per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201355
بسته بندی مهمات و لجستیک نظامی
حسن صراف جوشقانی
hasarraf@yahoo.com
1
مصطفی امام پور
emampourmos@yahoo.com
2
دانشگاه جامع امام حسین(ع)
دانشگاه آزاد اسلامی کرج
در لجستیک نظامی با توجّه به تجربیات و بهرهبرداری از نتایج نبردهای اخیر و با الگوبرداری از مزایای لجستیک تجاری، گامهای قابل ملاحظهای در بهبود وضعیت بستهبندی برداشته شده است. در این مقاله به توصیف وضعیت بستهبندی مهمات در لجستیک نظامی پرداخته شده تا مصرفکنندگان مهمات به اقلام کیفی در زمان تعیین شده و با حفظ صرفه اقتصادی و با کمترین هزینهها نائل شوند. به همین خاطر، امروزه بهینهسازی بستهبندی با معیارهای لجستیکی و فنی به شدّت مورد توجّه دستاندرکاران و مسئولان مربوطه قرار دارد و استفاده از نمونه پیوستهای فنی بستهبندی - پیشنهادی این مقاله - متداول و ضروری شده است.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201355_3429aadc06edb33e5168d2a89bfc55be.pdf
لجستیک تجاری
بسته بندی مهمات
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201356
مروری بر اثر فرایندهای پرتودهی و مایکروویو بر ایمنی مواد بسته بندی
احمد احتیاطی
ehtiati.ahmad@stu.um.ac.ir
1
ناصر صداقت
sedaghat@um.ac.ir
2
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
روشهای نوین فرآیند مواد غذایی مانند پرتودهی و مایکروویو، روشهایی هستند که در سالهای اخیر،در صنعت مواد غذایی به منظور تولید مواد غذایی سالم تر و با کیفیتتر مورد استفاده قرار میگیرد. محققان نیز تأثیر این روشها را بر مواد غذایی و عوامل فساد محصولات غذایی مورد بررسی قرار دادهاند. با توجّه به اینکه، عموماً این فرایندها روی محصول بستهبندی شده، اعمال میشود، بررسی تغییرات ویژگیهای مواد بستهبندی مانند خواص مکانیکی و ممانعتکنندگی بسیار مهم میباشد. در همین راستا، بخشی از تحقیقات در حوزه بستهبندی، معطوف به بررسی تأثیر فرایند های نوین بر ویژگیهای مواد بستهبندی است. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات صورت گرفته در این حوزه می باشد. اثر فرایندهای نوین بر شدّت مهاجرت ترکیبات از مواد بستهبندی به ماده غذایی طی نگهداری نیز از موضوعات مهمی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201356_3ed052362af1904ac902df05a015fca0.pdf
ایمنی
بسته بندی
پرتودهی
مایکروویو و مهاجرت
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201357
بررسی مقایسه ای روش های مختلف کنترل مواد محلول و کلوئیدی (DCS) موجود در فرآیند ساخت کاغذهای بسته بندی
مقدسه اکبری امری
akbari_moghadase@yahoo.com
1
رحیم یداللهی
2
حسین رسالتی
3
محمدرضا دهقانی
4
احمدرضا سرائیان
saraeyan@yahoo.com
5
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
در تولید کاغذهای بستهبندی، خصوصاً هنگامی که از خمیرهای مکانیکی یا کاغذ بازیافت شده و ساخته شده از چوب استفاده میشود، مقدار زیادی از مواد محلول و کلوئیدی (DCS) که عمدتاً از همیسلولزها، مواد استخراجی و لیگنانها تشکیل شده است از خمیر آزاد شده و در آب فرآیندی، پراکنده یا حل میشوند. تجمع DCS طی عملیات کاغذسازی به دلیل بسته شدن سامانههای آب فرآیندی، اثرات زیانآوری بر فرآیندهای کاغذسازی و محصولات کاغذی دارد. بنابراین حذف یا کنترل DCS به منظور غلبه یا کاهش اثرات منفی آنها، امری ضروری است. در این بررسی، پیشرفتهای اخیر در کنترل DCS از طریق روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجّه به مطالعات انجام شده، روشهای شیمیایی شامل استفاده از پلیالکترولیتها جهت لختهسازی و تهنشینی مواد DCS در سامانه شناورسازی با هوای محلول (DAF) و تثبیتکنندهها مانند سولفات آلومینیوم(آلوم) ، پلیآلومینیومکلرید، پلیآمینها، پلیوینیلآمین و نشاسته کاتیونی، روشهای کارامدتری در کنترل DCS برای بهبود حرکت پذیری ماشین کاغذ و بهبود کیفیت کاغذهای مختلف از جمله بستهبندی میباشد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201357_ab9ad9fbd74ce03eafcd394508540cfd.pdf
خمیرهای مکانیکی
سلولزها
کاغذسازی
بسته بندی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201358
ویژگی و کاربرد خمیرهای حل شونده، مشتقات آن و نقش آنها در صنعت بسته بندی
ملیحه کرمی
m.karami353@yahoo.com
1
حسین رسالتی
2
احمدرضا سرائیان
saraeyan@yahoo.com
3
محمدرضا دهقانی
4
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
این مطالعه اطّلاعاتی راجعبه کاربردهای خمیر حل شونده و مشتقات حاصل از آن ارائه میدهد که برخی از این مشتقات در صنعت بستهبندی از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. خمیرهای حلشونده دارای مقدار زیادی آلفا- سلولز هستند که خواص ویژهای مثل سطح درجه روشنی زیاد و توزیع وزن مولکولی یکنواخت دارند. خمیرهای حلشونده برای تولید محصولات متفاوت مشتق شدهی سلولزی استفاده میشوند. مزیت مشتقات سلولز نسبت به سلولز، قابلیت انحلال آنها در حلالهای رایج تجاری است. ویژگی قابل حل بودن مشتقات سلولزی باعث میشود که استفاده از این مشتقات توسط فنّاوری مناسب جهت تولید الیاف، لایهها، فیلمهای سلولزی، پلاستیکها با مواد محلول در آب امکانپذیر گردد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201358_daf7a5e76911150d9ee18dc9307d836c.pdf
خمیرهای حل شونده
صنعت بسته بندی
خمیر حل شونده
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201359
طراحی و ساختار بستهبندی کاغذی
سعید مهدوی
smahdavi@rifr-ac.ir
1
کرج حسین آباد راه آهن بعد از سه راه واریان شهر مرکز تحقیقات البرز
دو ویژگی بسیار مهم بستهبندی شامل طرح و ساختار آن است. امروزه به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد کاغذ و مقوا که ناشی از خواص الیاف سلولزی تشکیلدهندهی آنهاست، استفاده از کاغذ و مقوا در صنایع بستهبندی رو به افزایش است. از طرف دیگر، استفاده از سایر مواد مثل پلیمرها و فویلها به همراه کاغذ و مقوا در ساختار بستهبندی، موجبات ارتقای کیفیت این صنعت را فراهم آورده است. کاغذ و مقوا از جمله موادی هستند که میتوانند با توجّه به خواستههای مشتری، قدرت خلاقیت را در طراح بستهبندی افزایش دهند. طرح و ساختار بستهبندی برای هر محصول با توجّه به توقّعات از آن، میتواند متفاوت باشد. امروزه موفقیت در تجارت یک کالا، مرهون به کارگیری طرحی مناسب در قالب ساختار مهندسی شده بستهبندی آن کالاست. در این مقاله به چگونگی ساختار و طرح انواع بستهبندی متشکل از کاغذ و مقوا پرداخته میشود.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201359_ad8c173a79a9497fb824423204c05f75.pdf
بستهبندی
کاغذ
طراحی
ساختار و ویژگیها
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201360
اثر استیله کردن بر ویژگی های نوری، فیزیکی و مکانیکی کاغذهای بسته بندی
رحیم ابراهیمی بریسا
ebrahimirahim56@gmail.com
1
حسین رسالتی
akbari_moghadase@yahoo.com
2
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
در مطالعه حاضر اثر استیله کردن بر ویژگیهای نوری، فیزیکی و مکانیکی کاغذهای بستهبندی مورد مطالعه قرار گرفته است. در ابتدا به نحوه مکانیسم استیله کردن کاغذ و دیگر مواد لیگنوسلولزی پرداخته شده است. در مورد ویژگیهای فیزیکی، تأثیر استیله کردن برای پایداری ابعاد، ناهمواری سطح و ضخامت کاغذهای بستهبندی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای ویژگیهای مکانیکی نیز مقاومت به پاره شدن، کششی، به تا شدن و سفتی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین برای تأثیر استیلاسیون بر ویژگیهای نوری کاغذ، سفیدی، زردی و ماتی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. نتایج بررسیهای محققین، نشان داده است در اثر استیله کردن پایداری کاغذ و مقواهای بستهبندی افزایش میافزایش و سپس کاهش مییابند. مقاومت به سفتی که برای مقوا و کاغذهای بستهبندی، شاخص بسیار مهمی است با استیلاسیون به طرز چشمگیری افزایش مییابد. استیله کردن کاغذهای بستهبندی با گروههای حجیم و روشن استیلی، باعث افزایش ماتی و سفیدی خواهد شد و زردی حاصل از کهنگی کاغذ را کاهش میدهد.یابد و کاغذ نسبت به رطوبت، تغییرات کمتری از خود نشان میدهد. استیله کردن کاغذ، باعث صافی سطح بیشتر و افزایش ضخامت کاغذهای مورد نیاز در صنعت بسته بندی خواهد شد. مقاومت به پارگی در اثر استیلاسیون به دلیل کاهش طول الیاف افت میکند. مقاومت به کشش و تا شدن با استیله کردن ابتدا
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201360_30f4589954026e4ece6ab2d37c9ec017.pdf
استیله
کاغذهای بسته بندی
صنعت بسته بندی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2014-05-22
5
17
201361
تهیه و بررسی خواص فیلم چند جزیی زیست تخریب پذیر در بسته بندی مواد غذایی
سارا طبشی
sara_tabashi@yahoo.com
1
عبدالرسول ارومیه ای
a.oromiehei@ippi.ac.ir
2
سعید بازگیر
3
علی اصغر کتباب
4
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
در طی سالهای اخیر استفاده از پلیمرهای زیست تخریبپذیر در تولید مواد بستهبندی، مورد توجّه تولیدکنندگان قرار گرفته است. بستهبندیهای زیست تخریبپذیر بر پایه بیوپلیمرها و پلیمرهای سنتزی هستند که به طور معمول از نشاسته و پلیاولفینهایی نظیر پلیاتیلن سبک، پلیاتیلن سنگین، پلیپروپیلن و پلی استایرن استفاده میگردد. فیلمهای زیست تخریبپذیر تولید شده بر پایه نشاسته و پلیاتیلن سنگین دارای مزایایی چون، زیست تخریبپذیری، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و تنشهای شکنندهی محیط می باشد؛ اما وجود معایبی مانند انعطافپذیری و مقاومت ضربه پایین، استفاده از آنها را محدود میسازد. در این پژوهش، اثر ترکیب درصدهای متفاوتی از LLDPEو HDPE را در کامپوزیت زیست تخریبپذیر چند جزئی نشاسته / پلیاتیلن سنگین / پلیاتیلن خطی سبک و پلیاتیلن مالئیک انیدرید، از طریق روش مخلوطکن داخلی مورد بررسی قرار داده شد. سپس به بررسی خواص کششی نظیر مدول، استحکام کششی در نقطه تسلیم و درصد ازدیاد طول در نقطهی شکست پرداخته شد و نتایج حاصل نشان میدهد که افزایش مقدارLLDPE در آمیزه باعث افزایش قابل توجّهی در ازدیاد طول تا نقطه شکست در مقایسه با نسبت ثابتی از آلیاژ پلیاتیلن سنگین و سبک خطی به عنوان نمونه شاهد بوده است. بنابراین فیلم چند جزئی فوق با ترکیب درصد30%LLDPE و 34% HDPEو درصد ثابتی از نشاسته و سازگارکننده در شرایط بهینه، بهترین خواص را از خود نشان داده است به طوری که با بررسی خواص زیست تخریبپذیری این آمیزه، مشاهده گردید که بعد از مدّت سه ماه در حدود 10% نمونه تخریب شده است. میزان گذردهی اکسیژن در آمیزه چند جزیی حاوی 30%LLDPE حاکی از کاهش بیش از 50% مقدار اکسیژن عبوری، نسبت به آلیاژ HDPE/LLDPE گردیده است.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201361_ebeea2d01a2763e9b5a1659ece175ea5.pdf
فیلم چند جزیی
بسته بندی مواد غذایی
زیست تخریب پذیر