TY - JOUR ID - 204310 TI - بررسی مشکلات فراوان صنعت بسته‌بندی مواد غذایی در استان کهگیلویه و بویراحمد با نگاه محاسباتی JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - قادری, سجاد AU - حقدوست, سپهدار AU - موسویان, سید ابوالفضل AD - استادیار، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج AD - کارشناس ارشد پژوهش، اداره استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 9 IS - 35 SP - 44 EP - 55 KW - بسته‌بندی KW - مواد غذایی KW - کهگیلویه و بویراحمر DO - N2 - بسته‌بند ییکی از شاخص‌های اصلی صنعت مواد غذایی می‌باشد که در کشور ما صنعت بسیار جوانی است، در صورت توجه به این صنعت و به‌روز رسانی آن می‌توان افزایش تقاضا و ارزآوری را در سطوح داخلی و بین‌المللیبه طورقابل‌ملاحظه، ارتقاء  بخشید. در سراسر جهان، کیفیت بسته‌بندی در مواد غذایی نشان­دهنده کیفیت مطلوب و استاندارد تولید محصول نیز می‌باشد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی وضعیت بسته‌بندی مواد غذایی در استان کهگیلویه و بویراحمداست. جامعه آماری در این پژوهش کلیه شرکت‌های صنایع غذایی و بسته‌بندی موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد می باشند. نتایج این پژوهشنشان داد که بسته‌بندی استان کهگیلویه و بویراحمد شامل مواردی همچون فقدان واحد مسئول مشخص، کمبود مراکز تحقیقاتی ویژه، نگاه سیاسی در صنعت، عدم بودجه‌بندی صحیح، عدم استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی در بهبود این صنعت، نگاه سنتی صنعتگران به این صنعت، فقدان نهادهای علمی و نظارتی در خرید و بازرسی دستگاه‌های بی‌کیفیت و در نهایت استفاده از مواد اولیه بسته‌بندی با کیفیت بسیار پایین می‌باشد. در نتیجه، با وجود صنایع کشاورزی بسیار خوب در استان کهگیلویه و بویراحمد، فقدان صنعت بسته‌بندی مناسب، مانع پیشرفت صنایع و افزایش اشتغال شده است. بنابراین انجام مطالعات راهبردی و بررسی مشکلات این صنعت برای حفظ کیفیت محصولات، افزایش توان فروش و رقابت با سایر کارخانه‌ها و استان‌ها ضروری است. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204310.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204310_4e040268bdbce0b41895bc6d6bd34662.pdf ER -