per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-11-21
10
39
6
17
204871
Scientific Paper
طراحی بستهبندی فعال مواد غذایی حاوی سنسورهای هالوکرومیک به کمک نانوالیاف حاصل از روش الکتروهیدرودینامیک
Design of Active Food Packaging Containing Halochromic Sensors by Nanofibers Using Electrohydrodynamic Technique
الهام آلحسینی
elham.alehosseini@gmail.com
1
سید مهدی جعفری
smjafari@gau.ac.ir
2
دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
با پیشرفت دانش و فنّاوری، صنعت بستهبندی مواد غذایی در حال تکامل است. فرآیند الکتروریسی روشی کاربردی، ساده و ارزان است و به عنوان یکی از بهترین روشهای تولید الیاف (در محدوده نانومتر تا میکرومتر) کاربرد گستردهای پیدا نموده است. اصول این فرآیند برپایه، اعمال میدان الکتریکی بالا بر یک محلول پلیمری، ایجاد جت الکترواستاتیکی و در نهایت شکلگیری الیاف روی صفحة جمعکننده استوار است. با توجّه به ویژگیهایی همچون تخلخل و سطح مخصوص بالا نانوالیاف الکتروریسی شده، میتوان از پوششهای تولید شده با این روش، در صنایع بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود. به کارگیری نانوالیاف در بستهبندیهای مواد غذایی، به علت افزایش ویژگیهای محافظتی بستهبندی، موجب افزایش طول عمر و حفظ کیفیت ماده غذایی درون بستهبندی میشود. همچنین با استفاده از روش الکتروریسی میتوان حسگرهای حساس به pH را تولید و در بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود که به مصرفکننده در ارزیابی سریع تازگی محصولات کمک خواهد کرد. با توجّه به اینکه امروزه فنّاوری تولید نانوالیاف از استقبال فراوانی برخوردار است، لذا در این مطالعه، به معرفی فرآیند الکتروریسی، عوامل مؤثر بر قطر نانوالیاف و کاربردهای استفاده از این نانوالیاف در بستهبندی مواد غذایی پرداخته میشود.
Food packaging industry is evolved using the development of knowledge and technology. The electrospinning process is a simple, low-cost and applied method that has recently been widely used as one of the best methods of fiber production (in the nanometer to micrometer range). The principles of this process are based on applying a high electric field to a polymer solution, creating an electrostatic jet, and eventually forming fibers on the collecting plate. Due to characterizations such as high porosity and surface area (specific surface) of electrospun nanofibers, coatings produced by this method can be used in food packaging industries. The use of nanofibers in food packaging, due to the increased protective properties of the packaging, increases the shelf life and preserves the quality of the food in the packaging. Electrospinning process can also be used to produce pH-sensitive sensors, incorporated food packaging, which will help the consumer to quickly assess the products freshly. Since nanofibers production technology is very popular nowadays, in this study, we have introduced the electrospinning process, factors affecting the diameter of nanofibers, and nanofiber applications in food packaging.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204871_1f1e3c81946253af11b483cdfe556662.pdf
الکتروریسی
بستهبندی فعال مواد غذایی
نانوالیاف
نانوسنسور
Electrospinning
Food Active Packaging
Nanofibers
Nano Sensor
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-11-22
10
39
18
27
204872
Scientific Paper
جلوگیری از افزایش دمای محصولات غذایی بستهبندی شده در زنجیره سرد با استفاده از مواد جاذب انرژی حرارتی
Preventing the Temperature Rise of Cold Packaged Food Products Using Thermal Energy Absorbing Materials
الهام آلحسینی
alehosseini@gmail.com
1
سید مهدی جعفری
smjafari@gau.ac.ir
2
دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
استفاده از سامانههای ذخیره و انتقال انرژی گرمای نهان با استفاده از مواد تغییر فازدهنده راهحل مؤثری برای ذخیره و انتقال انرژی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجّه بوده است. این مواد در حین ایجاد تغییر فاز، انرژی حرارتی را ذخیره نموده و در موارد لزوم با تغییر فاز معکوس آن را آزاد میکنند. مواد تغییر فازدهنده قابلیت حفظ انرژی گرمای نهان را بدون هیچ گونه تغییری حتّی پس از هزاران چرخه فاز، در درون خود دارند. مواد تغییر فازدهنده جامد - مایع به سه دسته مواد آلی (واکسهای پارافین، اسیدهای چرب و ...)، معدنی (نمکهای هیدراته، فلزات و نمکها) و یوتکتیکها تقسیم میشوند. از سوی دیگر، بستهبندیهای مواد غذایی نقش بسیار مهمی در حفاظت و نگهداری مواد غذایی در طی فرآیندهای ذخیرهسازی، حملونقل و در نهایت تحویل آن به مصرفکننده بر عهده دارند. یکی از راههای افزایش عمر نگهداری محصولات غذایی، جلوگیری از نوسانات دمایی ماده غذایی در طی نگهداری و حملونقل، استفاده از مواد تغییر فاز در بستهبندی مواد غذایی میباشد. اخیراً استفاده از مواد تغییر فازدهنده در سامانههای انتقال و بستهبندی مواد غذایی (همچون گوشت، بستنی و ...) مورد توجّه محققین قرار گرفته است. در این مطالعه، ضمن معرفی مواد تغییر فازدهنده و انواع آنها، به ارزیابی روشهای تحقیقاتی انجام شده و کاربردهای آنها در بستهبندی مواد غذایی پرداخته میشود.
Application of phase change materials (PCMs) is an effective solution for storage and transfer energy(latent heat)that has been of great interest in recent years. PCMs store thermal energy during the phase change and release it when necessary by reversing the phase change step. PCMs are able to hold latent heat energy without any change even after thousands of phase cycles. Solid-Liquid phase change materials are divided into three categories of organic materials (e.g. paraffin waxes, fatty acids, etc.), mineral materials (e.g. hydrated salts, metals and salts), and eutectics. Food packaging plays a key role in the preservation of food materials during the processes of storage, transportation and delivery to the consumer. One way to increase the shelf life of food products is to avoid the temperature fluctuations in food storage and transportation, using phase change materials in food packaging. Recently, the use of PCMs in food transportation and packaging systems (such as meat, ice cream, etc.) has been the focus of researchers. In this study, while introducing phase change materials and their types, evaluation of research methods, and their application in food packaging were investigated.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204872_326c3ab408eb70f961f289c2e6fd55d4.pdf
بستهبندی مواد غذایی
حفظ کیفیت
مواد تغییر فازدهنده
نوسانات دمایی
Food packaging
Quality Preservation
Phase Changing Materials (PCMs)
Temperature Fluctuations
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-10-22
10
39
28
43
204873
Scientific Paper
مروری بر ویژگیهای نانوذرّات دارای خاصیت ضدمیکروبی و کاربرد آن ها در بسته بندی فعال مواد غذایی
Antimicrobial Properties of Nanoparticles and Their Application in Active Food Packaging: A Review
هادی الماسی
h.almasi@urmia.ac.ir
1
سعیده عزیزی
saeedehazizi1991@yahoo.com
2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
در طی سالهای اخیر، تمایل به گسترش و توسعه بستهبندیهای نوین در صنایع غذایی بسیار مورد توجّه قرار گرفته است. یکی از مهمترین انواع بستهبندیهای نوین غذایی، بستهبندیهای فعال حاوی ترکیبات نگهدارندة مختلف میباشند. مواد ضدمیکروبی از جمله مهمترین انواع ترکیبات فعال هستند که در طراحی بستهبندی فعال مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف ترکیبات ضدمیکروبی برای این منظور مورد استفاده قرار گرفتهاند و نانوذرّات دارای خاصیت ضدمیکروبی یک دستة مهم از آنها محسوب میشوند. این نانوذرّات در ترکیب فیلم بستهبندی و یا به عنوان پوشش در سطح داخلی آن مورد استفاده قرار میگیرند و بدون مهاجرت به داخل مادۀ غذایی، اثر میکروبکشی را در سطح محصول نشان میدهند. نانوذرّات فلزی مانند نانونقره و اکسیدهای فلزی(دی اکسید تیتانیوم، اکسید روی و اکسید مس) و همچنین برخی از نانوذرّات آلی (نانوذرّات کیتوزان) خاصیت ضدمیکروبی قابل توجّهی از خود نشان میدهند و در طی سالهای اخیر، استفاده از آنها در تولید بستهبندی فعال برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف گسترش یافته است. در این مقالة مروری، به انواع نانومواد دارای خاصیت ضدمیکروبی که میتوانند در تولید بستهبندیهای فعال استفاده شوند اشاره شده است. ویژگیها و خصوصیات شیمیایی این نانومواد، مکانیسم اثر ضدمیکروبی آنها و همچنین مثالهایی از کاربرد آنها در بستهبندی مواد غذایی، به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.
During recent years, the tendency to expand and development of novel packaging systems in the food industry has been widely considered. One of the most important types of modern food packaging systems is active packaging containing various preservatives. Antimicrobial agents are one of the most important active compounds used in active packaging design. Different types of antimicrobial compounds have been used for this purpose and nanoparticles with antimicrobial properties are are an important example of them. These nanoparticles are used in the film matrix or as a coating on internal surface of packaging film and show antimicrobial effect on the surface of foodstuff without migrating into the food material. Metal nanoparticles (nano-silver) and metal oxides (titanium dioxide, zinc oxide and copper oxide) as well as some organic nanoparticles (chitosan nanoparticles) have shown significant antimicrobial activity and have been used in recent years in production. Active packaging has been expanded to increase the shelf life of various food products. In this review article, antimicrobial types of nanomaterials that can be used in the production of active packaging are mentioned. The chemical properties and properties of these nanomaterials, their antimicrobial effect mechanisms, and examples of their application in food packaging are discussed in detail.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204873_a7474722f95a2680d8d2bc84c4b72300.pdf
بستهبندی فعال
نانومواد ضدمیکروبی
ساختار شیمیایی
مکانیسم اثر
افزایش ماندگاری
Active Packaging؛ Antimicrobial Nanoparticles؛ Chemical Structure
Mechanism of Action
Shelf-life Extension
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-11-22
10
39
44
53
204874
Original Article
تأثیر بسته بندی برگر ماهی و مرغ در شرایط اتمسفر اصلاح شده بر ویژگی های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آن
The Effect of Fish and Chicken Burger Packaging on Modified Atmospheric Conditions on its Microbial and Physicochemical Properties
آزاده رشیدی مهر
azadehrm68@gmail.com
1
علی فضل آرا
a.fazlara@scu.ac.ir
2
مهدی زارعی
zarei@scu.ac.ir
3
مهدی پورمهدی
pourmahdim@gmail.com
4
محمد نوشاد
mo.noshad@gmail.com
5
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه چمران اهواز
استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
با توجّه به افزایش مصرف غذاهای آماده مانند برگر و محبوبیت آنها در بین عموم، هدف از پژوهش حاضر جایگزین کردن سوریمی در فرمول برگر و بهینهسازی فرمول برگر با درصدهای مختلف سوریمی و همچنین ارزیابی اثر بستهبندی اتمسفر اصلاحشده روی ماندگاری برگرهای بهینه شده است. در ابتدا ژل سوریمی تولید شد و برگرها با 2 متغیر سوریمی و گوشت چرخ شده مرغ با ارائه چندین فرمول توسط روش سطح پاسخ یا (RSM)، تولید و توسط ارزیابها مورد ارزیابی قرار گرفتند. با آنالیز نتایج حاصل از ارزیابی حسی به کمک روش سطح پاسخ، بهترین فرمول 63 درصد سوریمی + 37 درصد گوشت مرغ به دست آمد. سپس تغییرات کیفی برگر با فرمول برگزیده، در مدّت زمان نگهداری 27 روز در دمای 2 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از اتمسفر اصلاح شده اثر خوبی برای افزایش زمان نگهداری برگرهای تازه با فرمول جدید دارد. بنابراین در حضور اتمسفر اصلاح شده برگرها را تا 12 روز میتوان نگهداری کرد.
Due to the increasing consumption of ready-made foods such as burgers and their popularity among the public, the aim of the present study is to produce mixed burgers with different percentages of surimi and chicken minced and also, evaluation of the effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the shelf life of the optimized burgers. First, surimi gels were produced and burgers formulated with 2 variables, the surimi and chicken minced, based on applying the Response Surface Methodology (RSM) several time up to achieving optimized formula. By analyzing the results of sensory evaluation using RSM software, the best formula was 37% chicken meat + surimi 63%, then the qualitative changes of the pre-formulated burger were studied for 27 days at 2 0C, which showed that the use of MAP significantly increased the storage time so that the burgers could be maintained with MAP packaging for up to 12 days.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204874_a055db89da8264d5fdae4837a9fddd4e.pdf
برگر
اتمسفر اصلاح شده(MAP)
سوریمی
Modified Atmosphere Packaging (MAP)
Burgers
Surimi
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-09-21
10
39
54
63
204875
Original Article
استفاده از فیلم نانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بسته بندی مواد غذایی
The Use of Antibacterial Nanocomposite Film for Food Packaging
روناک امیری
roonak.amiri1369@yahoo.com
1
محسن اکبری
akbari.mohsen21@gmail.com
2
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه
عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، ایران
این مطالعه به منظور بررسی استفاده از فیلمنانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بستهبندی مواد غذایی انجام شد. پس از اصلاح نانورس، با استفاده از اکسترودر دو ماردون فیلمهای پلیمری زده شد، برای هر کدام از فیلمها با ضداکسیدان و ضدباکتری با درصدهای 1 درصد و 2 درصد از ضداکسیدان و ضد باکتری تهیه شد. برای هر نمونه، آزمون آنتی بیوگرام (تعیین خواص ضدباکتری مواد)، تعیین قطر هاله عدم رشد یا اصطلاحاً دیسک دیفیوژن و همچنینMICو MBC انجام شد. آزمونها در سه تکرار انجام شد. فیلمها در هردو سطح بیشترین تأثیر را به ترتیب بر روی باکتری لیستریا و اشرشیاکلی داشتند. در ارتباط با باکتری سالمونلا، سطح 1 درصد نتوانسته است تأثیر معنیداری بر روی قطر هاله داشته باشد ولی سطح 2% فعالیت ضد باکتری از خود نشان داد. حداقل غلظت ممانعتکنندگی و کشندگی به ترتیب برای باکتری لیستریا، اشرشیاکلی و سالمونلا به ترتیب مشاهده شد. در مجموع می توان بیان نمود که فیلمهای تهیه شده از نانورس، ضداکسیدان و مواد ضد باکتری بخصوص در سطح 2% بیشترین تأثیر را بر روی باکتریهای لیستریا و اشرشیاکلی داشتهاند.
This study was conducted to evaluate the use of antibacterial nanocomposite film for food packaging. Following nanoclay modification, two polymeric films were extruded using a double screw-extruder, each of which was made with 1% and 2% anti-oxidant and antibacterial films. For each sample, anti-biogram test (determination of antibacterial properties of the material), disc diffusion, MIC and MBC tests were conducted. Tests were repeated three times. The prepared films at both levelshad the highest effect on Listeria and E.coli respectively.With regard to Salmonella, the level of 1% could not have a significant effect on the inhibitory zone diameter, but level of 2% showed significant antibacterial activity. Minimum inhibitory concentrations (MIC) and MBC were observed for Listeria, E. coli, and salmonella, respectively. Overall, it can be stated that films prepared from nanoclay, antioxidants and antibacterial materials, especially at the 2% level, had the greatest effect on Listeria, and E. coli.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204875_8af9f57528676294064fe8d95b8a6406.pdf
ضد باکتری
ضد اکسیدان
نانوکمپوزیت
نانورس
Antibacterial
Antioxidant
Nanocomposite
Nanoclay
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-05-20
10
39
64
71
204876
Scientific Paper
روند استفاده از پالت های چوبی در سامانه های حمل و نقل کشورهای توسعه یافته
The Trend of Using Wooden Pallets in Transportation Systems of Developed Countries
فاطمه رضایی ارجمند
r.arjmand94@gmail.com
1
محمد آزاد فلاح
adfallah@ut.ac.ir
2
دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع چوب و فراورده های سلولزی، دانشگاه تربیت مدرس پردیس منابع طبیعی و علوم دریایی
استادیار دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه صنایع چوب
بسته بندیهای چوبی را می توان به انواع پالت، پالت جعبه، جعبه، جعبه کابل، بسته بندی سبک وزن برای میوهها و سبزیجات، بشکه، سازههای سفارشی و ... برای نگهداری و حفاظت از کالا در حین حمل و نقل دسته بندی کرد. پالت ها از معمولی ترین انواع بسته بندی چوبی هستند. آنها یک صفحه مسطح امن و کارامد به منظور حمل ونقل در سرتاسر فرایند توزیع وجود دارد. اگرچه از نظر ابعاد، نسخه های استانداردی برای پالت ها وجود دارد، ولی با توجّه به نوع تجهیزات مورد نیاز برای جابه جایی (معمولاً لیفتراک)، نوع محموله و محدودیت فضا و طول عمر مورد نیاز (با قابلیت استفاده مجدّد یا استفاده چندمنظوره)، در اندازه ها و پیکره بندی های مختلفی تولید میشوند. پالت ها نقش کلیدی در کل سامانه های توزیع توزیع بازی می کنند. چنین واقعیتی نشاندهنده اهمیت پالت در تدارکات روزافزون جهانی است. بهدلیل افزایش مقرّرات و سیاست های مربوط به حفظ منابع طبیعی، مسئله استفاده از پالت، استفاده مجدّد و بازیافت مواد در بسیاری از تحقیقات انجام شده در این زمینه نگرانکننده است. گزارش ارائه شده در این تحقیق، به بررسی روند استفاده از پالت و پالتهای بازیافتی در کشورهای توسعه یافته (مانندایالات متحده)در زمان حاضر و در آینده میپردازد تا نقشه راهی برای صنعتگران، کارشناسان و سیاست گزاران حوزه بسته بندی و لجستیک در داخل کشور باشد. علاوه بر این، عوامل تأثیرگذار در استفاده از پالت ها در سامانه های توزیع نیز بررسی شدهاند.
Wooden packaging can be used in a variety of pallets, box pallets, boxes, cable boxes, lightweight packaging for fruits and vegetables, barrels, custom structures, etc. for storing and protecting goods, that categorized during shipping. Pallets are one of the most common types of wood packaging. They provide a safe and efficient flatbed for transportation throughout the distribution process. Although in terms of size, there are standard versions for pallets, but with regard to the type of equipment needed to move (usually forklifts), the type of cargo, and the space and length of service required (reusability or multipurpose use), are produced in different sizes and configurations. Pallets play a key role in all distribution systems. This fact illustrates the importance of pallets in the increasing global supply. Due to increasing regulations and policies regarding the conservation of natural resources, the issue of pallet use, reuse and recycling of materials has been of concern in many researches in this area. The report presented in this study examines the current and future use of pallets and recyclable pallets in developed countries (such as the United States) to provide a roadmap for industrialists, experts, policymakers and logistics within the country. In addition, factors affecting the use of pallets in distribution systems have also been studied.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204876_22a47b7a2d6ed7522b0eaad842db3916.pdf
Wooden Pallet
Distribution System
logistic
Wood
Plastic
Wooden Pallet
Distribution System
logistic
Wood
Plastic
per
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
2019-10-22
10
39
72
83
204877
Original Article
بررسی تأثیر عناصر بستهبندی (رنگ، تصاویر، نشان تجاری) مواد خوراکی بر انتخاب محصول توسط کودکان
Investigating the Effect of Food Packaging Elements (Colors, Images, Brand Logo) on Product Selection by Children
داود فیض
feiz@emodiran.com
1
مرتضی خیرالدین قدیرآبادی
mortezakheyroddin@gmail.com
2
دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
در این پژوهش، تأثیر عناصر بستهبندی مواد خوراکی بر انتخاب محصول توسط کودکان با نقش تعدیلگری متغیرهای جمعیت شناختی بررسی گردیده است. این روش تحقیق حاضر از نوع کاربردی- میدانی میباشد، که با استفاده از نمونهگیری خوشهای 447 نفر از کودکان 12-9 سال مورد بررسی قرار گرفتند و نظرات آنها با استفاده از پرسشنامه و اسلایدهایی که طراحی شده بود جمعآوری گردید. به منظور بررسی پایایی از روش بازآزمایی استفاده شد که پایایی ابزار جمعآوری دادهها مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان میدهند که متغیرهای رنگ، تصاویر و لوگوی نشان تجاری در بستهبندی مواد خوراکی بر انتخاب کودکان مؤثر است. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد، بین سن، جنسیت و موقعیت اجتماعی آنها و انتخاب محصول در کودکان با رنگ بستهبندی رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین بین سن و موقعیت اجتماعی و انتخاب محصول در کودکان با عامل تصاویر رابطة معناداری وجود ندارد. علاوه بر این، بین جنسیت و موقعیت اجتماعی و انتخاب محصول در کودکان با عامل لوگوی نشان تجاری رابطهمعناداری وجود ندارد.
In this study, the effect of food packaging elements on product selection by children with moderating role of demographic variables was investigated. This research is an applied-field research. In this study, 447 children aged 12- 9 years were studied using cluster sampling. The children comments were collected using a questionnaire and slides designed. To test the reliability, a test-retest method was used and the reliability of the data collection tool was confirmed. The results show that variables such as color, images, and brand logo in food packaging, influence the selection of foods by children. In addition, data analysis showed that there was no significant relation between age, gender, social status and product selection in children with colorof packaging. Also, there was no significant relation between age, social status and product selection in children with the image of packaging. In addition, there was no significant relation between gender, social status and product choice in children with the brand logo of packaging.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204877_3900fb533c0690824f8632c18f9d8f56.pdf
بستهبندی
تصاویر
رنگ
کودکان
لوگو
Packaging
Images
Color
Children
Logo