TY - JOUR ID - 204600 TI - تهیه بسته بندی های آنتی باکتریال و زیست تخریب پذیر بر پایه پلی لاکتیک اسید JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - طلوعی, زهرا AU - ارومیه ای, عبدالرسول AD - دانشجوی کارشناسی ارشد-گروه مهندسی پلیمر- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب AD - دانشیار پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران- خاتم پلیمر Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 10 IS - 37 SP - 60 EP - 67 KW - بسته بندی های زیست تخریب پذیر KW - بسته بندی های ضد میکروبی KW - پلی اتیلن سبک خطی KW - پلی اتیلن سبک KW - پلی لاکتیک اسید DO - N2 - بسته بندی های ضد میکروبی به دلیل توانایی در مهار میکروارگانیسم های آلوده کننده غذا و در نتیجه حفظ کیفیت محصول علاوه بر افزایش زمان ماندگاری در تأمین نیازهای مشتری بسیار موفق بوده و مورد توجّه قرار گرفته اند. در این پروژه، فیلم های ضد میکروبی و زیست تخریب پذیر بر پایه پلی اتیلن سبک خطی / پلی اتیلن سبک /  پلی لاکتیک اسید حاوی پتاسیم سوربات به روش فیلم دمشی تهیه شدند. ابتدا آمیزه پلی اتیلن سبک خطی/ پلی اتیلن سبک به همراه درصدهای مختلفی از پلی لاکتیک اسید (10و20و30٪) و 3جزء درصد سازگارکننده پلی اتیلن مالئیک انیدرید تهیه و بر اساس نتایج حاصل از آزمون خواص مکانیکی نمونه حاوی 20 درصد پلی لاکتیک اسید به عنوان بهینه انتخاب شد. در مرحله بعدی از 4 جزء درصد پتاسیم سوربات به عنوان عامل ضد میکروب برای تهیه فیلم های زیست تخریب پذیر و ضد میکروب استفاده و فیلم ها به روش فیلم دمشی تهیه شدند. نتایج آزمون خواص مکانیکی نشان داد که حضور پتاسیم سوربات باعث بهبود استحکام کششی از 93/7  به 71/11 مگاپاسکال و ازدیاد طول تا پارگی از 57/282 به 57/551 درصد شده است.همچنین نتایج آزمون میکروبی 72 ساعته نشان دادند که فیلم های حاوی 4 جزء درصد پتاسیم سوربات در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ اسپرژیلوس نایجر کاملاً فعالیت ضد باکتریایی داشته و با اثرگذاری بر روی آنزیم های ضروری در رشد میکروارگانیسم ها مانع از رشد آن ها شده است. همچنین نتایج زیست تخریب پذیری 2 ماهه برای فیلم های بر پایه پلی اتیلن سبک خطی /پلی اتیلن سبک و فیلم حاوی 20٪ پلی لاکتیک اسید و فیلم حاوی 4 جزء در صد پتاسیم سوربات نشان دادند که با افزودن 20٪ پلی-لاکتیک اسید و 4 جزء در صد پتاسیم سوربات میزان زیست تخریب پذیری فیلم ها پس از گذشت 2 ماه به ترتیب 11/1 ٪ و 07/2 ٪ بهبود یافته است که پیش بینی می شود این روند با گذشت مدّت زمان بیشتر ادامه یابد. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204600.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_204600_146dec9cedfa970db3e81fd07bd85643.pdf ER -