@article { author = {مصلحی, زینب and عراقی, مریم and مصلحی, مرضیه}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {4}, number = {14}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {اثر ماندگاری پوشش خوراکی متیل سلولز در مغز پسته در طول نگهداری}, abstract_fa = {پسته از محصولات ارزشمند صادرات ایران می­ باشد که در چند سال اخیر به علت آلوده بودن به سم آفلاتوکسین صادرات آن دچار خدشه شده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر پوشش­ دهی پسته با هیدروکلوئید متیل­ سلولز بر میزان آفلاتوکسین آن در طی نگهداری می­ باشد. در این تحقیق از مغز پسته­ ی رقم عباسعلی دامغان استفاده گردید. غلظت­ های مختلف از محلول متیل سلولز (1/0%، 5/0%، 1%، 2%) آماده شد و پوششی از این هیدروکلوئید از طریق غوطه­ ورسازی متیل سلولز بر روی نمونه­های پسته ایجاد گردید. نمونه­های پوشش داده و نمونه شاهد(فاقد پوشش) مدّت 4 ماه در گرمخانه(انکوباتور) در دمای °c25 نگهداری شدند. در بررسی تأثیر مقادیر مختلف غلظت ­های متیل سلولز در ترکیب پوشش مغز پسته، بر میزان بازدارندگی این هیدروکلوئید بر روی تولید آفلاتوکسین کل که توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاHPLC)) اندازه ­گیری شد، نشان داد که غلظت­ های 1/0% و 5/0% باعث کاهش چشمگیری از تولید آفلاتوکسین در مغز پسته می­ گردد که قابل شناسایی نبود. همچنین اندازه ­گیری رطوبت نشان داد، بالاترین میزان رطوبت مربوط به مغز پسته پوشش داده شده با غلظت 2% و کمترین میزان رطوبت مربوط به نمونه شاهد، نمونه 1/0% و 5/0% می ­باشد.}, keywords_fa = {آفلاتوکسین,پسته,پوشش دهی و متیل سلولز}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201339.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201339_4c967d51353ebfd0091ede1d677867d8.pdf} }