%0 Journal Article %T پوشش‌دهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بسته‌بندی محصولات چرب %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A چشمک, سهیلا %A دهقانی فیروزآبادی, محمد رضا %D 2014 %\ 11/22/2014 %V 5 %N 19 %P - %! پوشش‌دهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بسته‌بندی محصولات چرب %K پوشش دهی %K کاغذ بسته بندی %K ممانعت %K مقاومت و سرعت %R %X امروزه استفاده از کاغذ در بسته­بندی به دلیل          ویژگی­هایی مثل سبکی و زیست­تخریب­پذیری، در مقایسه با مواد پلاستیکی کاربرد گسترده­تری دارد. از آنجایی که کاغذ دارای ویژگی­های ممانعتی ضعیفی همچون نفوذپذیری به بخار آب، گازها و روغن ضعیفی می­باشد، برای بهبود ویژگی­های ممانعتی کاغذ بسته­بندی، استفاده از پلی­مرهای مصنوعی مثل پلی­اتیلن، لاتکس و            پلی­وینیل­الکل به­منظور بهبود ویژگی­های ممانعتی کاغذ بسته­بندی،  ایجاد مشکلات زیست­محیطی می­کند. ﺟﻬﺖ رفع این ﻣﺸﮑﻼﺕ، ﻓﻴﻠﻢ­ﻫﺎ ﻭ ﭘﻮﺷﺶ­ﻫﺎیی ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﭘﻠﯽﺳﺎﮐﺎﺭﻳﺪها، ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦها، چربی­ها ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﮐﻴﺒﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ­ﻫﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩ­ﺍﻧﺪ. یکی از پروتئین­هایی که در ایران به فراوانی و ارزانی در دسترس است و اخیراً تلاش زیادی برای پیدا کردن کاربردهای جدیدی برای آن صورت گرفته است، پروتئین آب پنیر می­باشد. در این مقاله به بررسی تأثیر وزن پوشش بر ویژگی­های مقاومتی (پارگی و ترکیدن)، ممانعتی(نفوذپذیری در برابر هوا، روغن و آب) و فیزیکی (وزن پوشش) کاغذ سبک پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر پرداخته شده است. در این تحقیق از دو سرعت 30 و 50 میلی­متر بر ثانیه برای پوشش­دهی کاغذ استفاده شد و تأثیر دو وزن پوشش متفاوت بر روی ویژگی­های کاغذ بررسی گردید. نتایج نشان داد که خواص ممانعتی و مقاومتی کاغذ­های حاصل با افزایش سرعت پوشش­دهی به دلیل کاهش وزن پوشش بالا می­رود. همچنین استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر- ساکاروز به­دلیل قیمت بسیار کم و خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر روغن، برای پوشش­دهی کاغذ بسته­بندی مواد غذایی چرب مثل پیتزا و جعبه شیرینی بسیار مناسب­تر است. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201370_96224c1848c34e68cb4c506fe9ac7fa1.pdf