%0 Journal Article %T فیلم ها و پوشش‌ های خوراکی فعال حاوی اسانس دارچین: مروری بر خواص و کاربرد در بسته بندی مواد غذایی %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A رنـجـبریان, سـعید %A پورفـتـحی, بـهـبود %A الـماسی, هـادی %A امـیری, صـابر %D 2017 %\ 02/19/2017 %V 7 %N 28 %P 28-41 %! فیلم ها و پوشش‌ های خوراکی فعال حاوی اسانس دارچین: مروری بر خواص و کاربرد در بسته بندی مواد غذایی %K فیلم فعال %K پوشش خوراکی %K اسانس دارچین %K ماندگاری %K فعالیت ضدمیکروبی %R %X استفاده از نگهدارنده­‌های شیمیایی و اثرات سوء آن­ها بر روی سلامتی مصرف­کننده، موجب نگرانی مراجع بهداشتی و مصرف­کنندگان شده است. در نتیجه تولیدکنندگان مواد غذایی به فکر روش­‌های ایمن­سازی غذا به وسیله راه­های طبیعی یا سبز و جایگزینی نگهدارنده­های طبیعی به جای شیمیایی شده­اند. یکی از این روش­ها، استفاده از اسانس و عصاره‌های گیاهی به عنوان افزودنی ضدباکتریایی می‌باشد. اسانس دارچین منبع مناسبی از ترکیبات ضدمیکروبی، ضد­قارچی و آنتی­اکسیدانی قوی بوده و قادر است از رشد میکروارگانیسم­های فاسد­کننده موادغذایی جلوگیری کند. اخیراً گرایش به استفاده از پوشش‌ها و فیلم‌های خوراکی فعال در بسته­بندی مواد غذایی، به دلیل تأثیر مثبت در ماندگاری بالای محصولات، افزایش چشمگیری داشته است. در این مقاله، به بررسی خواص اسانس دارچین و تأثیر آن بر روی خواص فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی پرداخته شده است و همچنین کاربرد فیلم‌های فعال حاوی اسانس دارچین در بسته­بندی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف مرور شده است. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201434_92348aa30252e6d52e8e57d2ead1b9a8.pdf