@article { author = {صراف جوشقانی, حسن and قنبریان, حسین}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Markings,symbols,signs,packed levels,military products}, title_fa = {نمادها و علائم در بسته بندی محصولات نظامی}, abstract_fa = {علائم و نمادهای بسته­بندی در محصولات نظامی         به­عنوان یک ضرورت کلیدی در لجستیک برای مصرف بهتر این اقلام محسوب می­شود. در بسته­بندی نظامی با انتخاب روش بهتر و استفاده از استانداردها در نشانه­گذاری و علامت­گذاری، نتایج قابل ملاحظه­ای در بهبود چرخه لجستیک و رضایت نیروهای مسلح به وجود خواهد آمد. در این مقاله سعی شده است، اهمیت و شاخص­های نشانه­گذاری محصولات نظامی بیان شود. سپس انواع روش­های نشانه­گذاری و نمونه­هایی از نمادهای متداول در این بخش ارائه گردیده است. در جمع­بندی مقاله، برنامه پیاده­سازی فرآیند علامت­گذاری و نشانه­گذاری نظامی بیان شده است.}, keywords_fa = {نشانه گذاری,نمادها,علائم,سطوح بسته بندی,محصولات نظامی و لجستیک}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201376.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201376_e031f895f02f3dcaf9a63a1207268615.pdf} } @article { author = {نصرالله زاده, احمد and جعفری, سید مهدی and اکبری, احسان}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بررسی چالش ها و مشکلات بسته بندی زعفران}, abstract_fa = {زعفران یک محصول صادراتی راهبردی برای کشور بوده و ایران به عنوان بزرگ­ترین تولیدکننده و صادر­کننده این محصول در جهان شناخته شده است. از شایع­ ترین عوامل بر کاهش سهم ایران در صادرات زعفران، می­توان به سامان­ه ای بسته­ بندی ضعیف این محصول اشاره نمود. به کارگیری روش­ های نوین بسته ­بندی نظیر فنّاوری هردل می­ تواند تا حد زیادی سبب حفظ کیفیت زعفران گردد. علی­رغم پیشرفت­ هایی که در زمینه بسته­بندی زعفران و در زمینه­های دیگر صورت گرفته، ولی با این وجود، به دلیل مسائل و مشکلاتی نظیر، سامانه­ های بسته­ بندی ضعیف، رعایت نکردن بهداشت و استانداردها و سطح کیفی پایین، هنوز این محصول با ارزش افزوده بالا، جایگاه واقعی خود را با نام ایران در جهان پیدا نکرده است، لذا ضروری است که با اجرای برنامه­ هایی نظیر: تولید فرآورده ­های جدید، استفاده از فنّاوری ­های نوین در بسته­بندی و بهبود استانداردهای بهداشتی و کیفی، ضمن حفظ جایگاه زعفران ایرانی در جهان، راندمان و بهره­وری تولید آن را نیز افزایش داد. در این پژوهش، ضمن بیان کلیاتی در مورد زعفران و خواص آن به بررسی مشکلات اساسی بسته­ بندی صادراتی زعفران پرداخته شده و در پایان فنّاوری­ های نوین نگهداری زعفران از جمله بسته­ بندی اتمسفر اصلاح شده، فنّاوری نانو و پرتو­دهی معرفی گردیده است.}, keywords_fa = {زعفران,بسته بندی,فنّاوری هردل,پرتودهی و فنّاوری نانو}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201377.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201377_53c76d6b5899c416b1d8df5ff12c79bc.pdf} } @article { author = {شایسته فر, مهناز and خزایی, رضوان}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Packaging,pathology,handicrafts,commercialization}, title_fa = {آسیب شناسی بسته بندی و عرضه محصولات صنایع دستی}, abstract_fa = {بسته‌بندی تولیدات و آثار صنایع دستی و هنرهای سنتی، راه‌گشای حل بسیاری از مشکلات این عرصه خواهد بود، چرا که بسته‌بندی مطلوب و استاندارد، وسیله ارتباط ذهنی خریدار و فروشنده بوده و موجب افزایش رغبت مشتریان برای خرید خواهد شد و این امر، رونق فروش صنایع دستی در بازارهای داخلی، خارجی، اشتغال‌زایی و درآمدزایی آن را در پی‌خواهد داشت. شناسایی اقلام و تولیدات صنایع‌دستی پرفروش برای بسته­بندی، نظارت بر تولید صنایع‌دستی به منظور تأمین کیفیت مطلوب، حمایت از دست اندرکاران و تولیدکنندگان صنایع‌دستی، آسیب­شناسی، درجه­بندی و طبقه­بندی هنرمندان بر اساس کیفیت آثار تولیدی، ترویج فرهنگ خرید اقلام و محصولات صنایع‌دستی و ورود این محصولات به سبد خرید خانوارها، از دیگر مباحث مطرح شده در این خصوص می­باشد. این تحقیق از نوع تحلیلی – توصیفی می­باشد و روش گردآوری اطّلاعات میدانی – کتابخانه­ای است.}, keywords_fa = {بسته بندی,آسیب شناسی,صنایع دستی و تجاری سازی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201378.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201378_b653c5b0ae48294469ed8c647636fac8.pdf} } @article { author = {رهبری, مهشید and داوودی, مینا and حق زاد, معصومه}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Packaging,designing,food product,marketin}, title_fa = {ویژگی های طراحی بسته بندی های مواد غذایی}, abstract_fa = {بسته­ بندی یکی از مهم­ترین بخش ­های صنایع غذایی می­باشد که با امنیت غذایی در ارتباط است و محافظی است که سلامت کالای محتوی خود را پس از تولید تا مرحله مصرف حفظ می ­نماید. بسته­بندی محصول تنها وسیله ارتباطی در فروشگاه است که در آن ظاهر محصول توجّه مصرف­کنندگان را در میان گزینه­ های مختلف به خود جذب می­کند. از بسته­بندی به عنوان فروشنده خاموش یاد شده است، به این معنا که محصول را در قفسه­ های خرده­فروشی به فروش می­ رساند. بسته­بندی، ابزاری ضروری در فعّالیّت­ های بازاریابی جدید برای کالاهای مصرفی از جمله در صنایع غذایی، محسوب  می­ شود. با بسته­بندی مواد غذایی می­توان در پی راه­حل­ های بهتر برای مشکلات بازاریابی یا حمل­و­نقل در زنجیره تولید بود. هدف از این مقاله، مرور و بررسی نقش مهم بسته­بندی به عنوان ابزار ارتباطی مهم در شناساندن محصول به مصرف­کننده می­باشد و ویژگی­ های طراحی بسته­بندی مواد غذایی را شرح داده است.}, keywords_fa = {بسته بندی,طراحی,فراورده غذایی و بازاریابی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201379.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201379_b087dd1c8c218f0b6784f5488120802f.pdf} } @article { author = {صداقت, ناصر and قربانی, مریم and میلانی, الناز}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Pomegranate arils,Coating,chitosan,aloe vera gel,essentional oil,modified atmosphere,shelf life}, title_fa = {بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف}, abstract_fa = {دوره رسیدن و مصرف میوه­های تازه از جمله انار نسبتاً کوتاه است. به­علاوه مصرف انار عمدتاً به دلیل خارج کردن سخت دانه­ها چندان متداول نمی­باشد.  از این رو، میوه انار با حداقل فرآوری شده (دانه­های انار آماده مصرف) بجای میوه کامل، محصول جذّاب­تری به مصرف­کنندگان ارائه و چشم­انداز تولید و مصرف انار را افزایش می­دهد. در سال­های اخیر، دانه­های انار آماده مصرف به علت سهولت مصرف، ارزش تغذیه­ای بالا و خصوصیات حسی منحصر به فرد، عامه­پسند شده­اند. با توجّه به ارزش تغذیه­ای انار، دانه­های انار با حداقل فرآوری و بسته­بندی شده تحت اتمسفر اصلاح یافته راه جدیدی برای استفاده بهینه از میوه درجه پایین با نقص­های سطحی پوست مانند ترک، شکاف و آفتاب سوختگی را ارائه می­دهد. میوه­ها و سبزیجات با حداقل فرآیند، به علت افزایش فرآیندهای آنزیمی درون­زا و سرعت تنفس، مستعد افزایش افت کیفی و آلودگی میکروبی می­گردند. فنّاوری بسته­بندی در اتمسفر اصلاح شده، امکان به تأخیر انداختن میزان تنفس و افزایش مدّت ماندگاری محصولات تازه را فراهم می­کند. پوشش ­های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل می­کنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی نیز دارند. استفاده از  اسانس ­های روغنی در پوشش خوراکی نیز به بهبود خاصیت ضدمیکروبی آن کمک می­ نماید. پوشش ­دهی دانه­های انار با ژل آلوئه ورا و عسل نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می­ گردد.}, keywords_fa = {دانه های انار,پوشش‌دهی,کیتوزان,ژل آلوئه ورا,اسانس روغنی,اتمسفر اصلاح شده و ماندگاری}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201380.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201380_3fff4572d17f7a508cdb1059cf9cad7e.pdf} } @article { author = {آذری آنپار, مجتبی and سلطانی تهرانی, ناصر}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Biopolymer,Packaging,foodstuffs,polyphenol,plant extracts}, title_fa = {غنی‌سازی مواد بسته بندی بر پایۀ زیست پلیمر رژیمی به وسیله عصاره زیست فعال گیاهان}, abstract_fa = {با توجّه به اهمیت عصاره‌های گیاهی و قرارگیری آن­ها در لیست GRAS بودن آن‌ها، اختلاط آن‌ها در بسته‌بندی­های از جنس پلی­مرهای زیستی رژیمی اخیراً مورد توجّه قرار گرفته است. پلی‌ساکاریدها(مانند کیتوزان، آلژینات) و پروتئین‌ها(مانند ایزوله پروتئین سویا و آب پنیر، ژلاتین و زئین)، به عنوان بستر پلی‌مر خوراکی هستند که از آن‌ها برای انتقال انواع عصاره‌های زیست‌فعال شامل عصاره چای سبز، هسته‌ انگور، زغال اخته و قره قاط استفاده می‌شود. علاوه بر این اثبات شده که عصاره‌های گیاهی باعث بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زیست فعالی بسته­بندی شده و به این ترتیب می‌توانند کاربردهای کلی آن­ها اعم از خصوصیات فیزیکی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی را در مواد غذایی افزایش دهند و به طور خلاصه شاخص­های مختلف محصولات نهایی شامل رنگ، بو، مزه و سایر خصوصیات را تعیین می‌کنند. شاخص­های اصلی شامل منشأ عصاره‌ها و بستر زیست‌پلی­مر(مثلاً فیلم حاصل از پروتئین یا پلی‌ساکارید که به عنوان بستر برای عصاره‌ها استفاده می‌شود)، ترکیب بسترهای پلی‌مری و عصاره‌ها و فرآوری مواد تشکیل­دهنده مورد استفاده می‌باشند. فعل و انفعالات میان بسترهای پلی‌مری و عصاره‌ها به خوبی شناخته شده­اند. علاوه بر آن مشخص شده که پلی‌فنول‌ها به عنوان یکی از ترکیبات کلیدی زیست‌فعال می‌باشند که می‌توانند در پیوند‌های هیدروژنی احتمالی که در این فعل و انفعالات نقش بسزایی را ایفا می‌کنند، شرکت نمایند. به هر حال مطالعات کمی در رابطه با ویژگی‌های ساختاری میان ترکیبات پلی‌فنولی خاص و بسترهای پلی­مری صورت گرفته است است. در این اینجا نیز سعی شده است که اثر عصاره‌های گیاهی روی بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی زیست پلی­مر‌ها(خصوصیات مکانیکی و حسی)، بسترها و همچنین تأثیر عملکرد عصاره(به ویژه ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی) روی مواد حاصل مورد بازنگری قرار قرار گیرد.}, keywords_fa = {زیست‌پلیمر,بسته‌بندی,مواد غذایی,پلی‌فنول و عصاره‌های گیاهی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201381.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201381_c7d680c7fd99a470614aa18058b21eaa.pdf} } @article { author = {جاوید, لاله and کشمیری زاد, الهام and جهان لتیباری, احمد and حافظی, بهنام}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Electrochemical method (EC),effluent treatment,paper pulp}, title_fa = {استفاده از روش الکتروشیمیایی(EC) برای تیمار پساب صنایع خمیر و کاغذ}, abstract_fa = {مصرف روزافزون آب و کمبود منابع آب تازه در دسترس، استفاده مجدّد از پساب در صنایع برای تأمین بخشی از آب مورد نیاز صنعت را به موضوعی           اجتناب­ناپذیر تبدیل کرده است.‏ تولید روز افزون محصولات کاغذی به خصوص مصرف روز افزون کاغذ در صنایع بسته­بندی از خمیر چوب و همچنین بازیافت محصولات مصرف شدۀ آن­ها که پیامد آن ورود بخش دیگری از آلاینده­ها به محیط زیست است، افزایش نگرانی­ها را در رابطه با محیط زیست در پی داشته است. بدین منظور در پژوهش حاضر، پساب صنایع خمیر و کاغذ (مطالعه موردی: واحد‎ حوضچه‎ ‎هضم‎ پساب یک‎ ‎کارخانه ‎کاغذ‎ بسته­بندی‎) با بهره­گیری از روش الکتروشیمیایی(‏EC‏)‏ مورد ارزیابی و تیمار قرار گرفت. در روش تیمار الکتروشیمایی، نمونه­برداری از حوضچه‎ ‎هضم‎ ‎پساب ‏مطابق کتاب روش­های استاندارد آزمایش­های آب و فاضلاب انجام شد و‎ ‎تأثیر عوامل مختلف از جمله مقادیر COD، TDS و TSS‏ و هدایت الکتریکی‏ پساب بررسی گردید.‏ نتایج نشان داد که در ‏مدّت زمان 30 دقیقه، مقدار ‏COD‏ باقی­مانده در حجم 500 میلی لیتر پساب، از 985 به 240 میلی­گرم در لیتر کاهش یافته است.}, keywords_fa = {روش الکتروشیمیایی (‏EC‏)‏,‏تیمار پساب و خمیر کاغذ}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201382.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201382_4a794486c40a2cc4219f0e0d2197d737.pdf} }