and رشید زاده, شیلان}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Aseptic processing,packaging and sealing}, title_fa = {فرآوری و بسته بندی اسپتیک مواد غذایی}, abstract_fa = {فرآوری اسپتیک به پر کردن محصول استریل در ظروف از قبل استریل شده و به دنبال آن دربندی غیر قابل نفوذ در شرایط و فضای استریل اطلاق می­شود. امروزه فرآوری و بسته­بندی اسپتیک به عنوان یک فنّاوری جایگزین و کارآمد در تولید فرآورده­های قابل استریل شدن در صنایع غذایی توسعه چشمگیری پیدا کرده است. در این تحقیق به صورت کاربردی به بررسی تحول تاریخی این فرآوری، استریل کردن مواد غذایی مورد فرآوری، استریل کردن مواد بسته­بندی و سطوح تجهیزات و همچنین استریل کردن منطقه اسپتیک پرداخته شده است. در ادامه به متداول­ترین روش­های اسپتیک در صنایع غذایی اشاره شده است و در پایان مزایا و محدودیت­های اصلی این فرآوری مورد بررسی قرار گرفته است.}, keywords_fa = {فرآوری اسپتیک,بسته بندی و دربندی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201310.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201310_0c1e14b4be911a331e6cf8dac9d927bb.pdf} } @article { author = {فیضی, سمیرا and صداقت, ناصر}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Pasteurized milk,ultra pasteurized milk,Packaging,flavor,Plastic,shelf life}, title_fa = {بررسی اثر ترکیبات پلاستیکی بر طعم و زمان ماندگاری شیر پاستوریزه و فرا پاستوریزه}, abstract_fa = {شیر ترکیبی مایع است که در کلیه مراحل حمل‌و‌نقل نیاز به ظرف دارد. نخستین رشد معنی‌دار بسته‌بندی شیر در اواخر قرن 19 ایجاد شد. تغییرات طعمی و زمان ماندگاری شیر پاستوریزه و فراپاستوریزه تحت ‌تأثیر شرایط فرایند، مواد بسته‌بندی و رشد میکروبی هستند. بد‌طعمی عاملی تأثیرگذار بر کاهش مصرف سرانه شیر می‌باشد. گسترش بدطعمی به درصد چربی شیر، نفوذ نور و اکسیژن، اندازه و جنس بسته‌بندی بستگی دارد. بطری‌های پلی‌اتیلن ترفتالات شفاف برای شیر پاستوریزه که سریع‌تر مصرف می‌شود، مناسب ولی برای شیر فراپاستوریزه مناسب نیستند؛ اما در صورت ایجاد خواص ممانعت‌کنندگی کافی در برابر نور در آن­ها به منظور جلوگیری از بدطعمی اکسیداسیون نوری برای نگهداری طولانی مدّت شیر مناسب می‌باشند. پوشش‌های چندلایه با خاصیت ممانعت‌کنندگی برای بسته‌بندی شیر پاستوریزه و فراپاستوریزه مناسب هستند که قابلیت حفظ طعم طبیعی شیر را دارند، از جمله:(پلی‌اتیلن با دانسیته پایینLDPE/ مقوا/ پلی‌اتیلن با دانسیته پایین/ پلی‌پروپیلنPP، پلی‌اتیلن با دانسیته پایین/ مقوا/ پلی‌اتیلن با دانسیته پایین/ اتیلن وینیل الکلEVOH/ پلی‌اتیلن با دانسیته پایین و پلی‌اتیلن/ مقوا/ پلی‌اتیلنPE/ آلومینیوم/ پلی‌اتیلن). مقوای مورد استفاده باید مناسب برای بسته‌بندی شیر و دارای خاصیت ممانعت‌کنندگی مطلوب باشد. بسته‌بندی انعطاف‌پذیر نیز از طریق فرایند کواکستروژن محصول را در طی حمل‌و‌نقل، عرضه و نگهداری محافظت می‌کند؛ این بسته‌بندی‌ها حاصل اتصال دو لایه یا بیشتر به شبکه چند لایه هستند. پلی‌اتیلن با دانسیته پایین خطی یا ترکیب آن با پلی‌اتیلن با دانسیته پایین جهت کیسه با قابلیت دوخت حرارتی در شیر به کار می‌روند. در صورت نیاز به ممانعت‌کنندگی بالا در برابر اکسیژن به منظور دستیابی به زمان ماندگاری طولانی مدّت از کیسه‌های پلی‌آمید استفاده می‌شود.}, keywords_fa = {شیر پاستوریزه و فراپاستوریزه,طعم,بسته بندی,پلاستیک و زمان ماندگاری}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201311.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201311_9fb670101aacfc86530459fce79f7e04.pdf} } @article { author = {صراف جوشقانی, حسن}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Ammunition,Packaging,intelligent,missile,troubleshooting remote}, title_fa = {معرفی بسته بندی هوشمند در اقلام حساس}, abstract_fa = {استفاده از سامانه بسته­بندی هوشمند به منظور عیب­ یابی قبل از مصرف، تحول مثبتی در ارائه خدمات فنی، در حین حمل­و­نقل و ذخیره­سازی تا مصرف به شمار می­رود. بدین شکل که با تعبیه واحد الکترونیکی مناسب در بسته بندی، به صورت دوره­ای یا موردی، اطّلاعات فنی اجزا و قطعات موشکی، شناسایی، تحلیل و در صورت بروز خطا، هشدارهای لازم به­طور خودکار به یک مرکز خدمات مشترک مخابره می­شود و یا به­ صورت دستی و مشاهده نشانگر واحد کنترل الکترونیکی بسته ­بندی توسط کاربر به مرکز خدمات و اطّلاعات مزبور ارایه می­گردد. این موضوع از یک طرف باعث جلوگیری از بروز عیوب بیشتر و نهایتاً آماده به­ کاری مداوم موشک خواهد شد. از سوی دیگر باعث از باعث از رده خارج شدن و برگشت دادن موشک تأمینی خواهد شد.به این صورت که بعد از شناسایی واحد کنترل الکترونیکی که در بخشی از بسته ­بندی نصب می­شود و بررسی فرایند عیب­ یابی اقلام موشکی- قبل از لانچ کردن و به­ کارگیری – نتایج به مرکز خدمات مخابره، دسته­بندی و تحلیل می­شود تا نهایتاً مدیریت رفع عیوب به ­صورت یکپارچه یا موردی عمل نموده و اقدامات اصلاحی و تعمیری مورد نیاز صورت گیرد. در این مقاله جهت غلبه بر موانع به ­کارگیری این سامانه با بررسی رویکردهای موجود و تشریح تفصیلی سامانه عیب ­یابی آن، نحوه عملکرد کارکردهای آن در ایجاد شبکه ایمن حمل­ و­نقل و ذخیره سازی تا مصرف تشریح می­شود. همچنین پیشینه و معماری این سامانه در "بخش بسته ­بندی" و "بخش مرکز خدمات مشترک" و همچنین مزیت­های آن بیان شده است. بدین طریق نحوه تشکیل پرونده الکترونیکی عیب­ یابی و سلامت هر یک از اقلام موشکی خریداری شده و اجزای آن از طریق خروجی ­های سامانه بسته­ بندی هوشمند حاصل خواهد شد.}, keywords_fa = {مهمات,هوشمند,بسته بندی,موشک,عیب یابی از راه دور}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201312.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201312_f829e85a7332f763e9e6ff3bf9d36f11.pdf} } @article { author = {کیا, شیرین and میرزایی, حبیب اله and جعفری, سید مهدی}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Herb,antimicrobial activity,Edible coatings}, title_fa = {استفاده از گیاهان دارویی در فیلم های خوراکی بر پایه نشاسته تاپیوکا – آلژینات}, abstract_fa = {در طب سنتی فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاهان مختلف بر روی باکتری­ها و قارچ­ها شناخته شده بود. از زمان­های قدیم گیاهان دارویی به عنوان رنگ­دهنده و عوامل طعم­دهنده غذا مورد استفاده قرار می­گرفتند. از عصاره گیاهان برای جلوگیری از بیماری­های ناشی از غذا و فساد مواد غذایی استفاده می­شد. با استفاده از بسته­بندی فعال که با محیط و محصول در تعامل است می­توان عمر مفید، ایمنی و خواص حسی محصول را افزایش داد و کیفیت محصول را حفظ نمود. این بسته­بندی­ها قادر به مهار اکسیژن، رطوبت یا اتیلن هستند. همچنین می­توانند اتانول و طعم را در بسته­بندی منتشر کنند و فعالیت ضد میکروبی از خود نشان دهند. سیستم ضد میکروبی از طریق انتشار گاز، پوشش با عوامل ضد میکروبی و اختلاط با مواد افزودنی ضد میکروبی  می­توانند اثرات خود را اعمال نمایند.در این مقاله فعالیت ضد میکروبی گیاهان در غلظت­های 1، 5، 10 و 20 % در فیلم خوراکی بر پایه نشاسته تاپیوکا- آلژینات بر روی سویه­های مختلف شامل 3 گونه اشرشیاکلی، 2 گونه سالمونلا تیفیموریوم، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس، باسیلوس سابتیلیس، ویبریوپاراهمولیتیکوس، لیستریا مونوسیتوژنز و 2 سوش سودوموناس مورد بررسی قرار گرفته است. طبق نتایج پژوهشگران در بین روش­های استخراج عصاره از گیاهان دارویی بهترین روشی که بیشترین میزان فعالیت ضد میکروبی را از خود نشان می­داد مربوط به روش استخراج الکلی بود، بعد از آن روش­های استخراج با آب گرم و اولتراسونیک در مقام دوم و سوم قرار  می­گرفتند. مؤثرترین عصاره گیاهان دارویی جهت فعالیت ضد میکروبی، مربوط به عصاره گیاهان هیبیس کیوس سبدریفا لینا و پیپر بیتر لینا می­شد. حساس­ترین میکروارگانیسم­ها نسبت به این عصاره­های گیاهی ویبریو پاراهمولیتیکوس و یرسینیا آنتروکولیتیکا می­باشد و مقاوم­ترین میکروارگانیسم باسیلوس سابتیلیس است. دمای نگهداری بر روی فعالیت ضد میکروبی این فیلم­ها تأثیر­گذار است. به طور کلی عصاره گیاهان دارویی در فیلم خوراکی نشاسته تاپیوکا-آلژینات (شکل 1) دارای اثرات ضد میکروبی خوبی است که برای گسترش ماندگاری یا بهبود ایمنی ماده غذایی به کار   می­رود فقط باید تعامل بین غلظت عصاره و طعم و مزه در غذا مورد بررسی قرار گیرد.}, keywords_fa = {گیاهان دارویی,فعالیت ضد میکروبی و پوشش خوراکی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201313.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201313_a42808097dbff17a2669be11b8f1352c.pdf} } @article { author = {رهامین, هاشم and مدهوشی, محراب and دهقانی فیروزآبادی, محمدرضا}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Tetrapak waste,panel,walnut veneer,physical properties,bending properties}, title_fa = {ساخت پانل از دورریز بسته های چند لایه}, abstract_fa = {بسته های چند لایه امروزه به‌طور گسترده‌ای در بسته‌بندی مواد نوشیدنی مانند آب میوه‌ها، شیر و حتّی آب مورد مصرف قرار می‌گیرد و هر سال میزان قابل توجّهی از دور ریزهای آن در سطح جهان تولید می‌گردد که علی رغم غیرقابل مصرف بودن در صنایع دیگر، سبب آلودگی محیط زیست نیز می‌گردد. در این مقاله به تشریح پانل‌ ساخته شده از دور ریزهای بسته های چند لایه بدون استفاده از چسب و روکش شده با چوب گردو پرداخته شده و خواص فیزیکی و خمشی آن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که می‌توان با دور ریزهای بسته های چندلایه بدون استفاده از هیچ چسبی، پانل ساخت و مقاومت پانل به دست آمده در حد قابل قبول و بر اساس استاندارد متعارف برای سایر پانل های لیگنوسلولزی نظیر تخته فیبر می باشد.}, keywords_fa = {دور ریزهای بسته های چند لایه,پانل، جذب آب و واکشیدگی ضخامت}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201314.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201314_e2edcaf30ee7f20d096f0189562ea350.pdf} } @article { author = {امینی هرندی, سعیده and کاشانی نژاد, مهدی and گوهریان, محمد and علی زاده, صبیحه}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Gaz,Packaging,oxidation,MAP,oxygen scavengers,high barrier packaging,edible film and coating}, title_fa = {اصلاح بسته بندی گز به روش بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده}, abstract_fa = {گز یکی از فرآورده ­های غذایی سنتی ایران است. ترکیبات گز تفاوت مشخصی با سایر شیرینی­ ها و تنقلات مشابه دارد. در تهیه گز از انواع روغن، نشاسته و آرد استفاده نمی­شود. در شرایط نگهداری نامطلوب تغییراتی در رنگ، مزه و بوی این محصول ایجاد می­شود که ممکن است ناشی از اکسایش در مغزها باشد. از طرفی در صورت عدم بسته ­بندی مناسب، گز در مناطق با رطوبت محیطی پایین، خشک و در مناطق با رطوبت محیطی بالا، نرم و چسبنده می­شود. در این تحقیق راهکارهایی در رابطه با کاهش مشکلات مذکور شامل بررسی فرایند اکسایش مغزها، استفاده از اتمسفر اصلاح شده و جاذب­های اکسیژن برای کاهش اکسایش و بسته ­بندی با خاصیت ممانعتی بالا برای کاهش افت رطوبت در گز مورد بررسی قرار گرفته است.}, keywords_fa = {گز,بسته بندی,اکسایش,اتمسفر اصلاح شده,جاذب اکسیژن,خاصیت ممانعت بالا,فیلم و پوشش خوراکی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201315.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201315_f7b3d6bd225629168e7011f33c8293ee.pdf} } @article { author = {کریمی, نیره and مقصودلو, یحیی}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {10}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Button mushroom,packaging film,qualitative characteristics,MAP}, title_fa = {تأثیر فیلم بسته بندی بر ویژگی های کیفی قارچ دکمه ای تازه}, abstract_fa = {جهت بسته بندی قارچ دکمه­ای به فیلم­های بسته­ بندی با نفوذ­پذیری بالا نسبت به اکسیژن و دی­اکسید کربن نیاز می­باشد. فیلم­های پلاستیکی نظیر PVC به علت افت وزن (و بنابراین ارزش اقتصادی) و تغییرات بافت برای قارچ دکمه­ای نامطلوب می­باشند. بنابراین می­توان از فیلم­های پلی اولفین ( PD 941و PD 961) استفاده نمود. همچنین از فیلم­های جدید برای گسترش MAP می­توان به مواد آب دوست مانند فیلم­های تهیه شده از محصولات کشاورزی یا فیلم­های مصنوعی ساخته شده از پلی­اتیلن، پلی­استر یا پلی­اتر آمید اشاره نمود. فیلم گلوتن گندم نسبت به فیلم سنتزی برای محدود کردن دی اکسید کربن در داخل بسته و حفظ شرایط تازگی قارچ­ها بسیار مطلوب می­باشد. در این مطالعه تأثیر نوع فیلم بسته ­بندی بر خواص کیفی قارچ مانند ترکیب گاز داخل بسته ­ها، رنگ، کاهش وزن و رسیدگی در طی نگهداری ارزیابی می­گردد.}, keywords_fa = {قارچ دکمه ای,فیلم بسته بندی,ویژگی های کیفی و اتمسفر اصلاح شده}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201316.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201316_2141330deb07c3407692f904ba541dc1.pdf} }