@article { author = {Esmaeil Ramaji, Mahsa and Sabbaghpour langeroudi, Saba}, title = {Nanotechnology, a Novel Field in the Food Packaging Industry}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {6-19}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {Nanotechnology is the science of very small materials that play an important role in the food production and packaging. Also it is recognized as the most innovative modern technique by introducing the latest enhancements in the food packaging industry by improving mechanical, barrier and thermal properties of food packaging, detecting pathogens and spoilage microorganisms, enhancing the shelf-life of food, reducing food waste and costs, resolving environmental issues and also by introducing smart, active and improved packaging by maintaining the food quality and its safety aspects; that public perception will be crucial to the realization of these technological enhancements. Therefore, this review article attempts to focus on the implementation of nanotechnology as a powerful tool in the development of food packaging to improve food quality and safety. It is hoped that by using the science of nanotechnology, the current food packaging systems will be modified and products with better and safer nutritional quality will be sent to the global market. Also, despite the small amount of nanoparticles, it is possible to change the properties of packaging materials without significant changes in density, transparency and processing characteristics. Therefore, this review article attempts to focus on the implementation of nanotechnology as a potent tool in developing food packaging to improve food safety and quality. It is hoped that by utilizing nanotechnology, the current food packaging systems will be modified and products with better and safer nutritional quality will be introduced to the global markets.}, keywords = {Nanotechnology,Food packaging,Smart Packaging,Active Packaging,Improved packaging}, title_fa = {فنّاوری نانو عرصه ای نوین در صنعت بسته بندی مواد غذایی}, abstract_fa = {فنّاوری نانو، علم مواد بسیار کوچک است که نقش به سزایی در تولید و بسته بندی مواد غذایی دارد؛ هم چنین به عنوان خلّاقانه ترین روش مدرن با ارائه جدیدترین پیشرفت ها در صنعت بسته بندی مواد غذایی در راستای بهبود ویژگی های مکانیکی، ممانعتی و حرارتی بسته بندی ها، شناسایی میکروارگانیسم های بیماری زا و مولد فساد، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی، کاهش ضایعات و هزینه ها، برطرف کردن مسائل زیست محیطی و هم چنین با معرفی بسته بندی های هوشمند، فعال و بهبود یافته با حفظ کیفیت مواد غذایی و جنبه های ایمنی آن نیز شناخته شده است؛ که درک عمومی جهت تحقق این پیشرفت های فنّاوری بسیار مهم خواهد بود. هم چنین با وجود مقدار اندکی از نانوذرّات، تغییر خصوصیات مواد بسته بندی بدون تغییر قابل توجّه در ویژگی های تراکم، شفافیت و فرآوری میسّر می باشد. بنابراین در این مقالة مروری تلاش می شود تا بر پیاده سازی فنّاوری نانو به عنوان ابزاری توانمند در توسعه بسته بندی های غذایی در جهت بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی متمرکز شود. امید است بتوان با بهره گیری از علم فنّاوری نانو، سیستم های بسته بندی کنونی مواد غذایی را اصلاح کرده و محصولاتی با کیفیت تغذیه ای مناسب تر و ایمن تر را روانه بازار جهانی نمود.}, keywords_fa = {فنّاوری نانو,بسته بندی مواد غذایی,بسته بندی هوشمند,بسته بندی فعال,بسته بندی بهبود یافته}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205544.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205544_2621079979c118552ceaa907ebe66603.pdf} } @article { author = {Behshad, Vahid and Sedaghat, Nasser}, title = {Application of Modified Atmosphere Packaging of Poultry: a Review}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {20-27}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {Increasing production and consumption of Poultry meat in Iran, as well as its growing trend in the world, raises concerns about maintaining its quality.Using methods to reduce waste and maintain the quality of this product is very important.  Temperature, moisture, light and active water are among the most important factors that adversely change the quality of poultry meat and it is possible to control all of these factors with Modified Atmosphere Packaging (MAP) and Vacuum packaging (VP). It is also possible to use other techniques such as active packaging, intelligent packaging and antimicrobial packaging in combination with Modified Atmosphere Packaging. By eliminating the worries of quality reduction, it multiplied the shelf life and eliminated the need for freezing because freezing reduces the quality of the product and consumes a lot of energy.}, keywords = {modified atmosphere packaging,Poultry meat,Active Packaging}, title_fa = {مروری بر کاربرد بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته در بسته بندی گوشت مرغ}, abstract_fa = {افزایش تولید و مصرف گوشت مرغ در ایران و همچنین روند رو به رشد آن در جهان نگرانی هایی را در زمینه حفظ کیفیت آن ایجاد می کند. استفاده از روش هایی به منظور کاهش ضایعات و حفظ کیفیت این فراورده از اهمیت بسیاری برخوردار است. دما، رطوبت، نور و فعالیت آبی از جمله عوامل اصلی تغییر نامطلوب کیفیت گوشت مرغ هستند که همه این ها در شرایط استفاده از بسته بندی ها با اتمسفر تغییر یافته(MAP) و بسته بندی تحت خلأ قابل کنترل می باشند. همچنین می توان این روش ها را به صورت تلفیقی با مواردی همچون بسته بندی های هوشمند، فعال و بسته بندی های ضدمیکروبی تلفیق نمود. با از بین بردن نگرانی های مربوط به کاهش کیفیت، طول مدّت نگهداری را چند برابر کرده و نیاز به انجماد را نیز برطرف نمود زیرا انجماد باعث کاهش کیفیت فراورده شده و انرژی زیادی مصرف می‌کند.}, keywords_fa = {بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته,گوشت مرغ,بسته بندی فعّال}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205545.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205545_0f98955a2937616fd919c84f3312dd35.pdf} } @article { author = {Dodangeh, Sona and Shekarchizadeh, Hajar and Amiri, Saber}, title = {A Review about Different Types of Sensors and their Application in Designing Intelligent Packaging for Assessing the Food Quality}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {28-41}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {The development of packaging is in response to reducing consumer concerns about food safety. The role of packaging has shifted from marketing and distribution in the past to measuring and communicating to meet the needs of the food industry and buyers. Intelligent packaging is a smart device or label that dynamically shows the quality of the packaged product, and has been considered as an alternative to the traditional static dating approach. Among the various types of sensor devices, optical indicators are relatively simple to operate for both the manufacturer and the consumer. The goal in intelligent packaging is to provide safer and higher quality products. In intelligent systems, the condition of packaged food is monitored to provide information on the quality of packaged food during transportation and storage. These technologies are designed to increase the demand for safer foods with better shelf life. The intelligent packaging market is expected to have a promising future in terms of packaging materials.}, keywords = {Intelligent packaging,Quality,Safety,Shelf-life}, title_fa = {مروری بر انواع حسگرها و کاربرد آن ها در طراحی بسته بندی های هوشمند جهت ارزیابی کیفیت مواد غذایی}, abstract_fa = {توسعه بسته بندی در پاسخ به کاهش نگرانی مصرف کنندگان در رابطه با ایمنی مواد غذایی است. نقش بسته-بندی از بازاریابی و توزیع در گذشته به سنجش و برقراری ارتباط جه تأمین نیازهای صنعت غذا و خریداران تغییر یافته است. بسته بندی هوشمند، یک دستگاه یا برچسب هوشمند است که به صورت پویا، کیفیت محصول بسته بندی شده را نشان می دهد، و به عنوان روش جایگزین با روش تاریخ انقضاء سنتی، مورد توجّه قرار گرفته است. در بین انواع مختلف دستگاه های حسگر، نشان گرهای بصری هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده عملکرد نسبتاً ساده تری دارند. بنابراین، تقاضای بسته بندی هوشمند با نشان گر بصری به ویژه در صنعت غذا به طور چشمگیری افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی سیستم های مختلف بسته بندی هوشمند در بسته بندی مواد غذایی پرداخته می شود. هدف در بسته بندی هوشمند، ارائه محصولات ایمن و با کیفیت تر می باشد. در سیستم های هوشمند، وضعیت موادغذایی بسته بندی شده کنترل می گردند تا اطلاعاتی در مورد کیفیت مواد غذایی بسته بندی شده در طول حمل و نقل و ذخیره سازی ارائه دهند. این فنّاوری ها با افزایش تقاضا برای غذاهای ایمن تر با ماندگاری بهتر طراحی شده اند. انتظار می رود که بازار بسته بندی هوشمند در رابطه با مواد بسته بندی، آینده ای امیدوارکننده داشته باشد.}, keywords_fa = {Intelligent packaging,Quality,Safety,Shelf-life}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205546.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205546_4baa6b5c54a36ca57ac94bcc8bc47d01.pdf} } @article { author = {Ahmadi, Nadia and Ahari, Hamed}, title = {A Review of the Synthesis, Properties and Application of Nanoemulsions in the Packaging of Bioactive Foods}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {42-53}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {New packaging is not only responsible for including and protecting food from external factors, but also has other benefits that include increased storage time, prevent spoilage and nutrient loss, and determine the shelf life of food. Increased demand for foods with fresh properties, reduced synthetic additives and preservatives, low environmental degradation and safety, have led researchers and industries to develop milder processing technologies and more eco-friendly packaging solutions. In this regard, the use of nano-emulsions to improve food packaging performance is compatible with sustainable development and new functions in conventional coatings and films. Nano-emulsions that have unique optical stability and rheological properties, including: protection, encapsulating and delivery of hydrophobic bioactive and functional compounds (including natural preservatives such as: plant essential oils, nutraceuticals, vitamins, colors, and flavors, surfactants (including naturallyoccurringproteins and carbohydrates), are used to design nano-emulsions with the desired food grade for packaging applications. In this paper, nano-emulsions in biopolymer matrices used in food packaging are investigated as well as their potential antimicrobial activity against foodborne pathogens.}, keywords = {Food packaging,Microcoating,antimicrobial activity,Nanoemulsion}, title_fa = {مروری بر سنتز، ویژگی ها و کاربرد نانوامولسیون ها در بسته‌بندی مواد غذایی فعال زیستی}, abstract_fa = {بسته ­بندی ­های نوین، تنها مسئول دربرگرفتن و محافظت مواد غذایی در برابر عوامل خارجی نیستند، بلکه مزایای دیگری نیز دارند که شامل افزایش زمان انبارمانی، جلوگیری از فساد و افت مواد مغذی و تعیین زمان ماندگاری مواد غذایی می­باشد. افزایش تقاضا برای غذاهایی با ویژگی­ های تازه­ماندن، کاهش افزودنی ­های مصنوعی و نگه­دارنده‌ها، تخریب اندک محیط زیست و ایمن ­بودن، محققان و صنایع را به سمت توسعه فنّاوری ­های فرآوری ملایم ­تر و راهکارهای بسته‌بندی سازگارتر با محیط­زیست سوق داده است. در این زمینه، استفاده از نانوامولسیون­ها برای بهبود عملکرد بسته‌بندی مواد غذایی سازگار باتوسعه پایدار و کارکردهای جدید در پوشش ­ها و فیلم ­های متداول ارائه کرده است. نانوامولسیون­ ها که دارای پایداری نوری و ویژگی­ های رئولوژیکی منحصر به فردی ازجمله: حفاظت، ریزپوشانی و تحویل ترکیبات زیست فعال و عملگرا (از جمله مواد نگه­دارنده طبیعی مانند: اسانس­های روغنی گیاهان، مواد مغذّی، ویتامین­ها، رنگ­ ها و طعم‌دهنده‌ها)، سورفاکتانت ­ها(از جمله پروتئین ­ها و کربوهیدرات­هایی که در طبیعت یافت می‌شوند)، برای طراحی نانوامولسیون ­های با درجه غذایی مورد نظر برای کاربردهای بسته‌بندی استفاده می­شوند.دراین مقاله ازنانوامولسیون ­ها در ماتریکس ­های بیوپلیمری مورداستفاده در بسته‌بندی مواد غذایی با وجود فعالیت ضدمیکروبی بالقوه آن­ها در برابر پاتوژن­های همراه غذا، مورد بررسی قرار می‌گیرند.}, keywords_fa = {بسته‌بندی مواد غذایی,ریزپوشانی,فعالیت ضدمیکروبی,نانوامولسیون}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205547.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205547_46dee421821b8b67058f13c512a9452c.pdf} } @article { author = {yaghubi, nayereh sadat and Kordnaeij, Asadollah and Aghaei, Mohammad}, title = {The Impact of Quality, Creativity and Attractiveness of Packaging on the Customer’s Purchase Intention to Buy by Considering the Mediating Role of Customer’s Effect and Cognition (Case Study: Chocolate Industry)}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {54-67}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {The present research aims at assessing the impact of the quality, creativity and attractiveness of packaging on consumer purchasing intention by considering the role of the mediating of customer effect and cognition. The present study was conducted in terms of its purpose and the required data were collected through distribution of questionnaires among 403 chocolate consumers in Tehran. To assess the validity of the questionnaire, content validity and convergent validity were used and Cronbach's alpha method was used to determine the reliability. The research hypotheses were evaluated using structural equation modeling (SEM) and regression method. Data analysis was done by SPSS and Smart-PLS software. The results of the research show that the packaging elements: the quality, creativity and attractiveness of packaging affect the feeling and cognition of customers. Research findings also show that the customer's effect (emotion) do not affect the intention to buy, but the customer's knowledge of the Purchase Intentions is effective.}, keywords = {Quality packaging,Creative packaging,Attractive packaging,Customer effect,Customer cognition}, title_fa = {تأثیر کیفیت، خلاقیت و جذابیت بسته بندی بر قصد خرید مصرف کننده با در نظر گرفتن نقش میانجی احساس و شناخت مشتری (مطالعه موردی: صنعت شکلات)}, abstract_fa = {این پژوهش با هدف ارزیابی تأثیر کیفیت، خلاقیت و جذّابیّت بسته­بندی بر قصد خرید مصرف­کننده با در نظر گرفتن نقش میانجی احساس و شناخت مشتری انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و داده­های مورد نیاز از طریق توزیع پرسشنامه در میان 403 نفر از مصرف­کنندگان شکلات، شهر تهران جمع­آوری شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و همگرا و برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. فرضیه ­های پژوهش با استفاده از روش مدل­یابی معادلات ساختاری(SEM) و رگرسیون مورد سنجش واقع شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها به وسیله نرم افزارهای آماریSPSSو Smart- PLS صورت گرفته است. نتایج بررسی ­ها نشان می­دهد که عناصر بسته ­بندی: کیفیت، خلاقیت و جذّابیّت بسته­بندی بر احساس و شناخت مشتریان تأثیر دارد. یافته ­های تحقیق همچنین نشان می ­دهند که احساس مشتری بر قصد خرید تأثیری ندارد ولی شناخت مشتری بر قصد خرید مؤثر است.}, keywords_fa = {کیفیت بسته بندی,خلاقیت بسته بندی,جذّابیّت بسته بندی,احساس مشتری,شناخت مشتری}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205548.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205548_a21b07dabd9c889fc099158a4805c317.pdf} } @article { author = {Mohammadi-Alamuti, Masumeh and Shahabi-Ghahfarrokhi, Iman and Shaterian, Maryam}, title = {Plastic Waste Management of Packaging Materials Using Photo Catalysts}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {68-79}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {Food packaging ensures long-term storage and protection of all types of food against physical, chemical and biological factors. In some food packaging, one of the purposes of packaging is to keep its contents away from oxygen and external contaminants. Today, it is an important part of the materials used to package food from petroleum products. This has caused many environmental problems. One of the proposed solutions for this issue is the use of materials with photocatalytic activity along with synthetic (petroleum) polymers. Minerals that have this property include titanium dioxide and zinc oxide. These light-sensitive materials are excited by receiving light. Hence, a hole (h*) in the valence band and an electron (e-) in the conduction band of these semiconductor compounds are created. The electron-hole pair leads to the production of active radicals which are responsible for attacking the plastic polymer chains. Consequently, changes in weight, mechanical properties, and plastic morphology are observed by realizing carbon dioxide and carbonyl groups. These changes demonstrate the decomposition of petroleum based polymers in the environment.}, keywords = {Waste,Plastics,Environmental problems,Biodegradability,Photocatalytic activity}, title_fa = {مدیریت پسماندهای پلاستیکی مواد بسته بندی با استفاده از فوتوکاتالیست ها}, abstract_fa = {بسته بندی مواد غذایی موجب ذخیره سازی طولانی مدت و حفاظت از انواع مواد غذایی در برابر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می شود. در برخی از مواد غذایی، یکی از اهداف بسته بندی، دور نگهداشتن محتویات آن از اکسیژن و آلودگی های بیرونی است. امروزه بخش مهمی از مواد مورد استفاده برای بسته بندی مواد غذایی از مشتقات نفتی می باشد. که این امر موجب مشکلات محیط زیستی زیادی شده است. یکی از راه کارهایی که برای این موضوع پیشنهاد شده است، استفاده از مواد با فعالیت فوتوکاتالیستی همراه با پلیمرهای سنتزی (نفتی) می باشد. از جمله مواد معدنی که دارای این خاصیت می باشند، می توان به دی اکساید تیتانیوم و اکسید روی اشاره کرد. این مواد حساس به نور، با دریافت نور از حالت پایه خارج و برانگیخته می‌شوند. به این ترتیب یک حفره (h*) در لایه ظرفیت و یک الکترون (e-) در لایه هدایت این ترکیبات نیمه هادی تولید می شوند. این جفت الکترون-حفره منجر به تولید رادیکال های فعال می شوند. رادیکال های فعال تشکیل شده، مسئول حمله به زنجیره های پلیمری پلاستیک هستند. به این ترتیب، دی اکسید کربن و گروه های کربونیل آزاد می شوند، تغییراتی در وزن، خصوصیات مکانیکی و مورفولوژی پلاستیک به وجود می آید. این تغییرات نشان دهنده تخریب پلیمرهای سنتزی در محیط زیست می باشند.}, keywords_fa = {پسماند,پلاستیک,مشکلات زیست محیطی,زیست تخریب پذیری و فعالیت فوتوکاتالیستی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205549.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205549_b3278b1912de717aef2567b077fac211.pdf} } @article { author = {mohammadi, behzad}, title = {Synthesis of Chitosan-Poly Aniline Conducting Nano Composite and its Structural Physical Properties}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {11}, number = {42}, pages = {80-92}, year = {2020}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {The aim of this study was to investigate the effect of polyaniline conductive nano-polymer on the structural, functional and biological properties of chitosan bio-composite. In this study, conductive polyaniline nanoparticles were used to improve the structural properties of chitosan. For this purpose, chitosan-polyaniline nanocomposite in combination of different concentrations of polyaniline and synthesis time (1-60 minutes) with the aim of producing antibacterial and biodegradable packaging was synthesized; also physical, structural, and functional properties of the films were investigated. Structural properties were investigated using infrared spectroscopy and X-ray diffraction and also the size, shape and morphology of the synthesized particles were studied using scanning electron microscopy (SEM). The results showed that the polyaniline nanoparticles synthesized in the chitosan polymer matrix are spherical in dimensions of 45-50 nm. The study of the effect of polyaniline on the physical properties of chitosan films also showed that with increasing the concentration of polyaniline and the synthesis time, the water solubility and water vapor permeability of the films decreased. Also, due to the fading of synthesized nanocomposites at high concentrations of poly-aniline, synthesized nanocomposites can be used in the packaging of light-sensitive foods.}, keywords = {chitosan,Poly aniline,Conducting polymer,Biodegradability}, title_fa = {سنتز نانو کامپوزیت کیتوزان- پلی آنیلین و بررسی ویژگی های ساختاری و زیستی و ضدباکتریایی آن}, abstract_fa = {هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نانو پلیمر رسانای پلی­آنیلین بر خصوصیات ساختاری و عملکردی و زیستی بیو­کامپوزیت کیتوزان است. در این پژوهش از نانوذرّات رسانای پلی­آنیلین برای بهبود خصوصیات ساختاری کیتوزان استفاده شد که بدین منظور نانو کامپوزیت کیتوزان- پلی­آنیلین در ترکیب غلظت های مختلف پلی­آنیلین و زمان سنتز (۱-۶۰ دقیقه) با هدف تولید بسته‌بندی آنتی­باکتریال و زیست‌تخریب‌پذیر سنتز شده و نیز خصوصیات فیزیکی، ساختاری و عملکردی فیلم ­ها مورد بررسی قرار گرفتند. خصوصیات ساختاری با استفاده از روش طیف­ سنجی مادون قرمز و پراش اشعه ایکس و اندازه، شکل و مورفولوژی ذرّات سنتز شده با استفاده از روش میکروسکوپ پویش الکترونی بررسی شد. نتایج نشان دادند نانو ذرّات پلی­آنیلین سنتزشده در ماتریکس پلیمری کیتوزان کروی شکل و در ابعاد ۴۵-۵۰ نانومتر می­باشند. بررسی تأثیر پلی­آنیلین بر خصوصیات فیزیکی فیلم کیتوزان هم نشان داد که با افزایش غلظت پلی­آنیلین وزمان سنتز میزان حلالیت آبی، نفوذپذیری به بخارآب فیلم‌ها کاهش یافت.همچنین نانوکامپوزیت­های سنتز شده به دلیل کدر بودن،در غلظت بالای پلی­آنیلین می توانند در بسته­بندی مواد غذایی حساس به نور مورد استفاده قرار گیرند.}, keywords_fa = {کیتوزان,پلی آنیلین,پلیمرهای رسانا و زیست ‌تخریب‌پذیری}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205550.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_205550_eeef61b8e857f0c33a75fa6ba6822435.pdf} }