%0 Journal Article %T جنبه های قانونی و ایمنی کاربرد بسته بندی فعال و هوشمند در صنعت غذا %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A عباسی, آرزو %A مهدویان مهر, حامد %A صداقت, ناصر %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 7 %N 26 %P 78-90 %! جنبه های قانونی و ایمنی کاربرد بسته بندی فعال و هوشمند در صنعت غذا %K بسته بندی فعال و هوشمند %K مقرّرات %K کیفیت مواد غذایی %R %X بکارگیری فنّاوری بسته ­بندی فعال و هوشمند علاوه بر به تأخیر انداختن اثرات نامطلوب محیطی بر مواد غذایی، مکانیسمی پویا را در نگهداری محصول به کار می­گیرد. این فنّاوری بر اثرات متقابل بین پوشش با ماده غذایی و یا محیط پیرامون آن، به منظور بهبود کیفیت و ایمنی ماده غذایی پایه­ریزی شده است که در برگیرنده مواردی مانند تاخیر اکسیداسیون، کنترل شدّت نفس، سرعت رشد میکروبی و مهاجرت رطوبت می­باشد. جاذب ­های اکسیژن، آزاد کننده ­های دی اکسید کربن، جاذب­های بو، حذف­کننده ­های اتیلن و آزاد کننده عطر، مثال ­هایی از بسته­بندی ­های فعال بوده، در حالی که شاخص ­های زمان- دما، شاخص رسیدگی، حسگرهای زیستی و شناساگرهای امواج رادیویی، مثال هایی از بسته­بندهای هوشمند می­باشند. با توجّه به برقراری اثرات متقابل بین بسته­بندی و مواد غذایی و/ یا محیط پیرامون آن، مهاجرت مواد فعال می ­تواند بیانگر یک نگرانی در خصوص ایمنی مواد غذایی بسته­بندی شده با این فن­آوری­ها باشد. از این رو، تاکنون مقرّرات و قوانین مختلفی نظیر: مقرّرات/EC 2004/1935 با مفاد و اصلاحیه آن در خصوص مواد در تماس با ماده غذایی و به طور کامل­تر مقرّرات /EC2009/450 برای استفاده صحیح، ایمنی و هم چنین بازاریابی بسته ­بندی­ های فعال و هوشمند تنظیم شده­اند. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201424_58fe6b74540f25cea6a4c508f9884446.pdf