TY - JOUR ID - 204313 TI - مروری بر مواد و پوشش های داخلی قوطی های کنسرو جهت بسته بندی JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - ثانی, راضیه AU - زارع, میترا AD - استادیار، گروه مهندسی مواد، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران AD - مربی، گروه مهندسی پلیمر، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز،ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 9 IS - 35 SP - 72 EP - 81 KW - قوطی کنسرو KW - پوشش فلزی KW - پوشش پلیمری DO - N2 - علم بسته­بندی در صنایع غذایی، دانش نگهداری مواد غذایی در بسته­بندی­هایی است که بتواند غذاها و یا نوشیدنی­ها را بدون تغییر در طعم، رنگ و همچنین عاری از هر گونه عامل بیماری­زا نگهداری کند. یکی از انواع بسته­بندی­های مطرح در این صنعت، بسته­بندی در قوطی فلزی است. برای ساخت این قوطی­ها از فلزات خاصی استفاده می­گردد. قوطی­های فلزی معمولاً با لایه­ای از ماده پلیمری پوشش داده می­شوند تا فلز تحت تأثیر غذا قرار نگیرد، زیرا مواد غذایی با قدرت اسیدی زیاد باعث پیشرفت خوردگی با بدنه فلزی می­شوند. خوردگی فلز می­تواند سبب نشت از قوطی و در نهایت گندیدگی، فساد غذا و یا نوشیدنی گردد. ایجاد پوشش پلیمری از واکنش­های خوردگی بین غذا و بدنه فلزی جلوگیری می­کند. مقاله حاضر، مروری است بر فلزات مطرح در صنعت بسته­بندی مربوط به قوطی­های کنسرو و همچنین پلیمرهایی که به عنوان پوشش بر روی فلز استفاده می­گردند. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204313.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204313_7883723714550e5257732cc0a2154bdc.pdf ER -