دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
بررسی امکان استفاده از بنتونیت به عنوان کمک نگهدارنده پرکننده در کاغذهای چاپ و تحریرکاغذسازی
6
15
FA
سیده نجمه
موسوی
دانشجوی دکتری صنایع کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
ne_mousavi@yahoo.com
زین العابدین
اخلاقی امیری
دانشجوی دکتری صنایع کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
akhlaghi3@gmail.com
نورالدین
نظرنژاد
عضو هیأت علمی گروه صنایع چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
n.nazarnezhad@sanru.ac.ir
<strong>یکی از روش های مدیریت مواد و کاهش هزینه</strong><strong>ها در صنعت کاغذسازی، تلاش برای ماندگاری بیشتر اجزای ریز خمیرکاغذ مانند نرمه های الیاف، مواد افزودنی معدنی(پرکننده ها) است. این تحقیق به منظور جایگزینی بنتونیت به عنوان کمک نگهدارنده به دلیل بومی، ارزان تر و در دسترس تر بودن نسبت به پلیاکریلآمید، انجام شد. در این تحقیق، تأثیر پلیاکریلآمید، بنتونیت و ترکیب نشاسته کاتیونی و بنتونیت بر کاغذ چاپ و تحریر حاوی 20 درصد پرکننده در یکی از کارخانه های کاغذسازی مورد ارزیابی قرار گرفت و روند تغییر در قابلیت آبگیری، ماندگاری، ویژگی های مقاومتی و نوری بررسی شدند. کاهش زمان آبگیری به طور مشخص در ترکیب نشاسته کاتیونی و بنتونیت همانند پلیاکریلآمید کاتیونی اتّفاق افتاد و علت آن را توانایی بالای ترکیب پلیمر کاتیونی نشاسته با ذرّه معدنی بنتونیت در ایجاد لخته در سوسپانسیون و قابلیت آبگیری بیشتر می توان عنوان نمود. با افزایش درصد خاکستر در حضور بنتونیت، تغییر محسوسی در ماندگاری اجزا مشاهده نشد؛ اما ماندگاری اجزا در حضور نشاسته کاتیونی و بنتونیت افزایش یافت و تقریباً مشابه ماندگاری در استفاده از پلیاکریلآمید بوده است.</strong> <strong>شاخص مقاومت به کشش به دلیل شکل گیری</strong><strong> ضعیف کاهش داشته و این کاهش نسبت به پلی</strong><strong>اکریل آمید هم کمتر بوده است؛ اما در مقاومت به پارگی، روند افزایشی مشاهده شد و باز هم نسبت به پلی</strong><strong>اکریل آمید کمتر بوده است. ماتی کاغذهای حاوی بنتونیت و نشاسته کاتیونی به دلیل حضور نشاسته کاتیونی کاهش اندکی داشته ولی کاغذهایی که فقط از بنتونیت استفاده شد، ماتی بالاتری را نشان دادند. در مورد درجه روشنی هم در کلیه تیمارها، تغییر محسوسی نسبت به تیمار پلی</strong><strong>اکریل آمید مشاهده نگردید.</strong>
بنتونیت,نشاسته کاتیونی,ماندگاری و کاغذ چاپ و تحریر
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204398.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204398_eb8d26f49a290a5cb50553105b018fe4.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
پیشبینی ویسکوزیتة چسبهای مایع پایه پلیکلروپرن مورد استفاده در انواع صنایع بستهبندی با استفاده از مدل تئوری وگل
16
21
FA
نغمه
ستوده روش
گروه شیمی کاربردی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران، دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی
sotoudehravesh@gmail.com
الهام
کشمیری زاده
گروه شیمی کاربردی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران، نویسنده مسئول
keshmiri@kiau.ac.ir
<strong>چسب های مایع پلیکلروپرنی در صنایع بسته بندی کاربرد وسیعی دارند. از این گونه چسب های مایع جهت اتصال انواع کارتن و کارتن پلاست، جعبه های چوبی و مقوایی استفاده های گستردهای می شود و ضمن اینکه قیمت تمام شده این چسب ها نیز نسبتاً پایین است. از آنجایی که ویسکوزیته چسب مایع روی خواص چسبندگی و کاربری تأثیرگذار بوده و با تغییر دما، ویسکوزیته چسب تغییر می کند و در نتیجه خاصیت چسبندگی و اتصال نیز تغییر خواهد کرد، در این مطالعه با استفاده از ویسکومتر از نوع بروکفیلد در محدوده دمایی30 - 15 درجه سانتی گراد، ویسکوزیته این نوع چسب مایع به طور تجربی اندازه گیری شد و به منظور کاهش زمان انجام آزمون و جلوگیری از اتلاف هزینه آن، داده های آزمایشی ویسکوزیته با مدل تئوری وگل تطابق و برازش داده شده اند. در این صورت، جهت تعیین سریع ویسکوزیته میتوان از طریق محاسبه ویسکوزیته با مدل تئوری وگل در دمای مورد نظر، به سهولت به مقدار ویسکوزیته دسترسی پیدا کرد. نتایج حاصل از این تحقیق، نشان دادند که درصد خطای ویسکوزیته آزمایشی و ویسکوزیته محاسبه شده چسب پلیکلروپرن پایه حلال در محدوده 63/2-03/0 % میباشد که این میزان درصد خطا بسیار قابل قبول است و میتوان از این پس به جای انجام مراحل طولانی تنظیم دما جهت تعیین ویسکوزیته، با استفاده از مدل تئوری وگل، به سهولت و سریع به مقدار ویسکوزیته چسب در دمای مورد نظر دسترسی پیدا کرد.</strong>
چسب مایع,پلی کلروپرن,ویسکوزیته,ویسکومتر بروکفیلد,مدل تئوری وگل
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204399.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204399_3f7849b94361e8087eb261cd67b1f856.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
لزوم توجّه به مهار کالا در کانتینرها و نقش آن در بسته بندی های حمل و نقلی
22
37
FA
مصطفی
امامپور
دانشجوی دکتری، رشته حفاظت و اصلاح چوب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
emampourmos@yahoo.com
<strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">با توجه به نقش بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی در حفاظت و نگهداری کالا</span><span dir="RTL" lang="FA"> که </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بیشترین ضرورت و اهمیت را به خود اختصاص داده است</span><span dir="RTL" lang="FA">؛</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> اما متأسفانه در توجّه به اجرای بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی کالا، نقاط ضعف فراوانی مشاهده می</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">شود. عدم توجّه به اصول صحیح اجرای مهار بار در واحد بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی حمل و نقلی </span><span dir="RTL" lang="FA">باعث وارد آمدن </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">صدمات و خسارت فراوان به کالا در هنگام جابه</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">جایی و انتقال، می</span><span dir="RTL" lang="FA">شود</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">. </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">هنگام ﻣﻬﺎر </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">های حمل و نقلی، </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ﻛﻠﻴه ﺑﺎرﻫﺎ و ﺑﻨﺪﻫﺎ ﺑﺎﻳﺪ در ﺟﻬﺎت ﻣﺨﺎﻟﻒ ﺑﺎ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﺣﺮﻛﺖ اﺣﺘﻤﺎﻟﻲ باشند، ضمن اینکه باید ﺑﺎ زاوﻳه ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺴﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ. در ﻣﻬﺎر ﺑﺎرﻫﺎ توج</span><span dir="RTL" lang="FA">ّ</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ه به ﻣﺴئله اﻳﺠﺎد اﺻﻄﻜﺎک و اﻋﻤﺎل ﻧﻴﺮوی ﻋﻤﻮدی، شرط مهم ﻣﻬﺎر </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی حمل و نقلی </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. چنانچه زاوﻳﻪای ﻛﻪ ﺑﻨﺪ در راﺳﺘﺎی اﻓﻖ ﻣﻲﺳﺎزد، ﺑﻪ زاوﻳه ﻋﻤﻮد ﻧﺰدیکتر ﺑﺎﺷﺪ، ﻧﻴﺮوی ﻓﺸﺎری ﺑﻨﺪ، ﺑﺰرگتر و ﻛﺎراﻳﻲ ﺑﻨﺪ، در ﻣﻬﺎر ﺑﺎر، ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. بدین منظور، آشنایی با روش</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ها و رویه</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ها، مواد، تجهیزات و فنون مهار </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بسته</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی حمل</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">و</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">نقلی </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">در انواع وسایل حمل</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">و</span><span dir="RTL" lang="FA"></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">نقلی از جمله نکات مهمی می</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">باشد که در این مقاله به آن پرداخته شده است.</span></strong>
بسته بندی حمل و نقلی,مهار بار,خسارت,کاهش هزینه,ایمنی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204400.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204400_5691a30ca3ad0d53306eea63598fb8d2.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
تأثیر بسته بندی اتمسفر اصلاح شده فعال و پوشش لاکتات کلسیم بر کیفیت سالاد سبزیجات
38
51
FA
مائده
روحانی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
maedeh.rohani@stu.um.ac.ir
ناصر
صداقت
0000-0002-9564-8410
استاد ﮔﺮوه ﻋﻠﻮم و ﺻﻨﺎیع غذایی، داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﯽ مشهد.
sedaghat@um.ac.ir
<strong>امروزه پذیرش وعده های سبزیجات در رژیم غذایی و تقاضا برای سبزیجات تازه و حداقل فرآیند شده، اهمیت ویژهای را جهت حفظ ارزش</strong><strong>های غذایی این محصولات تا زمان مصرف و افزایش زمان ماندگاری جهت در دسترس بودن، </strong><strong>دارا می باشد؛ بروز خواص نامطلوبی مانند قهوه ای شدن، طعم بد، تجزیه بافت، تکثیر میکروارگانیسم ها و در نتیجه کاهش زمان ماندگاری طی فرآوریها (پوستگیری، شستشو، برش و...) در اثر افزایش تنفس، فعالیت آنزیمی و تعرّق و همچنین افزایش ضایعات این محصول، نشان دهنده نیاز صنعت تولید به بسته بندی های مناسب و کارامد برای این محصولات می باشد. شناخت و انتخاب مناسب فنّاوری های نوین بسته بندی، رشد سامانه های با دوام اقتصادی و افزایش پذیرش مصرف کننده، برای تحقق تجاری یک سامانه کارآمد بسته بندی ضروری است. استفاده از روش بسته بندی اتمسفر اصلاح شده<strong>[1]</strong> به همراه پوشش خوراکی لاکتات کلسیم، با کاهش شدّت تنفس، به تأخیر انداختن نرم شدن و کاهش فساد میکروبی از عوامل بسیار تأثیرگذار در حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری سالاد سبزیجات می باشد. به کمک این فنّاوری قدرتمند می توان شاهد پیشرفت شایانی در صنعت بستهبندی سالاد سبزیجات باشیم، که هدف بسیاری از شرکتهای مربوطه می باشد. در این مقاله به اثرات این دو روش بر روی کیفیت سبزیجات مصرفی در سالاد فصل پرداخته می شود.</strong>
بسته بندی اتمسفر اصلاح شده,سالاد سبزیجات,لاکتات کلسیم
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204401.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204401_6ed897c25868c0c8431a287cc3e3cc58.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
تأثیر اصول امنیتی و اخلاقی بسته بندی در حوزه لجستیک نظامی
52
59
FA
حسن
زلفی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ایمنی و اقدامات تأمینی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
surveyor_1997@yahoo.com
احمد
تهرانی گوهر
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدا
ahmad1979m@gmail.com
<strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی جزئی از محصول است که برای تولیدکنندگان مزیت</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">های رقابتی زیادی ایجاد می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">نماید و سبب تمایز محصولات یک</span><span dir="RTL" lang="FA"> نشان تجاری </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">از</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">سایر تولیدات مشابه می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">گردد. علاوه بر آن بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی در حمل و نقل و کاهش هزینه</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">های تمام شده تمام شده محصول تأثیر بسزایی دارد</span><span dir="RTL" lang="FA">؛</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> اما بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی علاوه بر کارکردهای اقتصادی و لجستیکی کارکردهای اخلاقی</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">و امنیتی نیز دارد. زیرا بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی مانند ویترین نمایانگر آن چیزی است که به صورت واقعی درون محصولات وجود دارد. از </span><span dir="RTL" lang="FA">سوی دیگر </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">محصولات را از آسیب</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">های پیرامونی مصون نگه می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دارد، لذا در حوزه</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">های امنیتی و اخلاقی شاخص</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">هایی را نظیر دوستداری محیط زیست، طراحی مناسب، خوانا و واقعی بودن اطّلاعات</span><span dir="RTL" lang="FA">،</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> تصاویر و ... را می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">توان برای طراحان و تولیدکنندگان در نظر گرفت. بنابراین در این مقاله، تأثیر اصول اخلاقی و تأمینی در بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی از منظر خبرگان لجستیک مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور از توزیع پرسش</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">نامه میان 50 نفر از خبرگان حوزه لجستیک و امنیت توزیع شد. روایی پرسشنامه به روش ظاهری، محتوایی و</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">نیز پایایی آن به روش آلفای کرنباخ (2/89) اثبات گردید. مطابق یافتههای پژوهش رعایت اصول اخلاقی و تأمینی در بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">تواند سبب سهولت فرآیندهای لجستیکی گردیده و در چرخه نگهداری و ذخیره</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">سازی محصول موجب جلوگیری از وقوع صدمه و خسارت به محصول گردد.</span></strong>
بسته بندی,اصول تأمینی,اصول اخلاقی,لجستیک نظامی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204402.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204402_00273383c452ca77516848f4e90443ed.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
خوردگی در بسته بندی های فلزی مواد غذایی
60
69
FA
راضیه
ثانی
استادیار و عضو هیات علمی، گروه مهندسی مواد، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران
sani.razieh@gmail.com
مهرداد
محمدی
استادیار و عضو هیات علمی، گروه مهندسی مکانیک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران
mehr4457@gmail.com
میترا
زارع
مربی و عضو هیات علمی، گروه مهندسی پلیمر، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران
m.zare2006@yahoo.com
<strong>واژه خوردگی معمولاً به تشکیل زنگ و یا اکسید شدن سطح فلز اطلاق میشود. خوردگی در قوطی</strong><strong>ها</strong><strong>ی کنسرو به وسیله حل شدن فلز قوطی در مواد غذایی صورت میگیرد. مواد غذایی شامل ترکیباتی مانند نیترات، نیتریت، گوگرد، ترکیبات سولفیت و آمینو اسیدها میباشند. این ترکیبات میتوانند سبب خوردگی قوطی فلزی گردند. واکنش</strong><strong>ها</strong><strong>ی شیمیایی بین ماده غذایی و قوطی فلزی در ابتدا منجر به آزاد شدن الکترون و سپس تولید هیدروژن میگردد. با ادامه واکنش شیمیایی، در سطح فلز حفرههایی ایجاد میشود. این حفرهها منجر به انتقال فلز از سطح قوطی به ماده غذایی میگردد. بنابراین اثر نهایی خوردگی، تغییرات ارگانولیپتیکی، از بین رفتن خلأ، تورم هیدروژنی و یا سوراخ شدن قوطی است. موارد ذکر شده باعث از بین رفتن محصول و عدم فروش آن میشود. با شناخت بهتر مکانیزیمهای خوردگی و بکارگیری مواد و پوشش</strong><strong>ها</strong><strong>ی نوین میتوان مشکل خوردگی را به طور قابل توجّهی کاهش داد. مقاله حاضر مروری بر مکانیزمهای خوردگی و واکنش</strong><strong>ها</strong><strong>ی شیمیایی محتمل بین فلز قوطی و ماده غذایی میباشد.</strong>
خوردگی,قوطی فلزی,بسته بندی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204403.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204403_012d68b8e0ac2241f8c97172b2774d27.pdf
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علوم و فنون بستهبندی
2228-6675
2980-7824
9
36
2019
03
21
کاربرد پوشش دهی با صمغ به دانه حاوی عصاره دارچین در انبارداری میوه خرمالو
70
80
FA
سمیرا
دلیر
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی واحد آزاد اسلامی تهران
samiradalir68@gmail.com
نرجس
آقاجانی
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا همدان
n.aghajani3862@gmail.com
امیر
دارایی گرمه خانی
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا همدان
amirdaraey@yahoo.com
<strong><span dir="RTL" lang="FA">هدف از این تحقیق بررسی تأثیر پوشش خوراکی صمغ </span><span dir="RTL" lang="FA">"</span><span dir="RTL" lang="FA">به دانه</span><span dir="RTL" lang="FA">"</span><span dir="RTL" lang="FA"> حاوی عصاره دارچین بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه خرمالو است. در این تحقیق از سه غلظت 5/0، 1 و 5/1 درصد برای صمغ به دانه و سه غلظت 0، 35 و 70 درصد برای عصاره دارچین در نظر گرفته شد و زمان نگهداری در روزهای 0، 7 و 14 بر روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی، حسی و انبارمانی خرمالو مورد ارزیابی قرار گرفت. پوششدهی خرمالو به روش غوطهوری انجام شد. نمونههای تیمار شده پس از خشک شدن در دمای 1</span><span dir="RTL" lang="FA">±</span><span dir="RTL" lang="FA">4 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 70 درصد نگهداری شدند. جهت بهینه</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"><strong>سازی داده</strong><strong>ها از روش</strong><strong>شناسی پاسخ سطح استفاده شد. برخی خواص مانند میزان مواد جامد محلول، افت وزن، </strong></span><strong>pH<span dir="RTL" lang="FA">آب میوه، اسیدهای قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه، خواص ارگانولپتیکی و ویژگی</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"><strong>های رنگی میوه بررسی شدند. یافتهها و نتایج نشان دادند که تیمار با موسیلاژ بهدانه و عصاره دارچین از افت وزن میوه، کاهش سفتی میوه و کاهش اسیدیته قابل تیتراسیون جلوگیری میکند. افزایش غلظت عصاره دارچین باعث کاهش تعداد کپک و مخمر در میوه میشود. با افزایش مدّت انبارداری میوهها، شاخصهای </strong></span><strong>L<span dir="RTL" lang="FA">، </span><span lang="FA"> </span>a<span dir="RTL" lang="FA">و </span>b<span dir="RTL" lang="FA"> که به ترتیب نشاندهنده درخشندگی، ﻣﺤﺪودة رﻧﮕﯽ (ﺳﺒﺰ- ﻗﺮﻣﺰ) و (آﺑﯽ - زرد) ﻫﺴﺘﻨﺪ، کاهش یافتند. با این وجود، روند کاهش شاخصهای رنگ در نمونههای حاوی 35 درصد عصاره دارچین آهستهتر بوده و در زمان مشابه شاخصهای رنگ این نمونهها بالاتر بوده</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"><strong>اند. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش موسیلاژ به دانه همراه با عصاره دارچین موجب حفظ خواص کیفی و کاهش تخریب خواص حسی میوه خرمالو طی انبارداری شد.</strong></span>
موسیلاژ به دانه,عصاره دارچین,میوه خرمالو,روش شناسی پاسخ سطح,پوشش خوراکی
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204404.html
https://packaging.ihu.ac.ir/article_204404_0ab045b105b303db29af16bd5c71181c.pdf