%0 Journal Article %T بهبود عملکرد فیلم های بسته بندی مواد غذایی با بکارگیری ارتقاء دهنده های چسبندگی سیلانی %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A سوخته سرایی, علیرضا %A آزاد فلاح, محمد %A باستانی, سعید %A ذوالفقاری, حامد %D 2016 %\ 02/20/2016 %V 6 %N 24 %P - %! بهبود عملکرد فیلم های بسته بندی مواد غذایی با بکارگیری ارتقاء دهنده های چسبندگی سیلانی %K سیلان %K صنایع غذایی %K بسته بندی %K چسبندگی %R %X چاپ فلکسوگرافی به عنوان پرکاربردترین فنّاوری چاپ در صنعت بسته­بندی مطرح می‌باشد؛ اما کیفیت محصولات چاپ شده با روش فلکسوگرافی کمتر از چاپ افست است و یکی از مهم‌ترین مسائلی که کیفیت چاپ فلکسوگرافی را تهدید می­کند، عدم چسبندگی مناسب مرکب­های فلکسوگرافی به سطح زیرآیند به ویژه سطوح پلی­اولفینی می­باشد. سیلان­های آلی ترکیبات دوست‌دار محیط زیست هستند که از جمله خواص آن­ها می­توان به افزایش چسبندگی، افزایش مقاومت به آب و افزایش مانع­شوندگی اشاره کرد و در صنایع مختلفی از جمله صنایع بسته­بندی، مرکب، رنگ، غذا و آشامیدنی­ها به جهت افزایش امنیت مواد غذایی استفاده می­شود. سیلان­های آلی علاوه بر افزایش چسبندگی، به میزان زیادی از چسبندگی میکروارگانیسم­ها و رشد و نمو آن­ها جلوگیری می­کند. از جمله سطوحی که با فنّاوری سیلان قابل استفاده است می­توان به فلزات، پلاستیک­ها، شیشه، سرامیک، لاستیک، پلی­استر، پلی­یورتان، پلی­آکریلیک، رزین­هایی مانند ملامین یا فنولیک و پلی­کربناتی اشاره کرد. با توجّه به گران بودن ترکیبات سیلانی بهینه­سازی فرمولاسیون از اهمیت بالایی برخوردار است. این مقاله مروری بر شیمی، خصوصیات، کاربرد سیلان­های آلی در صنایع مختلف و برخی از تحقیقات صورت گرفته خواهد داشت. هدف این تحقیق، شناساندن و تشریح فرصت­ها و امکان استفاده از مواد سیلانی آلی به منظور افزایش چسبندگی در فیلم­های بسته­بندی و کاهش چسبندگی میکروبی می­باشد. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201405_5324affaa3fa47a0482d0dec88d14771.pdf