TY - JOUR ID - 201465 TI - بررسی کارایی انواع بسته بندی بر آلودگی میکروبی آبزیان خوراکی JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - محمدی, سمیرا AU - خوشنود, زهرا AD - دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی. گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول AD - دکتری زیست شناسی دریا. گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 9 IS - 33 SP - 16 EP - 25 KW - آلودگی باکتریایی KW - ماهی بسته بندی KW - بار میکروبی DO - N2 - بسته­ بندی و فرآوری مواد غذایی نقش مهمی در نگهداری طولانی مدّت و حفظ ارزش غذایی ترکیبات مختلف دارد. انواعی از روش­ های فرآوری در آماده­ سازی مواد غذایی از جمله آبزیان خوراکی به کار گرفته می­ شود. بسته­بندی در خلأ و یا بسته ­بندی توسط اتمسفر اصلاح شده از جمله روش ­های متداولی است که در بسته ­بندی آبزیان خوراکی مانند انواع ماهی­ ها مورد استفاده قرار می­ گیرد. کاهش بار میکروبی این مواد غذایی و ممانعت از رشد باکتری­ ها در طی زمان نگهداری تا مصرف آن، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. مهم­ترین باکتری­ های آلوده­ کنندة مواد غذایی دریایی که می­ توانند موجب ایجاد بیماری در مصرف­ کنندگان شوند شامل: سالمونلا، لیستریا، شیگلا و انتروکوک­ ها هستند. در مقالة حاضر به بررسی و معرفی روش­ های متداول بسته­ بندی مواد غذایی دریایی و میزان تأثیر آن­ها بر کاهش بار میکروبی مواد غذایی پرداخته می­ شود. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_201465.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_201465_c72382cf920410b2715709c653b346e4.pdf ER -