%0 Journal Article %T مروری بر انواع حسگرها و کاربرد آن ها در طراحی بسته بندی های هوشمند جهت ارزیابی کیفیت مواد غذایی %J علوم و فنون بسته‌بندی %I دانشگاه جامع امام حسین (ع) %Z 2228-6675 %A دودانگه, صونا %A شکرچی زاده, هاجر %A امیری, صابر %D 2020 %\ 09/20/2020 %V 11 %N 42 %P 28-41 %! مروری بر انواع حسگرها و کاربرد آن ها در طراحی بسته بندی های هوشمند جهت ارزیابی کیفیت مواد غذایی %K Intelligent packaging %K Quality %K Safety %K Shelf-life %R %X توسعه بسته بندی در پاسخ به کاهش نگرانی مصرف کنندگان در رابطه با ایمنی مواد غذایی است. نقش بسته-بندی از بازاریابی و توزیع در گذشته به سنجش و برقراری ارتباط جه تأمین نیازهای صنعت غذا و خریداران تغییر یافته است. بسته بندی هوشمند، یک دستگاه یا برچسب هوشمند است که به صورت پویا، کیفیت محصول بسته بندی شده را نشان می دهد، و به عنوان روش جایگزین با روش تاریخ انقضاء سنتی، مورد توجّه قرار گرفته است. در بین انواع مختلف دستگاه های حسگر، نشان گرهای بصری هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده عملکرد نسبتاً ساده تری دارند. بنابراین، تقاضای بسته بندی هوشمند با نشان گر بصری به ویژه در صنعت غذا به طور چشمگیری افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی سیستم های مختلف بسته بندی هوشمند در بسته بندی مواد غذایی پرداخته می شود. هدف در بسته بندی هوشمند، ارائه محصولات ایمن و با کیفیت تر می باشد. در سیستم های هوشمند، وضعیت موادغذایی بسته بندی شده کنترل می گردند تا اطلاعاتی در مورد کیفیت مواد غذایی بسته بندی شده در طول حمل و نقل و ذخیره سازی ارائه دهند. این فنّاوری ها با افزایش تقاضا برای غذاهای ایمن تر با ماندگاری بهتر طراحی شده اند. انتظار می رود که بازار بسته بندی هوشمند در رابطه با مواد بسته بندی، آینده ای امیدوارکننده داشته باشد. %U https://packaging.ihu.ac.ir/article_205546_4baa6b5c54a36ca57ac94bcc8bc47d01.pdf