دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
بسته بندی و عرضه بنزین مظروف در ایران
4
19
FA
حسن
پورعلی
رئیس بازرگانی، شرکت ملّی پخش فرآوردههای نفتی ایران، منطقه خراسان جنوبی، بیرجند، ایران کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تهران
poorali1984@gmail.com
از زمان اولین توزیع فرآورده بنزین در ایران از سال 1306 خورشیدی (1927 میلادی) در شهر آبادان تا کنون عمدتاً نیاز مصرفکنندگان به بنزین از طریق جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی تأمین شده است و مصرفکنندگان به منظور بهرهمندی از این فرآورده ناگزیر از مراجعه به مجاری عرضه یا به اصطلاح پمپهای بنزین و دریافت سوخت مورد نیاز خود در باک خودرو میباشند. این در حالی است که تقاضای بسیار زیادی جهت دسترسی به بنزین به صورت بستهبندی شده وجود دارد و هیچ برنامهای در خصوص عرضه این فرآورده به صورت بستهبندی شده و قابل حمل در دستور کار عرضهکنندگان قرار ندارد. این پژوهش با هدف شناسایی شرایط و الزامات بستهبندی بنزین و همچنین چگونگی عرضه آن به عنوان یک کالای راهبردی، به بررسی وضعیت فعلی عرضه این کالا و مشکلات آن از طریق مصاحبه با کارشناسان متخصص در شرکت ملّی پخش فرآوردههای نفتی ایران و مصرفکنندگان و سپس به چگونگی بستهبندی و مزایای آن و همچنین توزیع آن به صورت مظروف از طریق استخراج استانداردها و روشهای مرتبط میپردازد.
بسته بندی بنزین,بنزین مظروف,عرضه بنزین,ظرف بنزین قابل حمل
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201452.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201452_8e318e33a5e7d91833c035b10c181b95.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
پیشرفتهای اخیر در فنّاوری بستهبندیهای هوشمند و تعاملی به منظور افزایش برقراری ارتباط با مصرفکننده
20
29
FA
مجتبی
آذری آنپار
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی- دانشگاه فردوسی مشهد
mojtabaazari80@yahoo.com
حدیثه
پایینمحلی
دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
payeinmahali@yahoo.com
مهسا
نکتهسنج اول
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی- پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد
m.noktehsanj@gmail.com
به تدریج، بستهبندیهای گرافیکی و متنی متداول به دلیل محدودیت در برقراری ارتباط با مصرفکننده، به تدریج جای خود را به بستهبندیهایی میدهند که در برقراری ارتباط حسی و بصری مؤثرتر هستند. در این این مطالعه، به برخی از پیشرفتهایی که در بستهبندیهای هوشمند و تعاملی صورت گرفته، اشاره شده است. لازم به ذکر است تحولات اخیر در بستهبندیهای تعاملی در جهت گسترش و تحکیم نام تجاری صورت گرفته است. مثالهای ذکر شده، از تبلیغات شرکتهای تولیدی در شبکههای اجتماعی برگرفته شده است.
بستهبندی هوشمند,بسته بندی تعاملی,برچسبهای عدسی شکل,تعامل با مصرف کننده
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201453.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201453_e46f9ba8481afad826768f18843c83aa.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
بررسی تأثیر اندازه و طراحی بسته بندی بر قصد خرید و رضایت مشتری
30
41
FA
محمد
خدابخشی
عضو هیئت علمی حسابداری و مدیریت دانشگاه شهید بهشتی
mohkhodabakhsh@yahoo.com
احمد
صادقی
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی
sadeghi_ahmad@yahoo.com
در دنیای رقابتی امروزی با انواع مختلف کالا، موفقیت هر محصول در فروش، مستلزم این است که بستهبندی و ظاهر محصول بتواند ارتباط مؤثری را با خریداران ایجاد کند و زمینه جلبنظر مشتری را فراهم سازد. با توجّه به نقش و اهمیت بستهبندی در رفتار خرید مصرفکننده، هدف این مطالعه، بررسی تأثیر اندازه بستهبندی و طراحی بستهبندی بر قصد خرید و رضایت مشتریان محصولات بود. روش پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی بود، جامعه آماری این تحقیق، 490 نفر از مسئولان یک کارخانة است، که با توجّه به جدول کرجی و مورگان 219 نفر به عنوان حجم نمونه با روش در دسترس انتخاب شدند، ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق بود که روایی آن با استفاده از اعتبار صوری و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد که مقدار آلفای کل به دست آمده آن برابر 795/0 بود و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار spss21 انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد بین طراحی بستهبندی محصول، اندازة محصول، اطّلاعات محصول و فنّاوری بستهبندی محصول با قصد خرید مصرفکننده همبستگی معناداری وجود دارد، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای طراحی بستهبندی محصول، اندازة محصول، اطّلاعات محصول بر روی بسته، فنّاوری بستهبندی 75 درصد واریانس قصد خرید مصرفکننده تبیین میکنند.
اندازه بسته بندی,طراحی بسته بندی,اطّلاعات محصول,فنّاوری بسته بندی,قصد خرید مصرف کننده
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201454.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201454_c44eb4fa2f3598ab6b22bab0b5da9b2f.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
تحلیل معیارهای بستهبندی محصولات صادراتی مطالعه موردی: محصولات صادراتی استان سمنان
42
53
FA
داود
فیض
دانشیار دانشگاه سمنان و رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان
feiz@emodiran.com
علی
شهابی
دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات، مدیر توسعه و تبلیغات بانک قرضالحسنه رسالت(استان تهران)
shahabi_63@yahoo.com
بستهبندی محصولات یکی از ارکان مهم بازاریابی به شمار میآید. نوع بستهبندی محصولات ایرانی برای عرضه در بازارهای جهانی همیشه یکی از موضوعات بحث برانگیز بوده و بسیاری از صاحب نظران، نامناسب بودن وضعیت بستهبندی محصولات ایرانی را یکی از موانع توسعه صادرات میدانند. از این رو، در تحقیق حاضر با استفاده از روش پرسشنامه، مصاحبه و تشکیل گروه کانون با روش نمونه گیری تصادفی و بر اساس میانگین آزمون تحلیل واریانس فریدمن وضعیت بسته بندی محصولات صادراتی استان سمنان از دیدگاه معیارهای اساسی بسته بندی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل و رتبه بندی قرار گرفته و راهکارهایی به منظور ارتقاء آن ارائه شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد محصولات صادراتی استان سمنان از نظر بستهبندی در شاخصهای برچسبگذاری، اندازه، حملونقل و انبارداری، محافظت از کالا و سهولت استفاده وضعیت مطلوبی داشتهاند؛ اما در عوامل طرح، رنگ، شکل ظاهری، مواد اولیه، قدرت فروش آنی، قدرت رقابتی و معرفی نام تجاری، وضعیت مطلوبی ندارند.
بستهبندی,آمیخته بازاریابی,معیارهای بسته بندی,کالای صادراتی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201455.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201455_860ad9880a1162114b61a135ad678404.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
استفاده راهبردی از رنگ در بسته بندی کالاهای دارای نشان تجاری
54
69
FA
الهام
کشمیری زاده
گروه شیمی کاربردی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
keshmiri@kiau.ac.ir
این مقاله به موضوع کمتر شناخته شده عملکرد رنگ های بسته بندی می پردازد و اینکه چگونه رنگ ها به جلب توجّه مشتری ها کمک نموده و آگاهی مشتری را در زمان خرید تحت تأثیر قرار می دهند. با مروری بر پژوهش های مربوط به رنگ، در این مطالعه در خصوص برجسته نمودن ماهیت چندگانه و یا عملکرد چند منظوره رنگ بسته بندی، اولین گام برداشته شده است. همچنین در این مطالعه، مبانی نظری و چهارچوب هدف ها در جهت عملکرد رنگ های بسته بندی و ارتباط متقابل آنها گسترش می یابند. با وجود این رویکرد، در این تحقیق هم دانش موجود در این زمینه خلاصه سازی شده است و هم به تنگناها و شکاف های حاضر در دانش موجود اشاره می شود تا منجر به راهکارهایی در تحقیقات آینده شود. علاوه بر این، در این مطالعه جوانب لازم برای بازاریاب ها و مدیران، برجسته شده اند تا در جهت تلاش آنها برای شناسایی نشان تجاری بهبود و پیشرفتی حاصل گردد.
رنگ,نشان تجاری,بسته بندی,آگاهی مشتری
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201456.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201456_056dcbef4f2709f459a2d398834318c0.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
سنجش ارتباط بسته بندی سبز با رفتار خرید مصرف کنندگان محصولات تند مصرف
70
75
FA
سیما
سمنارشاد
کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی، گرایش بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام(ره)، تهران
simautp@yahoo.com
محمدرضا
بابایی
استادیار، مدیریت منابع انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام(ره)، تهران
babaei.mohammdreza@gmail.com
نازنین
پیله وری
استادیار، مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام(ره)، تهران
nazanin.pilevari@gmail.com
این پژوهش جهت بررسی عوامل مؤثر بر خرید محصولات تندمصرف با بسته بندی سبز در رفتار مصرف کنندگان و همچنین سنجش نظر ایشان برای تمایل در استفاده از بسته بندیهای سبز صورت می گیرد. امروزه مصرف جهانی در راستای حفاظت از منابع طبیعی صورت می گیرد. این تحقیق در زمینه شناسایی و تعیین عواملی است که منجر به تمایل رفتار مصرف کننده در استفاده از بسته بندی سبز می شود. در واقع، بررسی رابطه بین رفتار خرید مصرف کنندگان و محصولات تندمصرف با بسته بندی سبز می باشد. دستاورد این پژوهش، استفاده از بسته بندیهای سبز و جایگزین نمودن بسته بندیهای دوستدار محیط زیست بجای بسته بندی های عادی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش گردآوری اطّلاعات، توصیفی – پیمایشی است. پژوهش حاضر از نظر نوع هدف، کاربردی و روش گردآوری اطّلاعات، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه افراد مصرف کنندۀ محصولات تندمصرف می باشد که بسیار بزرگ و نامحدود است، لذا برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس استفاده گردید. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده و تعداد 384 نفر از مشتریان به عنوان آماری در نظر گرفته شدند. ابزار جمع آوری اطّلاعات، پرسش نامه ای مشتمل بر 27 سؤال که پس از تکمیل بین نمونه آماری توزیع و پس از جمع آوری، داده های حاصل با استفاده از روش رگرسیون خطی و بهره گیری از نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
رفتار خرید,رفتار مصرف کننده,بسته بندی سبز,محصولات تند مصرف
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201457.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201457_7d3745763e44d1aec1626a59106056aa.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
8
31
2017
11
22
برچسب مواد غذایی: مفاهیم، کارکردها و دلایل استفاده یا عدم استفاده از آن
76
91
FA
ابوالقاسم
ابراهیمی
دانشیار بخش مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز
aebrahimi@shirazu.ac.ir
مریم
نکویی زاده
استادیار بخش مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز
mmnekooee@yahoo.com
زهرا
خدابخشی سورشجانی
لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و دانشجوی فوق لیسانس مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی، دانشگاه شیراز
khodabakhshi70@gmail.com
امروزه تصمیمات خرید به طور عمده در درون فروشگاه اتّفاق میافتد و بسته بندی محصول به منظور محدود کردن نیاز به نیروی فروش در لحظه خرید طراحی شده است. از اینرو، برچسب مواد غذایی احتمالاً به مهم ترین و اثرگذارترین عامل در تصمیم گیری خرید مشتری تبدیل شده است، چرا که اکثر اطّلاعات مورد نیاز مشتری از جمله نام تجاری و ترکیبات محصول روی برچسب چاپ می شوند. هدف از این مقاله، ایجاد آگاهی در خصوص اهمیت برچسب مواد غذایی در انتخاب محصولات غذایی است. بدین منظور، در این مطالعه سعی شده است تا با نگاهی جامع پیرامون برچسب مواد غذایی؛ مفاهیم، اهمیت، انواع اطّلاعات، الزامات قانونی، کارکردها و همچنین دلایل استفاده یا عدم استفاده از آن مورد بررسی قرار گیرد.
بسته بندی,برچسب,مواد غذایی,نقطه خرید
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201458.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_201458_6dbf5428dacbed2791cfb43673332e67.pdf