TY - JOUR ID - 205348 TI - بسته‌بندی کیک، بیسکویت و برخی از محصولات پخت JO - علوم و فنون بسته‌بندی JA - PACKAGING LA - fa SN - 2228-6675 AU - آل‌حسینی, الهام AU - جعفری, سید مهدی AU - سالم, ارمغان AD - دانشجوی دکتری گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - کارشناس تحقیقات و توسعه شرکت آذر نان نظری، تبریز Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 11 IS - 41 SP - 72 EP - 73 KW - فیلم‌ سلولز بازسازی شده KW - پلاستیک KW - فویل آلومینیوم و فیلم متالایز DO - N2 - بسته‌بندی و طرح روی جعبه که با توجّه به نوع و ماهیت محصول انتخاب می‌شود، می‌تواند فروش محصولاتی مانند کیک، کلوچه، بیسکویت، کراکر و ... را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار دهد. مواد بسته‌بندی، شامل فیلم‌های انعطاف‌پذیر با ویژگی‌ ضدرطوبتی و عایق حرارتی، مقوا، کاغذ، جعبه، کارتن، کاغذ شیار‌دار به عنوان عایق رطوبت، قوطی‌ها، کارتن به عنوان بسته‌بندی ضد رطوبتی و لفاف پلاستیکی بسته‌ها می باشند. فیلم‌ سلولز بازسازی شده و پلاستیک (معمولاً پلی‌پروپیلن) به عنوان فیلم‌های بسته‌بندی با ویژگی‌های ضدرطوبتی و عایق حرارتی استفاده می‌شوند. فیلم‌های سلولزی بازسازی شده در ضخامت‌های مختلفی از حدود 06/0 – 5/1 میلی‌متر در دسترس هستند و ضخامت حدود 08/0 میلی‌متر بیشترین استفاده را برای بسته‌بندی بیسکویت دارد. پلی‌پروپیلن در مقابل رطوبت نفوذناپذیر بوده و توانایی آن به حدّی است که برای دستیابی به عملکرد مشابه فیلم‌های سلولزی روکش شده‌، می‌توان آن را بسیار نازک‌تر و با قیمت‌های رقابتی استفاده کرد. از فویل آلومینیومی در بسته‌بندی به عنوان پوشش چندلایه با کاغذ مومی، پلی‌اتیلن یا پلی‌پروپیلن استفاده می‌شود. فیلم متالایز، رول یا ورقه‌های پلیمری است که با یک لایه نازک فلز (معمولاً آلومینیوم) پوشش شده است. این محصول برّاق، به صورت فویل آلومینیومی با هزینه و وزن کمتر است. در این مقاله به معرفی مواد مورد استفاده در بسته‌بندی کیک، کلوچه، بیسکویت، کراکر و غیره، ویژگی‌ها، مزایا، معایب و نشانه‌گذاری آن‌ها پرداخته می‌شود. UR - https://packaging.ihu.ac.ir/article_205348.html L1 - https://packaging.ihu.ac.ir/article_205348_77322c88f0b3ee6abef08943747de4c2.pdf ER -