%0 Journal Article %T تهیه فیلم زیست تخریب پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تأثیر کلرور کلسیم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A عربستانی, اکرم %A کدیور, مهدی %A شاهدی, محمد %A گلی, سید امیر حسین %D 2013 %\ 11/22/2013 %V 4 %N 15 %P - %! تهیه فیلم زیست تخریب پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تأثیر کلرور کلسیم بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن %K گاودانه %K فیلم زیست تخریب پذیر و کلرور کلسیم %R %X هدف این تحقیق، بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریب­پذیر از پروتئین­های دانه گاودانه و تأثیر کلرور کلسیم بر خصوصیات فیلم پروتئینی تهیه شده به منظور بسته­بندی مواد غذایی بود. ابتدا فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه و گلیسرول تهیه و برخی از خصوصیات فیـزیکوشیمیایی آن اندازه­گیری شد. در مرحله بعد کلرور کلسیم در چهار سطح 1/0، 4/0، 7/0 و 1 درصد وزنی/ وزنی کنسانتره پروتیئنی به محلول تشکیل­دهنده فیلم اضافه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم­های تهیه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. مطابق با نتایج به دست آمده، در حضور کلرور کلسیم خصوصیات فیزیک وشیمیایی فیلم­های تهیه شده به ویژه میزان مواد محلول کل، نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی آنها به طور معنی­داری بهبود یافت. به نظر می­رسد ایجاد اتصال عرضی بین گروه­های کربوکسیلیک پروتئین­ها و یون­های کلسیم عامل اصلی بهبود خصوصیات باشد. البته غلظت کلرور کلسیم نیز عامل مهمی است که باید در نظر گرفته شود. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201345_c77816f8501a03b62a577e0ab8aeefd4.pdf