TY - JOUR ID - 201434 TI - فیلم ها و پوشش‌ های خوراکی فعال حاوی اسانس دارچین: مروری بر خواص و کاربرد در بسته بندی مواد غذایی JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - رنـجـبریان, سـعید AU - پورفـتـحی, بـهـبود AU - الـماسی, هـادی AU - امـیری, صـابر AD - گروه علوم و صنایع غذایی مؤسسه آموزش عالی صبا ارومیه AD - مؤسسه آموزش عالی صبا ارومیه، گروه علوم و صنایع غذایی AD - دانشگاه ارومیه، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی AD - دانشگاه تبریز، تبریز، دانشکده کشاورزی Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 7 IS - 28 SP - 28 EP - 41 KW - فیلم فعال KW - پوشش خوراکی KW - اسانس دارچین KW - ماندگاری KW - فعالیت ضدمیکروبی DO - N2 - استفاده از نگهدارنده­‌های شیمیایی و اثرات سوء آن­ها بر روی سلامتی مصرف­کننده، موجب نگرانی مراجع بهداشتی و مصرف­کنندگان شده است. در نتیجه تولیدکنندگان مواد غذایی به فکر روش­‌های ایمن­سازی غذا به وسیله راه­های طبیعی یا سبز و جایگزینی نگهدارنده­های طبیعی به جای شیمیایی شده­اند. یکی از این روش­ها، استفاده از اسانس و عصاره‌های گیاهی به عنوان افزودنی ضدباکتریایی می‌باشد. اسانس دارچین منبع مناسبی از ترکیبات ضدمیکروبی، ضد­قارچی و آنتی­اکسیدانی قوی بوده و قادر است از رشد میکروارگانیسم­های فاسد­کننده موادغذایی جلوگیری کند. اخیراً گرایش به استفاده از پوشش‌ها و فیلم‌های خوراکی فعال در بسته­بندی مواد غذایی، به دلیل تأثیر مثبت در ماندگاری بالای محصولات، افزایش چشمگیری داشته است. در این مقاله، به بررسی خواص اسانس دارچین و تأثیر آن بر روی خواص فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی پرداخته شده است و همچنین کاربرد فیلم‌های فعال حاوی اسانس دارچین در بسته­بندی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف مرور شده است. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_201434.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_201434_92348aa30252e6d52e8e57d2ead1b9a8.pdf ER -