%0 Journal Article %T درک مصرف کننده از بسته بندی مواد غذایی با رویکرد توسعه پایدار زیست محیطی %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A اله دادی, مرضیه %D 2017 %\ 08/23/2017 %V 8 %N 30 %P 28-41 %! درک مصرف کننده از بسته بندی مواد غذایی با رویکرد توسعه پایدار زیست محیطی %K ترجیحات مصرف کننده %K بسته بندی %K بسته بندی مواد غذایی ارگانیک %K نظرسنجی %K توسعه پایدار بسته بندی %R %X در سراسر زنجیره تأمین، بسته ­بندی نقشی اساسی در تحویل ایمن کالا به مصرف­ کننده نهایی را بر­عهده دارد. همچنین دارای پتانسیل زیادی برای کمک به توسعه پایدار است. این مقاله به بررسی و ارائه بینش­ هایی درباره دانش و درک مصرف­ کنندگان از جنبه­های محیطی بسته ­بندی مواد غذایی و شرح تفصیلی نحوه مشارکت و یا تقابل این جنبه­ها در توسعه پایدار زیست ­محیطی است. مرور کلی مطالعاتی که اخیراً در زمینه بسته ­بندی انجام شده، تأکید بر عملکرد محافظت ­کننده بسته ­بندی است چرا که این عملکرد به لحاظ زیست محیطی نقش بسیار پررنگی در توسعه پایدار دارد. در مقابل، آنچه مصرف­ کنندگان از اثرات زیست محیطی بسته ­بندی در­می ­یابند، منحصراً مربوط به مواد بسته ­بندی می­شود. از نظر مصرف­ کنندگان، بسته ­بندی با پایه کاغذ به نفع محیط زیست است، در حالی که پلاستیک و فلزات این گونه نیستند. این مطالعه نشان می­ دهد اکثر مصرف­ کنندگان که درنظرسنجی شرکت کرده ­اند از نقاط ضعف خود در قضاوت وضعیت زیست محیطی بسته ­بندی مواد غذایی آگاه هستند که این خود مبنی بر نیاز مصرف­ کنندگان به راهنمایی است، در غیر این صورت، انتخاب مصرف­ کننده می­تواند ناخواسته به لحاظ زیست محیطی عدم سازگاری با اهداف توسعه پایدار را داشته باشد. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_201447_82dc10a9329ca7e491a9d741be87b461.pdf