%0 Journal Article %T کاربرد پوشش دهی با صمغ به دانه حاوی عصاره دارچین در انبارداری میوه خرمالو %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A دلیر, سمیرا %A آقاجانی, نرجس %A دارایی گرمه خانی, امیر %D 2019 %\ 03/21/2019 %V 9 %N 36 %P 70-80 %! کاربرد پوشش دهی با صمغ به دانه حاوی عصاره دارچین در انبارداری میوه خرمالو %K موسیلاژ به دانه %K عصاره دارچین %K میوه خرمالو %K روش شناسی پاسخ سطح %K پوشش خوراکی %R %X هدف از این تحقیق بررسی تأثیر پوشش خوراکی صمغ "به دانه" حاوی عصاره دارچین بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه خرمالو است. در این تحقیق از سه غلظت 5/0، 1 و 5/1 درصد برای صمغ به ‌دانه و سه غلظت 0، 35 و 70 درصد برای عصاره دارچین در نظر گرفته شد و زمان نگهداری در روزهای 0، 7 و 14 بر روی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی، حسی و انبارمانی خرمالو مورد ارزیابی قرار گرفت. پوشش‌دهی خرمالو به روش غوطه‌وری انجام شد. نمونه‌های تیمار شده پس از خشک شدن در دمای 1±4 درجه سانتی‌گراد با رطوبت نسبی 70 درصد نگهداری شدند. جهت بهینه­سازی داده­ها از روش­شناسی پاسخ سطح استفاده شد. برخی خواص مانند میزان مواد جامد محلول، افت وزن، pHآب میوه، اسیدهای قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه، خواص ارگانولپتیکی و ویژگی­های رنگی میوه بررسی شدند. یافته‌ها و نتایج نشان دادند که تیمار با موسیلاژ به‌دانه و عصاره دارچین از افت وزن میوه، کاهش سفتی میوه و کاهش اسیدیته قابل تیتراسیون جلوگیری می‌کند. افزایش غلظت عصاره دارچین باعث کاهش تعداد کپک و مخمر در میوه می‌شود. با افزایش مدّت انبارداری میوه‌ها، شاخص‌های L،  aو b که به ترتیب نشان‌دهنده درخشندگی، ﻣﺤﺪودة رﻧﮕﯽ (ﺳﺒﺰ- ﻗﺮﻣﺰ) و (آﺑﯽ - زرد) ﻫﺴﺘﻨﺪ، کاهش یافتند. با این وجود، روند کاهش شاخص‌های رنگ در نمونه‌های حاوی 35 درصد عصاره دارچین آهسته‌تر بوده و در زمان مشابه شاخص‌های رنگ این نمونه‌ها بالاتر بوده­‌اند. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش موسیلاژ به دانه همراه با عصاره دارچین موجب حفظ خواص کیفی و کاهش تخریب خواص حسی میوه خرمالو طی انبارداری شد. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_204404_0ab045b105b303db29af16bd5c71181c.pdf