@article { author = {صداقت, ناصر and قربانی, مریم and میلانی, الناز}, title = {}, journal = {Packaging Science and Art}, volume = {5}, number = {20}, pages = {-}, year = {2015}, publisher = {Imam Hussein University}, issn = {2228-6675}, eissn = {2980-7824}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {Pomegranate arils,Coating,chitosan,aloe vera gel,essentional oil,modified atmosphere,shelf life}, title_fa = {بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف}, abstract_fa = {دوره رسیدن و مصرف میوه­های تازه از جمله انار نسبتاً کوتاه است. به­علاوه مصرف انار عمدتاً به دلیل خارج کردن سخت دانه­ها چندان متداول نمی­باشد.  از این رو، میوه انار با حداقل فرآوری شده (دانه­های انار آماده مصرف) بجای میوه کامل، محصول جذّاب­تری به مصرف­کنندگان ارائه و چشم­انداز تولید و مصرف انار را افزایش می­دهد. در سال­های اخیر، دانه­های انار آماده مصرف به علت سهولت مصرف، ارزش تغذیه­ای بالا و خصوصیات حسی منحصر به فرد، عامه­پسند شده­اند. با توجّه به ارزش تغذیه­ای انار، دانه­های انار با حداقل فرآوری و بسته­بندی شده تحت اتمسفر اصلاح یافته راه جدیدی برای استفاده بهینه از میوه درجه پایین با نقص­های سطحی پوست مانند ترک، شکاف و آفتاب سوختگی را ارائه می­دهد. میوه­ها و سبزیجات با حداقل فرآیند، به علت افزایش فرآیندهای آنزیمی درون­زا و سرعت تنفس، مستعد افزایش افت کیفی و آلودگی میکروبی می­گردند. فنّاوری بسته­بندی در اتمسفر اصلاح شده، امکان به تأخیر انداختن میزان تنفس و افزایش مدّت ماندگاری محصولات تازه را فراهم می­کند. پوشش ­های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل می­کنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی نیز دارند. استفاده از  اسانس ­های روغنی در پوشش خوراکی نیز به بهبود خاصیت ضدمیکروبی آن کمک می­ نماید. پوشش ­دهی دانه­های انار با ژل آلوئه ورا و عسل نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می­ گردد.}, keywords_fa = {دانه های انار,پوشش‌دهی,کیتوزان,ژل آلوئه ورا,اسانس روغنی,اتمسفر اصلاح شده و ماندگاری}, url = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201380.html}, eprint = {https://packaging.ihu.ac.ir/article_201380_3fff4572d17f7a508cdb1059cf9cad7e.pdf} }