%0 Journal Article %T شناسایی و دسته بندی سازه های بسته بندی مواد غذایی با روش تحلیل محتوا %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A ابراهیمی, ابوالقاسم %A عسکری فر, کاظم %A ریاحی سامانی, آرزو %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 10 %N 38 %P 28-41 %! شناسایی و دسته بندی سازه های بسته بندی مواد غذایی با روش تحلیل محتوا %K بسته بندی %K سازه های بسته بندی %K تحلیل محتوا %R %X در مطالعه حاضر، به دنبال شناسایی سازه های بسته بندی نوع اول مواد غذایی و دسته بندی این سازه ها جهت ارائه یک طبقه بندی جامع هستیم. این بررسی ها با در نظر گرفتن بسته بندی در زمینة خرید بی برنامه صورت گرفته است. این مطالعه از حیث هدف کاربردی، از نظر ماهیت کیفی و روش‌شناسی، تحلیل محتوا است. جامعة آماری این پژوهش، اسناد موجود و خبرگان صنعت بسته‌بندی می‌باشند. ابزار جمع آوری داده ها براساس مطالعات گذشته جهت جمع‌آوری اطّلاعات اولیه و سپس پرسشنامه‌ای برای نظرخواهی از خبرگان به منظور شناسایی و اتفاق‌نظر دربارة ابعاد بسته‌بندی مواد غذایی بوده است. به‌منظور بررسی روایی محتوایی عناصر بسته‌بندی، از شاخص نرخ روایی محتوا (CVR) که توسط لاوشه (1975) ارائه ‌شده، استفاده شده و به‌منظور بررسی پایایی مدل از شاخص کاپا استفاده شده است. در نهایت، 37 شاخص، 6 مؤلفه (طراحی، عناصر متنی، چند حسی بودن، عناصر تشویقی، ویژگی های عملکردی و ویژگی دوستدار محیط زیست) دو بعد (عناصر دیداری و غیردیداری) برای بسته‌بندی محصولات غذایی تعریف شد. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_204765_e1f6cc4dac9d8612559aad1d7b338d55.pdf