ORIGINAL_ARTICLE
تهیه و بررسی خواص فیزیکی مکانیکی نانو پوشش خوراکی از مخلوط کربوکسی متیل سلولز و صمغ گوار و نانوذرّات اکسید روی
استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی مشتق شده از بیوپلیمرهای طبیعی در صنایع غذایی به دلایل زیست محیطی بسیار مورد توجّه است. این فیلم ها و پوشش های خوراکی، از طریق کاهش تبادل رطوبت و گازها بین محیط و مواد غذایی می توانند باعث کاهش جذب روغن در هنگام سرخ کردن و بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی گردند. در این پژوهش، فیلم زیست تخریب پذیر خوراکی با کربوکسی متیل سلولز و صمغ گوار به همراه نانو ذرّه اکسید روی به روش ریخته گری تولید شد و اثر حضور نانو ذرّه اکسید روی در محصول پوشش دهی شده، به منظور بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم ها، مورد مطالعه قرار گرفت. کربوکسی متیل سلولز و صمغ گوار با نسبت های 0:100، 30:70، 50:50، 70:30، 100:0 با یکدیگر ترکیب شدند. در ساخت این پوشش ها از گلیسرول به عنوان نرم کننده(پلاستی سایزر) استفاده شد. تأثیر هر کدام از این ترکیب درصدها بر روی ویژگی های مکانیکی، زبری، عبوردهی گازها، رطوبت و میزان جذب روغن و همچنین خواص ضد میکروبی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمون خواص مکانیکی نشان داد با افزودن نانوذرّات، درصد ازدیاد طول، افزایش مقدار مدول و استحکام کششی، کاهش یافت. در تصاویر میکروسکوپ نیروی اتمی فیلم حاوی نانو ذرّه اکسید روی و میزان برآمدگی ها و زبری آن افزایش یافته و تجمع نانو ذرّات در فیلم بیوپلیمر بیشتر شده است. نتایج بررسی خواص ضد میکروبی فیلم خوراکی، حاکی از آن است که عدم حضور نانو ذرّه در پوشش خوراکی، نتیجة مثبت به رشد باکتری را نشان می دهد. با توجّه به مضرات بالا بودن روغن در محصولات سرخ شده و تأثیر پوشش خوراکی بر کاهش میزان جذب روغن، نتایج حاصل از اعمال پوشش خوراکی بر روی سیب زمینی و بادمجان نشان داد که رابطه مستقیمی بین میزان جذب روغن و افت رطوبت در سیب زمینی و بادمجان وجود دارد که نمایانگر کاهش جذب روغن در هنگام سرخ کردن می باشد . بیشترین میزان رطوبت و کمترین میزان جذب روغن مربوط به نمونة پوشش دهی شده با کربوکسی متیل سلولز 70 % و گوار 30 % می باشد . در نتیجة اعمال پوشش بر روی توت فرنگی فیلم کربوکسی متیل سلولز و گوار با نسبت 70:30 بهترین ماندگاری را تا روز پنجم به همراه داشته است. بنابراین نتیجه می گیریم پوشش دهی سبب ایجاد مانعی مناسب برای عبور گازها و رطوبت شده است.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204724_815985f483e7c5981b68fdce9d603da9.pdf
2019-08-23
6
17
پوشش خوراکی
زیست تخریب پذیر
خواص فیزیکی مکانیکی
نانو ذرّات اکسید روی
عبدالرسول
ارومیه ای
oromia2000@yahoo.com
1
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
LEAD_AUTHOR
فاطمه
سادات میرلوحی
fateme_mir68@yahoo.com
2
کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
LEAD_AUTHOR
احمدی .ز، میردهقان .ح، حکم آبادی . ح، شمشیری. ح ، (1392) . «استفاده از بستهبندیهای نانو و پوششدهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانههای پسته تازه»، نشریه علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، (شماره 4)، صفحات 367-374.
1
دارائی گرمه خانی. ا ، میرزایی. ح ، کاشانی نژاد. م ، مقصودلو. ی .(1387). «استفاده از مواد هیدروکلوئیدی به عنوان پوششهای خوراکی به منظور تولید چیپس کم چرب»، مجلّه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، (شماره 6).
2
قنبرزاده .ب، پزشکی .ا، الماسی .ه، (1390)، «فیلمهای خوراکی فعال در بستهبندی مواد غذایی»، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، (شماره 31)، صفحات 123-135.
3
بهرامیان .ف، جوانمرد .م، (1388)، «ماندگاری برشهای خربزه پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر در شرایط سرد»، مجلّه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران(شماره 2)، صفحات 53-62.
4
جرجانی .س، همراهی .و، (1393)، «تأثیر هیدروکلوئیدهای گوار و زانتان بر کاهش جذب روغن در فرآیند سرخ کردن بادمجان»، نشریه پژوهشهای صنایع غذایی، (شماره 2)، صفحات 231-238.
5
باباپور طاهر.ا ، (1389)، «اصلاح خواص فیلمهای خوراکی زیست تخریبپذیر بر پایة نشاسته توسط صمغهای گیاهی (کندر، کتیرا، زدو و سقز)»، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات.
6
قنبرزاده.ب ، الماسی.ه ، (1388)، «بررسی ویژگیهای فیزیکی فیلمهای مرکب زیست تخریبپذیر خوراکی کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک»، فصلنامه علوم و صنایع غذایی،(شماره 2)، صفحات 35-42.
7
شکرابی.آ ،(1387)، «بررسی تولید فیلمهای خوراکی از زئین و کیتوزان»، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات.
8
شارقی.ب، شهدادنژاد.ک، محمدی.ه، (1394)، «مطالعه پایداری ساختاری آنزیم پپسین در حضور نانو ذرّات اکسید روی و اکسید آهن»، مجلّه پژوهشهای سلولی و مولکولی (مجله زیست شناسی ایران)، جلد 28(شماره 3) ، صفحات 344-351.
9
10. امامی فر.آ ،کدیور.م ،شاهدی .،م ، سلیمانیان زاد.ص ،(1389)، «ارزیابی اثر بستهبندیهای نانو کامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی بر عمر نگهداری آب پرتغال تازه»، مجلّه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، سال ششم(شماره 1)، صفحات 57-67.
10
11. حسین زاده.ا ، سمرقندی.م.ر ، علی خانی.م.ر، روشنایی.ق، عسگری.ق ،(1391)، «کارایی ضدمیکروبی سوسپانسیون نانو ذرّه اکسید روی علیه باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی»، مجلّه سلامت و محیط، فصلنامه علمی پژوهشی انجمن علمی بهداشت محیط ایران، دوره پنجم(شماره4)، صفحات 474-463.
11
12. Milda E. Embuscado, Kerry C. Huber,(2009), “Edible Films and Coatings for Food Applications ,” Springer Science+Business Media. pages 57-59.
12
13. Nooshin Noshirvani, Babak Ghanbarzadeh, Reza Rezaei Mokarram, Mahdi Hashemi, V´eronique Coma .(2017). “Preparation and characterization of active emulsified films based on chitosan-carboxymethyl cellulose containing zinc oxide nano particles ,” International Journal of Biological Macromolecules ,2-5.
13
14. Xie.Y ,Yiping He,Irwin.P , Jin.T , Shi.X, ,(2011) “Antibacterial Activity and Mechanism of Action of Zinc Oxide Nanoparticles against Campylobacter jejuni ,” 77(7) , Pages 2325-2331.
14
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی امکان سنجی استفاده از انواع پوشش های بایو پلیمری بر روی مواد بسته بندی کاغذی
نگرانی های زیست محیطی در رابطه با استفاده از ترکیبات و پوششهای سنتزی برای کاربردهای بسته بندی افزایش یافته است. خصوصیات ممانعتی و ترشوندگی کاغذها معمولاً به وسیله کاربرد مشتقات مبتنی بر نفت مانند: پلی اتیلن، موم و یا مشتقات فلوئوردار به عنوان ترکیبات پوشش دهی کنترل میشود، در حالی که آب گریزی سطح از طریق به کارگیری این پلیمرها بهبود مییابد. این ترکیبات به دلیل محدودیت در منابع فسیلی نفتی، قابلیت بازیافت ضعیف و نگرانی های زیست محیطی در رابطه با ضایعات تولید شده به علت عدم تجزیه بیولوژیکی نامطلوب هستند. به این ترتیب بایوپلیمرهای تجدیدپذیر را می توان به عنوان پوشش های ممانعتی بر روی مواد بسته بندی کاغذی مورد استفاده قرار داد. بایوپلیمرها شامل: پلی ساکاریدها، پروتئین ها، لیپیدها و پلی استرها هستند که بر روی پوشش های کاغذی به کار برده می شوند. این پوشش های بایوپلیمری، ممکن است انتقال ناخواسته رطوبت را به محصولات غذایی به تأخیر بیندازند و مانع خوبی برای نفت و اکسیژن باشند، زیستتخریب پذیر هستند و پتانسیل خوبی برای جایگزینی پوشش های سنتزی کاغذ و مقوا دارند.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204764_7f9d169dc8d678f3cf248f7ab722087e.pdf
2019-08-23
18
27
پوشش های کاغذی
بایوپلیمرها
خصوصیات ممانعتی
بایونانوکامپوزیت ها
سلیمان
ظاهری
soleiman.zaheri@yahoo.com
1
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری /کارشناس آزمایشگاه
LEAD_AUTHOR
قاسم
اسدپور
asadpur2002@yahoo.com
2
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
AUTHOR
1. Bellussi, G.; Bohnet, M.; Bus, J.; Drauz, K.; Greim, H.; Jäckel, K.-P.; Karst, U.; Kleemann, A.; Kreysa, G.; Laird, T.; et al. (2000). “Ullmann’s Encyclopedia of Industrial Chemistry;” Wiley-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA: Weinheim, Germany.
1
2. Tang, X.Z.; Kumar, P.; Alavi, S.; Sandeep, K.P.(2012). “Recent advances in biopolymers and biopolymer-based nanocomposites for food packaging materials.” Crit. Rev. Food Sci. Nutr, 52, 426–442.
2
3. Khwaldia, K.; Arab-Tehrany, E.; Desobry, S. (2010). “Biopolymer coatings on paper packaging materials.” Compr. Rev. Food Sci. F 2010, 9, 82–91.
3
4. Andersson, C. “New ways to enhance the functionality of paperboard by surface treatment—A review. Packag.” Technol. Sci. 21, 339–373.
4
5. Rasal, R.M.; Janorkar, A.V.; Hirt, D.E.(2010). “Poly(lactic acid) modifications.” Prog. Polym. Sci, 35, 338–356.
5
6. Cheng, H.-Y.; Yang, Y.-J.; Li, S.-C.; Hong, J.-Y.; Jang, G.-W. (2015). “Modification and extrusion coating of polylactic acid films.” J. Appl. Polym. Sci. 132, doi:10.1002/app.42472.
6
7. Mekonnen, T.; Mussone, P.; Khalil, H.; Bressler, D. (2013). “Progress in bio-based plastics and plasticizing modifications.” J. Mater. Chem. A, 1, 13379–13398.
7
8. Lao, H.-K.; Renard, E.; Linossier, I.; Langlois, V.; Vallée-Rehel, K. (2007). “Modification of poly(3-hydrox ybutyrate-co-3-hydroxyvalerate) film by chemical graft copolymerization.” Biomacromolecules, 8, 416–423.
8
9. Kjellgren, H.; Gällstedt, M.; Engström, G.; Järnström, L. (2006). “Barrier and surface properties of chitosan-coated greaseproof paper.” Carbohydr. Polym. 65, 453–460. Coatings 2015, 5 922
9
10. Yang, N.; Deng, Y. (2000). “Paper sizing agents from micelle-like aggregates of polystyrene-based cationic copolymers.” J. Appl. Polym. Sci., 77, 2067–2073.
10
11. Mahendrasingam, A.; Martin, C.; Fuller, W.; Blundell, D.J.; Mackerron, D.; Rule, R.J.; Oldman, R.J.; Liggat, J.; Riekel, C.; Engström, P. (1995). “Microfocus X-ray diffraction of spherulites of poly-3-hy droxybutyrate.” J. Synchrotron. Radiat. 2, 308–312.
11
12. Van Tuil, R.; Fowler, P.; Lawther, M.; Weber, C.J. (2000). “Properties of biobased packaging materials. In Biobased Packaging Material for the Food Industry—Status and Perspectives,” 1st ed.; Weber, C.J, Ed.; The Royal Veterinary and Agricultural: Fredriksberg, Denmark, pp. 13–44.
12
13. Perry, P.A.; Donald, A.M. (2000). “The role of plasticization in starch granule assembly.” Biomacromolecules, 1, 424–432.
13
14. Vásconez, M.B.; Flores, S.K.; Campos, C.A.; Alvarado, J.; Gerschenson, L.N. (2009). “Antimicrobial activity and physical properties of chitosan–tapioca starch based edible films and coatings.” Food Res. Int. 42, 762–769.
14
15. Matsui, K. (2004). “Cassava bagasse-Kraft paper composites: Analysis of influence of impregnation with starch acetate on tensile strength and water absorption properties.” Carbohydr. Polym. 55, 237–243.
15
16. Sriroth, K.; Sangseethong, K. (2009). “Starch: An Important Component of the Paper Making Process; Thai Tapioca Starch Cellulose Association: Bangkok,” Thailand, Available online: http://www.thaitapiocastarch.org/article17.asp (accessed on 10 May 2015).
16
17. Lee, H.L.; Shin, J.Y.; Koh, C.H.; Ryu, H.; Lee, D.J.; Sohn, C. (2002). “Surface sizing with cationic starch: Its effect on paper quality and papermaking process.” Tappi J., 1, 34–40.
17
18. Bordenave, N.; Grelier, S.; Coma, V. (2010). “Hydrophobization and antimicrobial activity of chitosan and paper-based packaging material.” Biomacromolecules, 11, 88–96.
18
19. Trezza, T.A.; Vergano, P.J. (1994). “Grease resistance of corn zein coated paper.” J. Food Sci. 59, 912–915.
19
20. Parris, N.; Dickey, L.C.; Wiles, J.L.; Moreau, R.A.; Cooke, P.H. (2000). “Enzymatic hydrolysis, grease permeation and water barrier properties of zein isolate coated paper.” J. Agric. Food Chem. 48, 890–894.
20
ORIGINAL_ARTICLE
شناسایی و دسته بندی سازه های بسته بندی مواد غذایی با روش تحلیل محتوا
در مطالعه حاضر، به دنبال شناسایی سازه های بسته بندی نوع اول مواد غذایی و دسته بندی این سازه ها جهت ارائه یک طبقه بندی جامع هستیم. این بررسی ها با در نظر گرفتن بسته بندی در زمینة خرید بی برنامه صورت گرفته است. این مطالعه از حیث هدف کاربردی، از نظر ماهیت کیفی و روششناسی، تحلیل محتوا است. جامعة آماری این پژوهش، اسناد موجود و خبرگان صنعت بستهبندی میباشند. ابزار جمع آوری داده ها براساس مطالعات گذشته جهت جمعآوری اطّلاعات اولیه و سپس پرسشنامهای برای نظرخواهی از خبرگان به منظور شناسایی و اتفاقنظر دربارة ابعاد بستهبندی مواد غذایی بوده است. بهمنظور بررسی روایی محتوایی عناصر بستهبندی، از شاخص نرخ روایی محتوا (CVR) که توسط لاوشه (1975) ارائه شده، استفاده شده و بهمنظور بررسی پایایی مدل از شاخص کاپا استفاده شده است. در نهایت، 37 شاخص، 6 مؤلفه (طراحی، عناصر متنی، چند حسی بودن، عناصر تشویقی، ویژگی های عملکردی و ویژگی دوستدار محیط زیست) دو بعد (عناصر دیداری و غیردیداری) برای بستهبندی محصولات غذایی تعریف شد.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204765_e1f6cc4dac9d8612559aad1d7b338d55.pdf
2019-08-23
28
41
بسته بندی
سازه های بسته بندی
تحلیل محتوا
ابوالقاسم
ابراهیمی
aebrahimi@shirazu.ac.ir
1
گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد ، مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
LEAD_AUTHOR
کاظم
عسکری فر
kaskarifar@shirazu.ac.ir
2
استادیار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
AUTHOR
آرزو
ریاحی سامانی
arezoo.riahy@gmail.com
3
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
AUTHOR
1. افراسیابی، ن (1389). «بستهبندی. وزارت بازرگانی جمهوری اسلامی ایران». بازیابی شده در 14. 9. 1397.
1
2. حاجی رضایی، م. (1390). «بررسی تأثیر عناصر بستهبندی بر تصمیم خرید مصرفکننده مطالعه موردی: صنایع غذایی شهر یزد». پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه پیام نور استان البرز.مرکز کرج.
2
3. رحیم نیا، ف، ﻋﻠﻮﯼ، س.م.، و ﻧﺠﻔﯽ سیاهرودی، م. (1391). «ﺑﺮﺭﺳﯽ تأثیر ویژگیهای دیداری ﻭ ﮐﺎﺭﮐﺮﺩﯼ بستهبندی ﺑﺮ خرید ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی ﺑﺎ ﺗﻌﺪیلگری متغیر بومشناختی ﻣﺸﺘﺮﯼ»، مدیریت ﺑﺎﺯﺭﮔﺎﻧﯽ، 4(3)، 65-82.
3
4. ﺭﺿﺎ میرابی، و، . ابراهیمی، م. (1395). «ﺑﺮﺭﺳﯽ تأثیر بستهبندی ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ آرایشی ﻭ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺑﺮ ﺭﻓﺘﺎﺭ خرید مصرفکنندگان ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻮﺭﺩﯼ ﻋﻄﺮ ﻭ ادکلن ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺗﻬﺮﺍﻥ (ﻣﻨﻄﻘﻪ 1 ﺗﺎ 5 ﺷﻬﺮﺩﺍﺭﯼ)»، پژوهشهای جدید ﺩﺭ مدیریت ﻭ ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﯼ، 3(7)، 237-260.
4
5. رضایی، ب. (1393). «مطالعه تأثیر بستهبندی بر قصد خرید مصرفکنندگان با ملاحظه اثر میانجی ادراک مصرفکننده از کیفیت محصول (مورد مطالعه: محصول خرما در شیراز)». پایان نامه کارشناسی ارشد. گروه مدیریت. دانشکده اقتصاد و مدیریت. دانشگاه سمنان.
5
6. رضایی، ن. (1394). «بررسی تأثیر عوامل بستهبندی بر تصمیم خرید مصرفکنندگان مطالعه موردی: مشتریان کیک در مراکز خرید شهروند استان تهران». پایان نامه کارشناسی ارشد. گروه مدیریت بازرگانی. دانشکده مدیریت. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.
6
7. سلطانی، م، جعفری، س.م.ب. و مجیدی، س س. (1396). «شناسایی اجزای تصمیم خرید مصرفکننده از منظر بستهبندی محصول و بررسی تأثیر سطح درگیری ذهنی بر این اجزا (مورد مطالعه صنعت سوهان قم)»، علوم و صنایع غذایی، 14(72)، 243-257.
7
8. عبدالحسن بیگی، ت. (1391). «بررسی و رتبهبندی عوامل بسته بندی محصولات غذایی مؤثر بر تصمیم خرید مشتریان». پایان نامه کارشناسی ارشد. گروه مدیریت بازرگانی. بخش مدیریت، اقتصاد و حسابداری. دانشگاه پیام نور مرکز تهران غرب.
8
9. محمدبیگی، ا، محمدصالحی، ن . علی گل، م. (1393). «روایی و پایایی ابزارها و روشهای مختلف اندازهگیری آنها در پژوهشهای کاربردی در سلامت»، مجلّه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان. دوره 13. 1153-1170.
9
10. مقصودی، م. (1395). «بررسی تأثیر چاپ در طراحی یک بستهبندی موفّق». پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده هنرهای تجسمی. دانشگاه هنر.
10
11. مهدی زاده، ح.ر. (1391). «بررسی تأثیر ابعاد زیبایی شناختی بستهبندی بر تصمیمگیری مشتریان لوازم آرایشی (مطالعه موردی : برندهای سینره و نیوآ)». پایان نامه کارشناسی ارشد. گروه مدیریت بازرگانی. دانشکده مدیریت. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.
11
12. واژه یاب.(بی تا). «بستهبندی». بازیابی شده در 15.9.1397 .
12
13. Ampuero, O., & Vila, N. (2006). “Consumer perceptions of product packaging.” Journal of consumer marketing, 23(2), 100-112.
13
14. Cahyorini, A., & Rusfian, E. Z. (2012). “The effect of packaging design on impulsive buying.” Bisnis & Birokrasi Journal, 18(1).
14
15. De Luca, P., & Penco, P. (2006). “The role of packaging in marketing communication: an explorative study of the Italian wine business.” 3rd International Wine Business Research Conference. (pp. 6-8). Montpellier, France.
15
16. Dhariyal, D., & Kothari, H. C. (2017). “Analysing Impact of Packaging Design on Impulsive Buying using Regression Model.” International Journal of Engineering and Management Research (IJEMR), 7(1), 200-205
16
17. Fajardo, M. T., Townsend, C. (2016). “Where you say it matters: why packages are a more believable source of product claims than advertisements.” journal of consumer psychology, 26(3), 426-434.
17
18. Gaille, B. (2017). “19 Dramatic impulse buying statistics.” In Pinterest. Retrived October 22, 2017.
18
19. Hill, H., & Tilley, J. (2002). “Packaging of children’s breakfast cereal: manufacturers versus children.” British Food Journal, 104(9), 766-777.
19
20. Koutsimanis, G., Getter, K., Behe, B., Harte, J., & Almenar, E. (2012). “Influences of packaging attributes on consumer purchase decisions for fresh produce.” Appetite, 59(2), 270-280.
20
21. Krishna, A., Cian, L., & Aydınoğlu, N. Z. (2017). “Sensory aspects of package design.” Journal of Retailing, 93(1), 43-54.
21
22. Nayyar, E. V. (2012). “Packaging-An Innovative source of Impulsive and Abrupt Buying Action.” International Journal of Management and Information Technology, 1(1), 13-16.
22
23. Rebollar, R., Gil, I., Lidón, I., Martín, J., Fernández, M. J., & Rivera, S. (2017). “How material, visual and verbal cues on packaging influence consumer expectations and willingness to buy: The case of crisps (potato chips) in Spain.” Food Research International, 99, 239-246.
23
24. Rebollar, R., Lidón, I., Serrano, A., Martín, J., & Fernández, M. J. (2012). “Influence of chewing gum packaging design on consumer expectation and willingness to buy. An analysis of functional, sensory and experience attributes.” Food Quality and Preference, 24(1), 162-170.
24
25. Silayoi, P., & Speece, M. (2004). “Packaging and purchase decisions: An exploratory study on the impact of involvement level and time pressure.” British food journal, 106(8), 607-628.
25
26. Singh, K. (2014). “The economic role of packaging.” In World packaging organization. Retrieved October 22, 2017, from http://www.worldpackaging.org/i4a/pages/index.cfm?pageID=3357
26
27. Underwood, R. L. (2003). “The communicative power of product packaging: creating brand identity via lived and mediated experience.” Journal of Marketing Theory and Practice, 11(1), 62-76.
27
28. Viera, A. J., & Garrett, J. M. (2005). “Understanding interobserver agreement: the kappa statistic.” Fam Med, 37(5), 360-363.
28
29. Vila-López, N., Küster-Boluda, I., & Sarabia-Sánchez, F. (2017). “Designing a packaging to promote healthy and low-fat foods: Adolescents versus young-adults.” Food Research International, 99, 815-820.
29
30. Wells, L. E., Farley, H., & Armstrong, G. A. (2007). “The importance of packaging design for own-label food brands.” International Journal of Retail & Distribution Management, 35(9), 677-690.
30
ORIGINAL_ARTICLE
تهیه و ارائه فرمول ساخت پوشش شفاف برای محافظت و دوام چاپ بسته بندی در انواع قوطی های فلزی
با پیدایش و توسعه ارائه انواع محصولات با ظروف فلزی (مانند واکس، اسپری، رنگ و قوطی چای، و...)، لازم است که اطّلاعات لازم برای مصرف کننده بر روی بدنه این قوطی های فلزی درج و چاپ شوند. همچنین جهت محافظت، جلا و زیبایی و جلوگیری از مخدوش شدن چاپ بسته بندی بر روی بدنه انواع قوطی های فلزی، وجود پوشش شفاف و بی رنگ بر روی چاپ قوطی های فلزی از جمله موارد چشمگیر در بخش بسته بندی این ظروف فلزی می باشند. رزین های مصنوعی همان پوشش های شفاف هستند که به عنوان اتصال دهنده اجزای تشکیل دهنده رنگ و چاپ بر روی انواع بسته بندی فلزی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه، سه نوع پوشش شفاف فرموله شده اند که اجزای تشکیل دهنده آنها شامل رزین آلکید کوتاه روغن(حاوی مخلوط روغن سویا و روغن کوکونات) همراه با دو نوع سخت کننده (سخت کننده های آمینی عبارتند از: رزین ملامین فرمالدئید و اوره فرمالدئید) می باشند. پوشش شفاف نوع اول: رزین آلکید کوتاه روغن به همراه رزین ملامین فرمالدئید (به عنوان سخت کننده)؛پوشش شفاف نوع دوم: رزین آلکید کوتاه روغن به همراه رزین اوره فرمالدئید(به عنوان سخت کننده)؛پوشش شفاف نوع سوم: رزین آلکید کوتاه روغن به همراه مخلوط یک به یک از رزین ملامین فرمالدئید + رزین اوره فرمالدئید می باشند.خاطر نشان می سازد واکنش پخت هر یک از این پوشش های شفاف در دمای 175 درجه سانتی گراد(توسط یک دستگاه آون مجهّز به جریان همرفت کامل هوا) و به مدّت 20 دقیقه کامل گردیده اند. آزمون های مکانیکی(سختی، ضربه و جامی شدن)، آزمون کمی(درصد جامد) و نیز آزمون گرانروی(ویسکوزیته) برای هر سه نوع پوشش شفاف انجام گردیدند تا بهترین انواع پوشش شفاف فرموله معرفی شوند. نتایج آزمایشات نشان دادند در نسبت وزنی رزین به سخت کننده، نسبت 75 درصد وزنی از آلکید کوتاه روغن و 25 درصد وزنی از سخت کننده ها دسترسی به بهترین پوشش شفاف را میسّر می سازند. برای هر سه نوع پوشش شفاف با بهترین کیفیت، در این مطالعه آنالیزهای طیف سنجی مادون قرمز و پیمایش میکروسکوپ الکترونی انجام گردیده اند
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204766_1be91a27d27925763c8021b63a4558ec.pdf
2019-08-23
42
53
رزین آلکید کوتاه روغن
رزین ملامین فرمالدئید
رزین اوره فرمالدئید
پوشش شفاف
مینا
آقایی فرکوش
aghaeemina8@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه شیمی کاربردی
LEAD_AUTHOR
الهام
کشمیری زاده
keshmiri@kiau.ac.ir
2
گروه شیمی کاربردی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران، نویسنده مسئول
AUTHOR
1. Ataei SH., Nouri S., Esmaeely R., (2019). “Biofriendiy vegetable oil healing agents used for developing self- healing coatings”: Areview, Prog. Org.Coat., 77-95
1
2. Jana T., Sankar Maiti P., Kumar Dhar T., (2019). “Development of a novel bio-based hybrid resin system for hygienic coating”, Prog. Org.Coat., 105311, DOI:10.1016/j.porgcoat.2019.105311.
2
3.Wutticharoenwong K., Dziczkowski J., Soucek M.D., (2012). “Tung based reactive diluents for alkyd systems: Film properties”, Prog. Org. Coat., 73, 283-290.
3
4. Thanamongkollit N., Miller K.R., Soucek M.D., (2012). “Synthesis of UV-curable tung oil and UV-curable tung oil based alkyd”, Prog. Org. Coat., 73, 425-434.
4
5. Hofland A.D., (2012). “Alkyd resins: from down and out to alive and kicking”, Prog. Org. Coat., 73, 274-282.
5
6. ShitalA.,NitinP.,PratyushD., (2018). “Formation of alkoxy groups in the synthesis of butylated urea formaldehyde resins: Reaction mechanism and kinetic model”, Chem. Eng. Res. Des., 135, 1-20.
6
7. Sauzier G., Pitts K.,(2019). “Forensic Sciences, Paint,Varnish, Lacquers”, Encyclopedia of analytical science (Third Edition), 62-74.
7
8. Poth U., (2008). “Automotive coatings formulation”, Vincentz Network.
8
9. Radicevic R. Z., Budinski-Simendic J. K., (2005). “The effect of alkyd/melamine resin ratio and curing temperature on the properties of the coating”. J. Serb. Chem. Soc. 70: 593-599.
9
10. Cakic S.M.,(2009). “FTIR analysis and the effects of Alkyd/Melamine resin ratio on the properties of the coatings”, Faculty of technology, Bulevar oslobodjenja124,16000 Leskovac, Serbia.
10
11. Schwartz M.,(2016). “Encyclopedia and handbook of materials, parts, and finishes”, London SW1P 1WG,UK.
11
12. Egbuna S.O., Aninwede C.S.,(2018). “Comparative analysis of alkyd resins produced from castor and soybean seed oils”, International journal of novel research in engineering and science. 5,1, 24-32.
12
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی رابطه بین ویژگیهای بستهبندی و ترجیح نام تجاری در مصرفکنندگان کالاهای ورزشی
هدف از انجام این پژوهش، بررسی رابطه بین ویژگی های بسته بندی و ترجیح نام تجاری در مصرفکنندگان کالاهای ورزشی است. برای گردآوری اطّلاعات از بررسی اسناد و مدارک، ادبیات پیشینه و نظرسنجی استفاده شد. در نظرسنجی از پرسشنامة محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری آن توسط چند تن از صاحبنظران و استادان مدیریت ورزشی و روایی سازه مورد تأیید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ (90/0) تأیید شد. جامعه آماری این تحقیق از میان مصرفکنندگان کالاهای ورزشی استان اردبیل تشکیل شده است که بر اساس جدول مورگان 384 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شد. پژوهش حاضر نقطه نظر نتیجه، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری دادهها، توصیفی و پیمایشی است و دادههای آن بهصورت میدانی جمعآوری شده است .برای تجزیه و تحلیل دادهها، از نرمافزار spss نسخه 22 و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین ویژگی های بسته بندی و ترجیح نام تجاری در مصرفکنندگان کالاهای ورزشی در استان اردبیل در سطح 05/0 رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد. همچنین از دیدگاه مصرفکنندگان کالاهای ورزشی، جنس، برچسب، طرح و شکل ظاهری، رنگ، اندازه، علائم زیستمحیطی و تنوع نوع بستهبندی به ترتیب از مهمترین اولویت برخوردار بودهاند.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204767_244dc6109f0eb2f7c3d9550354ff3065.pdf
2019-08-23
54
67
ویژگی های بسته بندی
ترجیح نام تجاری
کالاهای ورزشی
مسعود
ایمانزاده
mas.sport2010@gmail.com
1
دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل
AUTHOR
مجید
نامور
infodjamin@yahoo.com
2
دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل
AUTHOR
محمد
پورپناهی
mpoorpanahi@gmail.com
3
دکترای مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل
AUTHOR
سیدامین
دهقان
djamintv@gmail.com
4
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تفت
LEAD_AUTHOR
کردلو، ح؛الهی، ع.، ر؛خدایاری، ع (1394). «تعیین رابطة علّی باورها، نگرش نسبت به تبلیغات از طریق ورزش و نگرش نسبت به تبلیغات عام با استفاده از مدل معادلات ساختاری»، دوره 7، شماره 30، صص: 203-224.
1
بحرینی زاده م و رجبی، آ (1395). «سنجش تأثیر ادراک مصرفکننده از قابل استفاده بودن بستهبندی محصول، بر تصمیم خرید ناگهانی: با در نظر گرفتن متغیر تعدیلگر سطح پایین درگیری ذهنی مصرفکننده»، نشریه تحقیقات بازاریابی نوین, دوره 6 , شماره 1 (پیاپی 20)، صص: 77-59.
2
حقیقی نسب، م؛ یزدانی،ح.ر؛ مداینی، م (1395). «تأثیر فرآیندهای یادگیری سازمانی بر کیفیت دادههای مدیریت روابط با مشتری (CRM) و عملکرد سازمان»، مجلّه: مطالعات مدیریت فنّاوری اطّلاعات، شماره 17، صص: 145-123.
3
رنجبریان، ب؛ قلیزاده شغل آباد، ر (1387). «تأثیر کشور مبدأ بر تصمیم خرید مشتری مورد مطالعه دانشجویان دانشگاه اصفهان»، مجلّه: دانش مدیریت،شماره 81 ،صص: 56-37.
4
کاویانی نیا، ا.، ع (1390). «خرید ناگهانی نیمه پنهان رفتار مصرفکننده»، فصلنامه روانشناسی مدیریت و بازار، دوره 5، شماره 25.
5
افروزه، م. ص؛ محرم زاده، م؛ کاشف، م.م؛ افروزه، م (1390). «شناسایی عوامل انگیزشی، ویژگیهای شخصیتی و مؤلفههای اجتماعی نیروهای داوطلبی در ورزش»، مجلّه: مدیریت ورزشی، شماره 11، ص: 181-165.
6
میرابی، و. ر؛ احمدی، ز (1394). «بررسی راهکارهای برندسازی در صنعت نفت و صنایع وابسته»، مجلّه: بررسیهای بازرگانی، شماره 74، صص: 22-11.
7
محمدی، س (1392). «بررسی رابطه بین برند و بستهبندی با رفتار خرید مشتریان محصولات غذایی یک و یک با در نظر گرفتن ویژگیهای حسی آنها»، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه ایلام.
8
تجری، ش؛ مهرانی، ه (1390). «بررسی رابطه بستهبندی با رفتار خرید مصرفکنندگان محصولات لبنی»، اولین کنفرانس ملی جایگاه مدیریت و حسابداری در دنیای نوین کسب و کار، اقتصاد و فرهنگ.
9
10. محمدی.، ح . سلیمانی، ج (1394). «بررسی عوامل تأثیرگذار در بستهبندی محصولات غذایی بر رفتار مصرفکننده در هنگام خرید»، نخستین همایش بینالمللی صنایع غذایی ایران.
10
11. تجاری، ف. خسروی، ح. نافعی، د. امیرنژاد، س. 1390، «بررسی نقش اعتمادبه آرم کالای تجاری و وفاداری به آن آرم در بین والیبالیستهای حرفهای گنبد»، همایش کاربرد علوم ورزشی در پیشرفت تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، اسفند 1389.
11
12. Cholewa-wojcik, A. Kawecka, A.(2015).The influence of effectiveness of packaging elements on the consumers preferences with the use of marketing eye-tracking technique. Modern management review. 22. 49-61.
12
13. Tong, Sh., Leelalai, V., and Jiraporn, P. (2015). “The effect of managerial ability on dividend policy: how do talented managers view dividend payouts?” Applied Economics Letters, Taylor $ Francis Group, Vol 15, pp: 148-165.
13
14. Lo, C, S. Tung, J. Huang, K, P.(2017). Customer perception and preference on product packaging. The international journal of organization innovation. 9.3.
14
Severi, E. & Ling, K.C. (2013). “The Mediating Effects of Brand Association, Brand Loyalty, Brand Image and Perceived Quality on Brand Equity,” Asian Social Science; 9(3). 125-137.
15
16. Gendall, P. Eckert, C. Hoek, J. Farley, T. Louviere, J. Wilson, N. Edwards, R.(2015).
16
17. Lee, J. Lee. J. &Feick, L., )2011(. “The impact of switching costs on the customer satisfaction-loyalty link: mobile Phone service in France.” The Journal of Service Marketing, 15(1), 35-48.
17
ORIGINAL_ARTICLE
طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویة گیاهی به عنوان شناساگر
متابولیت های گیاهی به علت حضور مواد کنژوگه یا فنولیک، با تغییر pH ،تغییر رنگ نشان می دهند ولی متأسفانه بررسی این موضوع، به شکل کاربردی و همچنین به عنوان شناساگر دمایی- زمانی پرداخته نشده است. این مطالعه به منظور طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویة گیاهی به عنوان شناساگر زمانی- دمایی انجام شد. جهت ساخت برچسب هوشمند زمان-دما، کاغذ سلولزی در محلول حاوی آنتوسیانین هویج سیاه قرار داده شد. برای بررسی سینتیک تغییر رنگ، از فعالسازی برچسب زمان- دما توسط مقیاس CIElab استفاده گردید. به منظور بررسی موروفولوژی آنتوسیانین مورد استفاده جهت ساخت برچسب زمان- دما در مطالعه حاضر از تصویربرداری الکترون روبشی، و به منظور بررسی ساختار شیمیایی از آنالیز طیف سنج مادون قرمز استفاده شد. برچسب زمان- دمای تهیه شده در زمانهای 0 ،1 ،3 ،7 ،12 ،24 ،48 و 72 ساعت پس از فعالسازی برچسب در دماهای 2-، 6 ،15 و 25 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان می دهد که ساختار دارای فشردگی کافی بدون شکاف است. نتایج طیف سنجی نشان داد که زمان cm-1 1369 نمایانگر وجود گروههای فنول C-O در ساختار آنتوسیانین میباشد. زمان مشاهده شده در فرکانس cm-1 1155 مربوط به حلقه پیران و زمان موجود در فرکانس cm-1 1025 متعلّق به ارتعاشات C-Hدر ساختار آنتوسیانین میباشد. نتایج آنالیز تغییر رنگ نشان می دهد که با گذشت زمان و افزایش دما گوشت شروع به فاسد شدن می کند و برچسب زمان – دمای روی بسته گوشت نیز دچار تغییر رنگ می شود، به طوری که با گذشت زمان و افزایش دما میزان تغییر رنگ برچسب نیز افزایش می یابد. بنابراین برچسب حاوی متابولیت های ثانویة گیاهی به عنوان شناساگر زمانی- دمایی می تواند استفاده شود.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204768_d58904bada1d5812db7327a7653dc921.pdf
2019-08-23
68
77
آنتوسیانین
شناساگر دمایی-زمانی
برچسب هوشمند
مقیاس CIElab
روناک
امیری
roonak.amiri1369@yahoo.com
1
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه
LEAD_AUTHOR
گلشن
مرادی
gls.moradi@gmail.com
2
دانشجوی دکترای مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه
AUTHOR
1. Kim, M. J., Jung, S. W., Park, H. R., & Lee, S. J. (2012). “Selection of an optimumpH-indicator for developing lactic acid bacteria-based time–temperature integrators (TTI).” Journal of Food Engineering, 113(3), 471–478.
1
2. Heising, J., van Boekel, M., & Dekker, M. (2015). “Simulations on the prediction ofcod (Gadus morhua) freshness from an intelligent packaging sensor concept.” Food Packaging and Shelf Life, 3, 47–55.
2
3. Waghmare, R. B., & Annapure, U. S. (2015). “Integrated effect of sodiumhypochlorite and modified atmosphere packaging on quality and shelf life offresh-cut cilantro.” Food Packaging and Shelf Life, 3, 62–69.
3
4. EU. (2009). “Commission regulation (EC) No 450/2009 of 29 May 2009 on active andintelligent materials and articles intended to come into contact with food.” OJL135,30.05.2009, 3.
4
5. Vanderroost, M., Ragaert, P., Devlieghere, F., & De Meulenaer, B. (2014). “Intelligentfood packaging: The next generation.” Trends in Food Science & Technology,39(1), 47–62.
5
6. Pourjavaher S, Almasi, H , Meshkini S, Pirsa S, Parandi E. “Development of a colorimetric pH indicator based on bacterialcellulose nanofibers and red cabbage (Brassica oleraceae) extract.” Carbohydrate Polymers 156 (2017) 193–201.
6
7. Brody, A. L., Bugusu, B., Han, J. H., Sand, C. K., & McHugh, T. H. (2008). “Scientific status summary.” Journal of Food Science, 73(8), R107–R116.
7
8. Kerry, J., O’grady, M., & Hogan, S. (2006). “Past, current and potential utilisation ofactive and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products: A review.” Meat Science, 74(1), 113–130.
8
9. Zajko,ˇS., & Klimant, I. (2013). “The effects of different sterilization procedures on theoptical polymer oxygen sensors.” Sensors and Actuators B: Chemical, 177, 86–93.
9
10. Gannakourou, M.C., Koutsoumanis, K., Nychas, G.J.E., & Taoukis, P.S. (2005). “Field evaluation of the application of time temperature integrators for monitoring fish quality in the chill chain.” International Journal of Food Microbiology, 102, 323–336.
10
11. Mai, N., Audorff, H., Reichstein, W., Haarer, D., Olafsdottir, G., Bogason, S.G., Kreyenschmidt, J., & Arason, S. (2011). “Performance of a photochromic time– temperature indicator under simulated fresh fish supply chain conditions.” International Journal of Food Science and Technology, 46, 297–304.
11
12. Kuswandi, B., Restyana, A., Abdullah, A., Heng, L. Y., & Ahmad, M. (2012). “A novelcolorimetric food package label for fish spoilage based on polyaniline film.” Food Control, 25(1), 184–189.
12
13. Khan, P. M. A., & Farooqui, M. (2011). “Analytical applications of plant extract asnatural pH indicator: A review.” Journal of Advanced Scientific Research, 2(4).
13
14. Chandrasekhar, J., Madhusudhan, M., & Raghavarao, K. (2012). “Extraction ofanthocyanins from red cabbage and purification using adsorption.” Food and Bioproducts Processing, 90(4), 615–623.
14
15. Zhang, X., Lu, S., & Chen, X. (2014). “A visual pH sensing film using natural dyes fromBauhinia blakeana Dunn.” Sensors and Actuators B: Chemical, 198, 268–273.
15
16. Shahid, M., & Mohammad, F. (2013). “Recent advancements in natural dyeapplications: A review.” Journal of Cleaner Production, 53, 310–331.
16
17. Yoshida, C. M., Maciel, V. B. V., Mendonc¸ a, M. E. D., & Franco, T. T. (2014). “Chitosanbiobased and intelligent films: Monitoring pH variations.” LWT: Food Scienceand Technology, 55(1), 83–89.
17
18. Pereira, V. A., de Arruda, I. N. Q., & Stefani, R. (2015). “Active chitosan/PVA filmswith anthocyanins from Brassica oleraceae (Red Cabbage) astime astime–temperature indicators for application in intelligent food packaging.” FoodHydrocolloids, 43, 180–188.
18
19. Tsao, R., & McCallum, J. (2010). “Chemistry of flavonoids. In U Fruit and vegetable phytochemicals.” New Delhi: Wiley-Blackwell.
19
20. Castañeda-Ovando, A., Pacheco-Hernández, M. d. L., Páez-Hernández, M. E., Rodríguez, J. A., & Galán-Vidal, C. A. (2009). “Chemical studies of anthocyanins: A review.” Food Chemistry, 113(4), 859-871.
20
21. Garber, K. C. A., Odendaal, A. Y., & Carlson, E. E. (2013). “Plant Pigment Identification: A Classroom and Outreach Activity.” Journal of Chemical Education, 90(6), 755-759.
21
ORIGINAL_ARTICLE
کاربرد فنّاوری نوین چاپ سه بعدی در صنایع غذایی
استفاده از چاپگر سه بعدی، به عنوان یک روش جدید در تولید محصولات صنایع غذایی شناخته شده است، به طوری که این فنّاوری، توانایی بالایی برای تولید ساختارهای سه بعدی با هندسههای پیچیده، بافتهای مطلوب و محتوای تغذیهای مناسب را دارد. به همین علت، فنّاوری سه بعدی، نوآوری بزرگی در صنایع غذایی است. چاپگرهای سه بعدی، ماشین آلاتی هستند که میتوانند بر روی یک میز قرار گرفته و اشیای سه بعدی از مواد خام را تولید کنند. این چاپگرها میتوانند تقریباً هر چیزی را تولید کنند. بیشتر چاپگرهای سه بعدی غذا، چاپگرهای رسوبی هستند، بدین معنی که لایههای مواد اولیه در یک فرایند شناخته شده به عنوان ساخت افزایشی(لایه به لایه) روی هم قرار میگیرند. در این مقاله، معرفی مختصری از پیشرفت های اخیر در چاپ سه بعدی مواد غذایی و مواد تشکیل دهنده آن ارایه می گردد که می تواند برای طراحی ماتریس مواد غذایی سه بعدی استفاده شود. همچنین روشهای فرآیند اکستروژن، چاپ جوهرافشان و پخت لیزری انتخابی نیز مورد بررسی قرار گرفتهاند.
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204769_2d9d8ebb5227b864622ed50bf28dd563.pdf
2019-08-23
78
88
چاپگر سه بعدی
محصولات غذایی
فرآیندهای اکستروژن
چاپ جوهرافشان
پخت لیزری انتخابی
عبدالستار
عوض صوفیان
sufiyan.sattar@yahoo.com
1
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
سید مهدی
جعفری
smjafari@gau.ac.ir
2
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
موسوی، س. م، (۱۳۹۶)، «معرفی روش تولید چیپهای میکروفلوییدیک با تکنولوژی نوین چاپ سه بعدی»، کنفرانس ملّی پژوهشهای نوین در برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی، کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون
1
قنبرپور، م، سیدافقهی، س.س، (۱۳۹۵)، «چاپگرهای سه بعدی، خصوصیت روشهای مختلف و مواد مورد استفاده»، سومین کنفرانس ملّی و اولین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و مهندسی شیمی و سومین کنفرانس ملّی و اولین کنفرانس بینالمللی پژوهشهای کاربردی در زیستشناسی، تهران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر.
2
3. Hull, C.W. Hull, (1986), Apparatus for Production of Three-dimensional Objects by Stereo lithography.
3
4. Kodama, H. (1981), “Automatic method for fabricating a three-dimensional plastic model with photo-hardening polymer,” Cross Ref View Record in Scopus, 52 (11), pp. 1770-1773.
4
5. Malone and Lipson, E. Malone, H. Lipson, (2007), Fab@Home: the personal desktop fabricator kit, Rapid Prototyp. J., 13 (4) (2007), pp. 245-255.
5
6. Grood, J.P.W., Grood, P.J., (2011). “Method and Device for Dispensing a Liquid.” Google Patents.
6
7. Sol, I. E. J., Van der Linden, D., & Van Bommel, K. J. C. (2015). “3D Food Printing: the Barilla Collaboration.” Feb-2015.
7
8. Pinna, C., Ramundo, L., Sisca, F. G., Angioletti, C. M., Taisch, M., & Terzi, S. (2016). “Additive Manufacturing applications within Food industry: an actual overview and future opportunities.” In 21st Summer School Francesco Turco 2016(pp. 18-24). AIDI-Italian Association of Industrial Operations Professors.
8
9. Pallottino, F. et al., (2016). “Printing on Food or Food Printing: a Review.” Food and Bioprocess Technology, 9(5), pp.725–733.
9
10. Slade, L. & Levine, H., (1994). “Water and the glass transition - Dependence of the glass transition on composition and chemical structure: Special implications for flour functionality in cookie baking.” Journal of Food Engineering, 22(1-4), pp.143–188
10
11. Von Hasseln, K.W., Von Hasseln, E.M., Williams, D.X., Gale, R.R., 2014.
11
12. Sun, J., Peng, Z., Yan, L., Fuh, J.Y.H., Hong, G.S., (2015). 3D food printing – an inno-vative way of mass customization in food fabrication Vol. 1.
12
13. Zoran, A., & Coelho, M. (2011). “Cornucopia: the concept of digital gastronomy.” Leonardo, 44(5), 425–431.
13
14. Wegrzyn, T. F., Golding, M., & Archer, R. H. (2012). “Food layered manufacture: a new process for constructing solid foods.” Trends in Food Science & Technology, 27(2), 66–72.
14
15. Haiming Zhao, Jufeng Wang, Xiaoyu Ren, Jingyuan Li, Xiaogang Jin, (2018). “Personalized food printing for portrait images, Computers & Graphics,” Volume 70, Pages 188-197.
15
16. Combellack, E., Z.M. Jessop, “I. S. Whitaker, (2018). 3DBioprinting for Reconstructive Surgery, 20 – The commercial 3D bioprinting industry,” Techniques and Applications, Pages 413-421.
16
17. Zhenbin Liu, Min Zhang, Bhesh Bhandari,Yuchuan Wang, (2017), “3D printing: Printing precision and application in food sector,” Trends in Food Science & Technology.Volume 69, Part A, Pages 83-94.
17
18. IA Ferreira, JL Alves, (2017), “Low-cost 3Dfood printing, Ciência & Tecnologia dos Materiais,” Volume 29, Issue 1, Pages e265-e269.
18
19. Bollini, M., Barry, J. & Rus, D. (2011). “Bakebot: baking cookies with the PR2, In: The PR2 workshop: challenges and lessons learned in advancing robots with a common platform,” IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems, San Francisco, USA.
19
20. Burritobot, (2014). “A 3-D printer that spits out burritos.” Available at: https://www.pinterest.com/pin/115967759125319211/. Accessed Dec 2014.
20
21. CandyFab, (2007). “The CandyFab project.” Available at http://wiki. Candy fab.org /Main _Page. Accessed Dec 2014.
21
22. Godoi, F.C., Prakash, S. & Bhandari, B.R., (2016). “3D printing technologies applied for food design: Status and prospects.” Journal of Food Engineering, 179, pp.44–54.
22
23. Huang, S. H., Liu, P., & Mokasdar, A. (2013). “Additive manufacturing and its societal impact: a literature review.” The International Journal of Advanced Manufacturing Technology, 67(5–8), 1191–1203.
23
24. Fanli Yang, Min Zhang, Bhesh Bhandari, Yaping Liu, (2018), “Investigation on lemon juice gel as food material for 3Dprinting and optimization of printing parameters,” LWT - Food Science and Technology, Volume 87, January 2018, Pages 67-76.
24
25. Crump, S. S. (1991). “Fast, precise, safe prototypes with FDM. In: Proceedings of ASME annual winter conference,” 50, 53–60.
25
26. Hao, L., Mellor, S., Seaman, O., Henderson, J., Sewell, N., & Sloan, M. (2010). “Material characterisation and process development for chocolate additive layer manufacturing.” Virtual and Physical Prototyping, 5, 57–64.
26
27. Huang, S. H., Liu, P., & Mokasdar, A. (2013). “Additive manufacturing and its societal impact: a literature review.” The International Journal of Advanced Manufacturing Technology, 67(5–8), 1191–1203.
27
28. Serizawa, R., Shitara, M., Gong, J., Makino, M., Kabir, M.H., Furukawa, H., (2014). “3D jet printer of edible gels for food creation.” In: Proceedings of SPIE - the International Society for Optical Engineering.
28
29. Hao, L., Mellor, S., Seaman, O., Henderson, J., Sewell, N., Sloan, M., (2010). “Material characterisation and process development for chocolate additive layer manufacturing.” Virtual Phys. Prototyp. 5 (2), 57e64.
29
30. Diaz, J. V., Noort, M. W. J., & Van Bommel, K. J. C. (2017). U.S. Patent Application No. 15/116,048.
30
31. Crump, S.S., (1991). “Fast, Precise, Safe Prototypes with FDM, American Society of Mechanical Engineers.” Production Engineering Division (Publication) PED, pp. 53e60.
31
32. Pallottino, F. et al., (2016). “Printing on Food or Food Printing: a Review.” Food and Bioprocess Technology, 9(5), pp.725–733.
32
33. Haque, M.K., Roos, Y.H., 2006. “Differences in the physical state and thermal behavior of spray-dried and freeze-dried lactose and lactose/protein mixtures. Innov.” Food Sci. Emerg. Technol. 7 (1e2), 62e73.
33