دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723نشانه گذاری و رنگ بندی در پوشش و بسته بندی مهمات توپخانه ای201334FAحسنصراف جوشقانیکارشناس ارشد مدیریت صنعتی، مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی دانشگاه جامع امام حسین(ع)سید مصطفیجزایریکارشناس استانداردهای صنعتی و نظامیJournal Article20140723مدیریت نوین بستهبندی و نشانهگذاری اقلام نظامی به دنبال استفاده بهتر و مناسب تر از استانداردهای موجود، جهت کسب دانش، بهکارگیری و بهینه کاوی بستهبندی و پوششهای موجود است که این مهم، نیازمند در اختیار داشتن اطّلاعات لازم و بررسیهای مناسب در این خصوص میباشد. در این مقاله با توجّه به نیازهای موجود، به دنبال آشنایی با شیوههای استاندارد و معتبر نشانهگذاری، کدهای رنگ مورد نیاز در اقلام مهماتی و بستهبندی صورت گرفته است. به همین منظور با توجّه به ضرورت موجود و فراوانی مهمات توپخانه در نیروهای نظامی به ساختار، محل و نحوه نشانهگذاری، نوع و رنگ پوششها و نمادها مطابق استانداردهای جدید و معتبر پرداخته شده است.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201334_8d80ce5bd65d51d3ba70bae06fc9bf3b.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723معرفی فنّاوری های نوین در صنعت بسته بندی201335FAمصطفیامام پوردانشگاه آزاد اسلامی کرج و مدیر کمیته استاندارد مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکیرامینهاشمی طباطباییدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسید عبداللهحسینی شرقیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20140723در سال های اخیر روشهای جدید فراوری مواد غذایی به شدّت مورد توجّه قرار گرفته اند و از آن جایی که شماری از این فنّاوری ها ممکن است نیازمند فراوری غذاها در داخل بستهبندی خود باشند، شناخت واکنش ها و تعاملات مابین بسته و خود فرایند، حائز اهمیت است. هدف اصلی این مقاله، مرور اطّلاعات موجود در منابع اطّلاعاتی مختلف در مورد اثرات روشهای مختلف فراوری غذاها روی بخشهای ذیل است: الف- خواص ساختاری، مکانیکی و بازدارنده جنسهای رایج مورد استفاده در بستهبندیهای غذایی. ب- رفتار کاهشی افزودنی های مورد استفاده در فیلمهای بستهبندی پلاستیکی.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201335_e073845846184fe553afe0f5d5abc656.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723اهمیت فرآیند جوهرزدایی در کاغذهای بستهبندی201336FAالههمهریدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانعلیقاسمیاندانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20140723کاغذهای بازیافتی یکی از عمده ترین منابع مواد اولیه سلولزی برای صنعت خمیر و کاغذ هستند و استفاده از الیاف بازیافتی در سراسر جهان در حال افزایش است. اساساً فرآیندهای بازیافت کاغذ شامل روند عمومی جمع آوری کاغذهای قابل بازیافت، دسته بندی و تبدیل آنها به مواد اولیه مناسب و تولید محصولات جدید با استفاده از این مواد اولیه بازیافتی می باشد. جوهرزدایی به عنوان یک گام تکمیلی در فرآیند بازیافت کاغذ به شمار می رود، زیرا منجر به تولید الیافی با ویژگی های مناسب برای استفاده مجدّد در ساخت کاغذ می شود. افزایش نسبت کاغذهای بازیافتی همراه با افزایش تمایل به کاهش وزن پایه در تولید کاغذهای بسته بندی، یک نیاز رو به رشد برای استفاده از الیاف بازیافتی با کیفیت بهبود یافته را ایجاد می کند. برای رسیدن به این هدف، جوهرزدایی به خصوص روش شناورسازی یک امر مهم در بازیافت کاغذهای بسته بندی به شمار می آید. از این رو سعی شده است در این مقاله، مراحل اصلی فنّاوری بازیافت و جوهرزدایی، روش های جوهرزدایی شامل شناورسازی، شست و شو، روش ترکیبی و جوهرزدایی آنزیمی، بررسی شده است. علاوه بر این مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند جوهرزدایی و مشکلات آنها نیز مورد بررسی قرار گرفته است، زیرا الیاف دست دوم به دست آمده از فرآیند جوهرزدایی، قابلیت استفاده در تولید کاغذهای مرغوب تر را دارند و توسعه و بهبود روش های جوهرزدایی به خصوص شناورسازی یکی از عوامل مهم افزایش مصرف کاغذهای بازیافتی در سطح دنیا است.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201336_ac612b0388de24d542ba989ca35d03bb.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723ویژگی جوهرهای چاپ برای بسته بندی مواد غذایی201337FAسعیدمهدویمؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشورJournal Article20140723برای بستهبندی مواد غذایی از مواد مختلفی مثل کاغذ، مقوا، انواع پلاستیکها، فیلمهای پلیمری و فلزات استفاده میشود. بنابراین برای چاپ روی هر یک از این مواد، باید فرمولاسیون و ترکیب جوهر با توجّه به روش چاپ متفاوت باشد. در حفظ سلامت مواد غذایی بستهبندی شده پس از چاپ، دو نکته مهم حایز اهمیت است که عبارتند از: رسوخ اجزا و بوی جوهر. شدّت این دو عامل، با تماس مستقیم یا غیرمستقیم جوهر با مواد غذایی تغییر میکند. اعمال برخی محدودیتها در استفاده از مواد شیمیایی به کار رفته در ساخت جوهرهای متداول با توجّه به نوع چاپ، میتواند از خطرات مربوط به سلامت مواد غذایی در بستهبندی بکاهد. این مقاله به روشها و محدودیتهای وضع شده از طرف انجمن جوهرسازان اروپا در رابطه با جوهرهای مورد استفاده برای بستهبندی مواد غذایی میپردازد.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201337_1d1a601c953a2faf47553f6bfc341dfc.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723مروری بر امکان استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد در صنعت بسته بندی201338FAسوگلمظلومدانشگاه آزاد اسلامی سبزوارمونافلاح شجاعیدانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمحمدحسن کمانیدانشگاه آزاد اسلامی سبزوارحبیب اللهمیرزاییدانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20140723پلاسمای سرد به گاز یونیزه شدهای اطلاق می شود که بخش کوچکی از اتم های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یون های مثبت تبدیل شده باشد. به دلیل ویژگی هایی از قبیل دمای پایین و انرژی بالا در دامنه ی وسیعی از فنّاوری ها مورد توجّه قرار گرفته است. استفاده از پلاسمای سرد به واسطه ی کاربردهایی از قبیل استریل و پاک سازی، فعال سازی(واکنش پذیرتر شدن) و ایجاد پوشش های مطلوب بر روی سطوح به منظور افزایش ماندگاری محصول و ایجاد سطوح مناسب برای حفظ کیفیت آن در صنایع بسته بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. عموماً در تولید پلاسمای سرد از گازهایی نظیر اکسیژن، نیتروژن و آرگون استفاده می شود. برخی از مزایای آن از جمله: کاهش اثرات منفی اعمال حرارت بر روی سطوح برای پاکسازی، بهبود ویژگی های رطوبتپذیری الیاف، افزودن لایه ی نازک بر روی سطوح در جهت اصلاح ویژگی آن و افزایش پتانسیل چاپ و رنگ پذیری موجب توجّه صنعت بسته بندی به این فنّاوری شده است، لذا مروری بر کاربرد پلاسمای سرد در این صنعت بسیار حائز اهمیت می باشد.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201338_2deb11ed459c4943ed42df518ee028ff.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723اثر ماندگاری پوشش خوراکی متیل سلولز در مغز پسته در طول نگهداری201339FAزینبمصلحیدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانمریمعراقیدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانمرضیهمصلحیدانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا.. آملیJournal Article20140723پسته از محصولات ارزشمند صادرات ایران می باشد که در چند سال اخیر به علت آلوده بودن به سم آفلاتوکسین صادرات آن دچار خدشه شده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر پوشش دهی پسته با هیدروکلوئید متیل سلولز بر میزان آفلاتوکسین آن در طی نگهداری می باشد. در این تحقیق از مغز پسته ی رقم عباسعلی دامغان استفاده گردید. غلظت های مختلف از محلول متیل سلولز (1/0%، 5/0%، 1%، 2%) آماده شد و پوششی از این هیدروکلوئید از طریق غوطه ورسازی متیل سلولز بر روی نمونههای پسته ایجاد گردید. نمونههای پوشش داده و نمونه شاهد(فاقد پوشش) مدّت 4 ماه در گرمخانه(انکوباتور) در دمای °c25 نگهداری شدند. در بررسی تأثیر مقادیر مختلف غلظت های متیل سلولز در ترکیب پوشش مغز پسته، بر میزان بازدارندگی این هیدروکلوئید بر روی تولید آفلاتوکسین کل که توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاHPLC)) اندازه گیری شد، نشان داد که غلظت های 1/0% و 5/0% باعث کاهش چشمگیری از تولید آفلاتوکسین در مغز پسته می گردد که قابل شناسایی نبود. همچنین اندازه گیری رطوبت نشان داد، بالاترین میزان رطوبت مربوط به مغز پسته پوشش داده شده با غلظت 2% و کمترین میزان رطوبت مربوط به نمونه شاهد، نمونه 1/0% و 5/0% می باشد.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201339_4c967d51353ebfd0091ede1d677867d8.pdfدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667541420140723استفاده از نانوذرّات سیلیکایی مونت موریلونیت(MMT) در صنعت بسته بندی مواد غذایی201340FAهداجعفری زاده مالمیریدانشگاه صنعتی سهند تبریزمحمد علیقازجهانیانJournal Article20140723فنّاوری نانو به عنوان علم پیش روی بشر در کمتر از یک دهه گذشته پیشرفت های قابل توجّهی داشته است. به خصوص در زمینه صنایع غذایی و بسته بندی جایگزینی فنّاوری نانو به جای کاربردهای سنتی هر روز توسعه بیشتری از خود نشان می دهد. در صنعت بسته بندی استفاده از نانو کامپوزیت ها به دلیل خواص بسیار مطلوب و مناسب در حفظ کیفیت و سلامت ماده غذایی و نیز افزایش زمان ماندگاری مورد توجّه محققان و صنعتگران قرار گرفته است. در صورتی که در ساختمان نانو کامپوزیت از پلیمرهای زیست سازگار با منشأ تجدیدپذیر مانند نشاسته، پروتئین، پلی ساکارید یا پلیمرهای زیست سازگار با منشأ پتروشیمیایی استفاده شود، می توان از حجم فزاینده انباشت مواد پلاستیکی، آلودگی محیط زیست و تکثیر گاز CO2 ناشی از سوزاندن آنها در طبیعت جلوگیری به عمل آورد. نانو کامپوزیت ها موادی هستند که از ترکیب نانو ذرّات تهیه می گردند. پرکاربردترین تقویت کننده های نانو اندازه در پلیمرهای مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی، سیلیکات های لایهای از نوع مونت مورلونیت می باشد. مونتموریلونیت به عنوان یکی از ارزان ترین و در دسترس ترین نوع سیلیکای لای های در کنار هکتروریت و ساپونیت این توانایی را دارد که در ابعاد نانو به کار رفته و علاوه بر امتزاج با پلیمرهای هیدروکربنی با بیوپلیمرها و پلیمرهای زیست تخریب پذیر ترکیب شده و با ارتقاء خواص مکانیکی، حرارتی، الاستیسیتی و مقاومت نفوذی این پلیمرها، محدودیت به کارگیری آنها را در کاربردهای بسته بندی مرتفع ساخته و به لحاظ صنعتی نیز جایگزین مناسبی برای پلاستیک های موجود باشد.https://packaging.ihu.ac.ir/article_201340_6d232ae6fd923d9f99d026657bc73923.pdf