per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
6
17
201445
مطالعه راهکارهای توسعه علامت تجاری(برندینگ) از طریق طراحی بسته بندی
فرهاد آل علی
farhadale@semnan.ac.ir
1
کارشناس ارشد طراحی صنعتی و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان
همزمان با توسعه بازارهای جدید بین المللی و رشد برندهای داخلی و ورود آنان به بازارهای جهانی، خطر ناشی از بدفهمی و سوءتعبیر از مفهوم برند نیز تولیدکنندگان را تهدید می نماید. با توجّه به قابلیت اندازه گیری تأثیرات برند و شناسایی راهکارهای توسعه آن در سیاست گذاریهای یک شرکت، این مقاله به مطالعه مفاهیم عمیق و تازهای از برند و راهبردهای توسعه آن در بسته بندی محصولات میپردازد. بسته بندی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فرآیندها در حفظ سلامت کالا از مرحله تولید تا مصرف، نقش بسیار مهمی را در توسعه برندینگ بازی میکند. از این رو در این مطالعه با اتخاذ روش پژوهشی پدیدارشناسی به شناخت مبانی نظری مرتبط با موضوع پرداخته تا در ابتدای امر، راهکارهای توسعه برندینگ از منظر مطالعاتی مورد بررسی قرار گیرد. سپس به جستجوی نمونه های موردی موفقی که در راستای آن مبانی قرار دارند، پرداخته شد و با تحلیل نمونه های بستهبندی و استخراج شاخص های تأثیرگذار در توسعه برندینگ در طراحی بسته بندی های مذکور، یافته ها در قالب چندین راهبرد در طراحی بسته بندی ارائه گردید تا با بکارگیری آنها نقش تأثیرگذار بسته بندی در توسعه برندینگ برای صاحبان کالا مشخص گردد. مسلماً فقدان شاخصه های تأثیرگذار در توسعه برندینگ که در این مطالعه استخراج گردید، منجر به عدم رضایت مصرف کنندگان در استفاده از یک برند خواهد شد و نیز پویایی و انعطاف یک برند را زیر سؤال خواهد برد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201445_32c2e1fc514aa2aa4927380ddef56643.pdf
بسته بندی
بِرَند
برندینگ
طراحی صنعتی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
18
27
201446
بررسی نقش فعالیت های آموزشی و ترویج کشاورزی در ارتباط با دانش بسته بندی و نگهداری کشمش (مطالعه موردی: شهرستان تاکستان)
زهرا همدانی
hamedaniz@yahoo.com
1
غلامرضا مجردی
gmojarradi@yahoo.com
2
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
استادیار ترویج، توسعه و ارتباطات روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
عدم توجّه انگورکاران به ضرورت بسته بندی و نگهداری کشمش در شرایط مناسب سبب کاهش کیفیت کشمش و در نتیجه عدم پذیرش از سوی مصرف کننده و افت چشمگیر قیمت آن شده است. برای رسیدن به وضعیت مطلوب، لازم است برنامههای آموزشی و ترویجی مختلفی در خصوص توجّه به بسته بندی و شرایط مناسب نگهداری به اجرا درآید. بنابراین هدف از انجام این تحقیق توصیفی- همبستگی، ارائه اطّلاعاتی در خصوص نقش فعالیتهای آموزشی و ترویجی بر دانش انگورکاران درباره تهیه، بستهبندی کشمش و تحلیل آن است. جامعه آماری تحقیق 2462 نفر از انگورکاران بخش مرکزی شهرستان تاکستان بودند که با استفاده از فرمول کوکران 240 نفر از طریق روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب و مطالعه شدند. روایی محتوایی ابزار تحقیق با استفاده از نظرات متخصصان تأیید شد و با انجام مطالعه مقدماتی و محاسبه ضریب الفای کرونباخ بزرگتر از 7/0 برای شاخص های ترکیبی پایایی آن به دست آمد. نتایج توصیفی تحقیق نشان داد که دانش اکثریت انگورکاران درباره بستهبندی و نگهداری کشمش در سطح پایین است. همچنین انگورکاران برای کسب اطّلاعات خود از خدمات آموزشی و ترویجی در خصوص تهیه کشمش به میزان زیادی از ملاقات با مروجان و کارشناسان کشاورزی در مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی، استفاده از فیلم ها یا سیدیهای آموزشی- ترویجی مرتبط و استفاده از حضور مروجان بهره می برند. ضریب همبستگی بین سطح دانش انگورکاران نسبت به بسته بندی و نگهداری کشمش با میزان استفاده از تمامی خدمات آموزشی و ترویجی 158/0 بود و رابطه مثبت و معنیداری در سطح پنج درصد بین این دو متغیر وجود داشت.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201446_599c86b4602085ae8c9b7fdf698e9795.pdf
بسته بندی
کشمش
فعالیت آموزشی و ترویجی
تاکستان
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
28
41
201447
درک مصرف کننده از بسته بندی مواد غذایی با رویکرد توسعه پایدار زیست محیطی
مرضیه اله دادی
m.allahdadi@alzahra.ac.ir
1
عضو هیات علمی گروه طراحی صنعتی، دانشکده هنر، دانشگاه الزهراء (س)، تهران
در سراسر زنجیره تأمین، بسته بندی نقشی اساسی در تحویل ایمن کالا به مصرف کننده نهایی را برعهده دارد. همچنین دارای پتانسیل زیادی برای کمک به توسعه پایدار است. این مقاله به بررسی و ارائه بینش هایی درباره دانش و درک مصرف کنندگان از جنبههای محیطی بسته بندی مواد غذایی و شرح تفصیلی نحوه مشارکت و یا تقابل این جنبهها در توسعه پایدار زیست محیطی است. مرور کلی مطالعاتی که اخیراً در زمینه بسته بندی انجام شده، تأکید بر عملکرد محافظت کننده بسته بندی است چرا که این عملکرد به لحاظ زیست محیطی نقش بسیار پررنگی در توسعه پایدار دارد. در مقابل، آنچه مصرف کنندگان از اثرات زیست محیطی بسته بندی درمی یابند، منحصراً مربوط به مواد بسته بندی میشود. از نظر مصرف کنندگان، بسته بندی با پایه کاغذ به نفع محیط زیست است، در حالی که پلاستیک و فلزات این گونه نیستند. این مطالعه نشان می دهد اکثر مصرف کنندگان که درنظرسنجی شرکت کرده اند از نقاط ضعف خود در قضاوت وضعیت زیست محیطی بسته بندی مواد غذایی آگاه هستند که این خود مبنی بر نیاز مصرف کنندگان به راهنمایی است، در غیر این صورت، انتخاب مصرف کننده میتواند ناخواسته به لحاظ زیست محیطی عدم سازگاری با اهداف توسعه پایدار را داشته باشد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201447_82dc10a9329ca7e491a9d741be87b461.pdf
ترجیحات مصرف کننده
بسته بندی
بسته بندی مواد غذایی ارگانیک
نظرسنجی
توسعه پایدار بسته بندی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
42
53
201448
قابلیت و ویژگی های عملکردی فیلم های خوراکی بر پایه امولسیون
مرسده حسینی سلوط
mercedehosini@yahoo.com
1
جعفر محمدزاده میلانی
jmilany@yahoo.com
2
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
آگاهی روز افزون مصرف کنندگان در مورد سبک زندگی سالم، منجر به تحقیق در مورد روش های جدید طولانی کردن زمان ماندگاری محصولات غذایی بدون نیاز به مواد نگهدارنده شده است. بهبود خواص مکانیکی و بازدارندگی مرتبط با اجزای اصلی در شبکه پلیمرهای زیستی به دلیل علاقه روزافزون به ساختارهای مرکب میباشد. بررسی حاضر بر روی کاربردهای غذایی پوشش ها و فیلم های خوراکی امولسیونی متمرکز شده است. لیپیدها معمولاً برای ایجاد ویژگی آبگریزی و در نتیجه کاهش از دست دادن رطوبت به فیلم ها و پوشش های خوراکی اضافه می شوند. طیف بسیار گستردهای از مواد چرب از جمله موم های طبیعی، رزین ها، استوگلیسیریدها، اسیدهای چرب، مواد با پایه نفتی، مواد معدنی و روغن های گیاهی موجود است. پیش از استفاده از پوشش، لازم است که فرایند امولسیون سازی فاز چربی در فاز آبی صورت گیرد. در بین روش های امولسیون سازی، هموژنیزاسیون روتور-استاتور مشهورترین روش می باشد. به طور کلی، فیلم های امولسیونی تولید شده از لیپیدها و هیدروکلوییدها، ویژگی های مکانیکی، ممانعت کنندگی در برابر رطوبت و شفافیت بیشتری را در مقایسه با فیلم های تک لایه لیپیدی نشان می دهند.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201448_ccef01a042d56520de71b0e4a9d1c0c5.pdf
امولسیون
پوشش
فیلم خوراکی
ویژگی های عملکردی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
54
61
201449
اهمیت بسته بندی غذایی مقاوم به حشرات: چالشها و راهکارها
جعفر میلانی
jmilany@yahoo.com
1
پیمان مظفری
peyki07@yahoo.com
2
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
علیرغم توسعه بستهبندی مقاوم- به حشرات، هنوز هم برخی غذاهای بستهبندی شده قبل از آنکه مصرف شوند با چالشهای فراوانی روبرو هستند. یکی از این چالشها که تاکنون نادیده گرفته شده است، هجوم آفات و حشرات به بستههای محتوی مواد غذایی در انبار یا محیط خانه و عدم شناخت کافی از مکانیسم ورود آنها است. از آنجایی که افزایش محدودیتها در جهت استفاده از آفتکشها و تأکید بر رعایت اصول و الزامات بهداشتی، اولویت اول محصولات است، بنابراین توسعه و ترویج بستهبندی مقاوم- به حشرات جزء مسائل مهم برای مصرفکننده و تولیدکننده می باشد. در این صورت، مصرفکننده از مصرف غذای عاری از- حشرات مطمئن است و تولید کننده به خاطر هجوم حشرات به بسته های مواد غذایی، درگیر مسائل اخلاقی و حقوقی نمیشود. سه راهکار کاربردی در این زمینه وجود دارند که شامل طراحی مناسب بستهبندی برای جلوگیری از تهاجم حشرات، استفاده از مواد پلیمری بی اثر، و به کارگیری مواد دافع حشرات با منشأ طبیعی مانند اسانسهای گیاهی میباشد که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته میشود.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201449_9add142cd18568797a673a9dad6b7327.pdf
بسته بندی
اسانس
حشرات
مکانیسم ورود
مواد دافع
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
62
75
201450
بررسی اثر سقوط و ضربه، بر بسته بندی دستگاه های الکترونیکی در هنگام حمل و نقل
محسن شعبانیان
shabanian@kazerunsfu.ac.ir
1
فاطمه بهشتی
f.beheshti70@gmail.com
2
کارشناسی ارشد مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون
دانشجوی کارشناسی مهندسی برق- الکترونیک، بخش مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون
دستگاه های الکترونیکی قابل حمل همواره در معرض ضربات ناشی از سقوط قرار دارند. به همین دلیل، بسته بندی محصول و در نتیجه میزان مقاومت در مقابل ضربه یکی از مهم ترین نگرانی ها در طراحی قطعات و دستگاه های الکترونیکی قابل حمل و همچنین بسته بندی آنها می باشد. بنابراین سازندگان قطعات، آزمون های آزمایشگاهی و مدل های شبیه سازی مختلفی را جهت انتخاب بهترین روش مونتاژ و بسته بندی قطعات و دستگاه های الکترونیکی قابل حمل و همچنین بررسی اثرات سقوط و ضربه بر روی آنها انجام می دهند. به علت اندازه های کوچک این نوع از محصولات الکترونیکی، انجام آزمونهای آزمایشگاهی سقوط، جهت بررسی فرآیندهای شکست و رفتار این نوع محصولات در مقابل ضربات به تنهایی مشکل و زمانبر بوده و هزینه های زیادی را تحمیل می کنند. بنابراین محققان از هر دو روش آزمون های تجربی و مدل های شبیه سازی برای بررسی اثرات ضربه و سقوط بر روی آنها استفاده می کنند. تحقیق حاضر، مروری بر روش های آزمایش تجربی، مدل های شبیه سازی و تأثیرات آنها بر بسته بندی و طراحی و جانمایی قطعات الکترونیکی است. همچنین استانداردهای موجود در این زمینه و روش های استاندارد برای آزمون سقوط معرفی شده و مختصراً شرح داده شده اند.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201450_b131244575c9f819a6af66da98b96c0c.pdf
دستگاه های الکترونیکی
سقوط
ضربه
بسته بندی
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2017-08-23
8
30
76
83
201451
کاغذ بازیافتی سوپرآب گریز عامل دار شده و بازدارنده آتش
مقدسه اکبری
akbari_moghadase@yahoo.com
1
الیاس افرا
elyasafra@yahoo.com
2
حسین رسالتی
hnresalati@yahoo.com
3
کارشناس ارشد، تکنولوژی خمیر و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار تکنولوژی خمیر و کاغذ، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استاد تکتولوژی خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کاغذ یک محصول ضروری در زندگی روزمره ما و همچنین در صنعت است. آب و آتش، دو عامل از بین رفتن کاغذ در مصارف مختلف مانند بستهبندی هستند. مقاومت کاغذ به طور قابل توجّهی به علت کاهش اتصال فیبر - فیبر به وسیله مولکولهای آب آسیب میبیند، به طوریکه ویژگیهای عملی و زیبایی شناختی آن، تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. کاغذ، به عنوان یک کالای به شدّت اشتعالپذیر، عواقب ناشی از آتش سوزیاش بسیار مخرب است. بنابراین، تیمار بازدارندگی آتش بر روی کاغذ میتواند آتش سوزی را به تأخیر بیندازد و مانع از انتشار آتش شود و نیز برای افزایش عمر مفید آن و کاهش خطر آتش سوزی ضروری است. از سوی دیگر، سوپر-آبدوست بودن و قابلیت اشتعال، به طورچشمگیری کاربردهای کاغذ را به خصوص در بستهبندی، صنایع دستی و زمینههای حملونقل محدود کرده است. کاغذ بازیافتی سوپر - آبگریز و بازدارنده -آتش را به دلیل اقدام هم افزایی پودر ژل دوپامین - سیلیس تری متیل سیلیل اصلاح شده و منیزیم هیدروکسید اصلاح شده با اسید استئاریک میتوان تولید کرد. این کاغذ بازیافتی حاصل، خاصیت خود تمیزشوندگی و توانایی ضدرسوب خوبی دارد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201451_4a26d7dcd293433ad98ba378fb0368b8.pdf
کاغذ بازیافتی
سوپر آبگریز
بازدارنده آتش