@article { author = {دارابی, عیسی and میرزایی, حبیب اله and تجلی, روح الله}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {3}, number = {12}, pages = {-}, year = {2013}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {خاصیت بازدارندگی فیلم های خوراکی در برابر بخار آب و روش های بهبود آن}, abstract_fa = {استفاده از فیلم­ های خوراکی در بسته­ بندی مواد غذایی، مستلزم آن است که فیلم­ها خواص کاربردی(خواص مکانیکی، بازدارندگی در برابر گازها، رطوبت و حرارتی) مطلوبی داشته باشند. در تولید فیلم ­های خوراکی عمدتاً از پروتئین­ ها و پلی­ ساکارید­ها، به دلیل توانایی آن­ها در ایجاد شبکه پیوسته پلیمری استفاده می ­شود. ماهیت آبدوستی(هیدروفیل) فیلم ­های تولید شده از پروتئین ­ها و پلی ­ساکاریدها باعث می­ شود که این قبیل فیلم­ها نه تنها خاصیت بازدارندگی ضعیفی در برابر رطوبت داشته باشند بلکه به دلیل جذب آب و افزایش تحرک زنجیرهای پلیمری، نفوذپذیری نسبت به اکسیژن و دی اکسید کربن را نیز افزایش دهند. جهت غلبه بر این مشکل، در فیلم­ها می­ توان از روش­ هایی مثل: استفاده از فیلم­های مرکب و نانوکامپوزیت­ ها، بهینه ­سازی شرایط تولید فیلم ­ها و اصلاح ساختار بیوپلیمرها استفاده کرد.}, keywords_fa = {نفوذپذیری به بخار آب (WVP),فیلم خوراکی,بیوپلیمر و خاصیت بازدارندگی}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201323.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201323_94251a60a683b2097415d804acfd06aa.pdf} }