دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
بررسی اثر چاپ برمیزان کاهش مقاومت فشار عمودیBCT))کارتن
FA
سید محمد جواد
سپیده دم
jsepidehdam@yahoo.com
محمد
علی حسن
ma.hossein640@gmail.com
در این تحقیق یکی از مهمترین خصوصیات مکانیکی کارتنهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی میزان کاهش مقاومت کارتنهای چاپ شده نسبت به کارتنهای چاپ نشده مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردید که میزان مقاومتهای فشار عمودی(BCT)(1) در کارتنهای چاپ نشده به ترتیب از 161 کیلوگرم نیرو تا 96/276 کیلوگرم نیرو به 76 تا 268 در کارتنهای چاپ شده کاهش پیدا کرده است. تفاوت بین کارتنهای چاپ شده و چاپ نشده که توسط جدول تجزیه واریانس و به روش فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفتند کاملاً معنیدار برآورد شد. لازم به ذکر است که در مقاومت فشار عمودی کارتن، علاوه بر عوامل چاپ، عوامل دیگری چون ترکیب تشکیلدهنده کارتن، استفاده از کاغذهایی با مقاومتهای پارگی، ترکیدگی و کششی مختلف برای لایههای رویی و میانی، میزان رنگ مورد استفاده از نظر وسعت چاپ در سطح کارتن و شرایط تولید مؤثر هستند. پس از تجزیه و تحلیل نتایج جدول تجزیه واریانس توسط روش دانکن مشخص گردید که چاپ اثر معنیدار بر روی مقاومت(BCT) دارد. همچنین مشخص گردید که اثر متقابل چاپ، ترکیب سازنده و سطح چاپ بر مقاومت(BCT) نیز کاملاً معنیدار میباشد.
مقاومت فشار عمودی,مقاومت پارگی,لایه رویی و میانی,وسعت چاپ و میزان رنگ
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201264.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201264_8ac0fdfe2378b87b0c96a93644a88f54.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
لوگو و نام محصول در بستهبندی نوشیدنی
FA
سید محمود
محمودی
mahmoud.mahmoudi58@gmail.com
در این مقاله سعی شده است ضمن معرفی لوگو و جایگاه آن برای مصرف کننده گان، به شرایط و کاربرد ویژه آن در بسته بندی نوشیدنی پرداخته شود. در طراحی لوگوی بسته بندی نوشیدنی علاوه بر تاثیرخصوصیات و ویژگی های ذهنی طراح، جهت کاربردی تر کردن آن آرم باید قواعد و اصول اساسی را نیز رعایت کرد که در ادامه به آن پرداخته شده است.
لوگو,نوشیدنی,بسته بندی(1),طراحی,خط,عکس و زبان
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201265.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201265_63f39e4eb73e4fddec83c9babfacba9c.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
تهیه پلیمرهای زیست تخریبپذیر نشاسته، پلیاتیلن و بررسی خواص آنها
FA
عبدالرسول
ارومیه ای
a.oromiehei@ippi.ac.ir
پگاه
نوشه
امروزه پلیمرهای زیست تخریبپذیر با رشد فزایندهای در حال جایگزینی با پلیمرهای سنتزی میباشند و این امرسبب شده است که از محصولات پتروشیمی کمتر استفاده شود، چرا که این محصولات از منابع تجدید ناپذیری تهیه میشود و تخریب آنها در محیط زیست سالیان درازی به طول میانجامد. نشاسته یکی از پلیمرهای طبیعی است که در زمینههای مختلف صنعتی استفاده میگردد. ترکیب این پلیمر طبیعی با پلیاتیلن(1) باعث کاهش زمان تخریب پلی اتیلن می شود. بررسی خواص مکانیکی کامپوزیتهای پلیاتیلن/ نشاسته از جمله مدول، مقاومت کششی و ازدیاد طول تا نقطهی شکست در درصدهای مختلف ترکیب نشاسته با پلیاتیلن، خواصی نزدیک به پلیاتیلن خالص را از خود نشان داد و همراهی نشاسته با پلیاتیلن به بهبود خواص فیزیکی نشاسته از یک سو و کاهش زمان تخریب پلیاتیلن از سوی دیگر کمک میکند و یکی از کاربردهای این محصول استفاده از آن در صنایع بستهبندی میباشد.
کامپوزیت,پلیاتیلن,پلیپروپیلن,نشاسته,خواص مکانیکی,پلاستیکهای زیست تخریب پذیر
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201266.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201266_2c04d205f95c5f5e6d27091d8b29f86a.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
بسته بندی پوشاک
FA
مصطفی
امامپور
emampourmos@yahoo.com
در این مقاله ضمن مطالعه و تحقیق در خصوص ضرورت بستهبندی پوشاک به سابقه طولانی مدت بستهبندی پوشاک به همراه اهمیت روشهای بستهبندیهای کاربردی نیز پرداخته خواهدشد. با توجه به نتیجهگیری که در پایان مقاله صورت گرفته است به طبقهبندی بستهبندیهای مختلف پوشاک در سنین مختلف نیز تأکید شده است.
بستهبندی,پوشاک,جعبه,پلیاتیلن,پاکت(4),طراحی,کیسه,قفسه,کارتن(7),فروشگاه، دوخت حرارتی,نخ,فروش و نوارچسب
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201267.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201267_9105d0230d852bd563083e7473494899.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
فناوری بستهبندی خرما
FA
حسن
صراف جوشقانی
آدرس
hasarraf@yahoo.com
هادی
عبدالهی صفی آبادی
رضا
حجت فرسنگی
به دلیل طبیعت محصولات کشاورزی که در مقابل عوامل جوی و میکروارگانیزمها فاسد میشوند؛ بستهبندی آنها از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. در طی سنوات اخیر نیز شاهد رشد توانمندی کشور در صنعت بستهبندی بودهایم؛ اما بازهم حجم اندکی از تولیدات بخش کشاورزی با بستهبندی مناسب عرضه می شود که این موضوع نشاندهنده عدم تعادل در تولید و بستهبندی مناسب محصولات کشاورزی(بخصوص باغی) در کشور میباشد.در بین تولیدات کشاورزی کشور، خرما یکی از اقلام مهم باغی ایران است که توجه به بستهبندی و فرآوری آن ناکافی بوده است؛ به طوری که در بسیاری از سالها بیش از 20درصد از خرمای کشور بلااستفاده و به صورت ضایعات، هدر رفته است. از این روی لازم است ضمن توجه بیشتر به فناوری، لجستیک و استانداردهای اجباری خرما جهت تقویت بازار فروش آن به کسب سهم بیشتر در داخل و خارج کشور تمرکز شود. این موضوع دست مایه این تحقیق واقع شده است تا با خرما شناسی و شناخت زندگی گیاهی این میوه به صنایع بستهبندی و فرآوری داخلی خرما در کلاس جهانی(با توجه به ویژگیهای بومی کشور) وارد شویم. به همین منظور در بومی سازی فناوری بستهبندی خرما به نحوه سورتینگ، شستشو، خشک کردن و روغنزنی میوه و بستهبندی نهایی آن اشاره شده است تا محصول نهایی بتواند در پروفایل نگهداری استاندارد، آماده انتقال به بازار فروش شود. همچنین به ضایعات خط بستهبندی و نحوه استفاده از آن در صنایع تبدیلی خرما نیز اشاره شده است. در ادامه با توجه به استانداردهای موجود، الزامات بستهبندی خرما تشریح شده است تا مشکلات پیشروی صنعت و لجستیک آن در کشور بهتر مشخص شود. جهت رفع پارهای از مشکلات نیز، به مطالعات لازم در حوزه امکانسنجی سیستماتیک صنایع بستهبندی خرما اشاره شده است تا توسعه کمی و کیفی صنایع فعال و در حال احداث، به شکل واقعیتری میسر شود. در پایان مقاله به الزامات اجرایی و توصیههای راهبردی در موفقیت صنایع بستهبندی خرما که در صورت تحقق، آیندهای نویدبخش را به جامعه نخلداران، صنعتگران و بازرگانان کشور مهیا میکند؛ اشاره شده است.
میوه,خرما,صنایع بستهبندی,فناوری
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201268.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201268_d1a2f1ad83a0ddf4a90b02e3f2814962.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
محافظت از بستهبندی شفاف در برابر اشعه فرابنفش
FA
منیژه
عبدی
manijeh_abdi@yahoo.com
اشعه فرابنفش نه تنها برای سلامتی افرادی که در معرض تابش این اشعه قرار میگیرند، مضر و خطرناک است، بلکه منجر به بروز آسیبهای مهمی به محتوی بستههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از طریق عبور از پوشش بستهبندی شفاف به داخل محتوا میشود. مراکز تحقیقاتی بستهبندی مشغول تحقیق در خصوص مهارکنندههای اشعه فرابنفش میباشند. افزودن مهارکنندههای اشعه فرابنفش به بستهبندی تا حد زیادی از عبور اشعه فرابنفش به داخل بستهبندی جلوگیری نموده و مانع از تغییرات محتوا در طول ماندگاری آن خواهد بود.
اشعه فرابنفش (UV),Ultraviolet Light مهارکننده اشعه فرابنفش INHIBITOR UV,بستهبندی شفاف,تخریب مولکولی و جذب نور ی و سلولزی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201269.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201269_6f5259d6b8d8668a1378da7d896014c7.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
1
2
2010
08
23
بستهبندی سلولزی با مقوای کنگرهای
FA
حسین
ناظرانی هوشمند
emampour@faramad.ir
به طور کلی برای ساخت کارتن از چند نوع کاغذ صنعتی و مقوا استفاده میشود. مقوا را بهصورت دقیق می توان به عنوان «کاغذ سفت و ضخیم» تعریف کرد. تلاش شده است تا تعریف دقیقی برای مقوا ارائه شود اما تا امروز، هنوز مرز مشخصی بین کاغذ و مقوا از نظر ساختار ورقه(جرم پایه یا ضخامت) یا دستگاه های ورقهساز که مورد قبول همگان باشد، تعیین نشده است.
لاینر,فلوتینگ,سینگل فیس,کنگره ای,مقوا و ضربهگیر جکهای رول بند,ماشین سینگل فیسر (کنگرهساز),پری هیتر(گرمکن),پری کاندیشنر (پیش مشروط سازی),ماشین چسب,دبل فیسرچاقو (خطانداز),قطعکن واستاکر
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201270.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201270_2c28ca9e8784717706ce4094b36bf34b.pdf