دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823بررسی اثر چاپ برمیزان کاهش مقاومت فشار عمودیBCT))کارتن201264FAسید محمد جوادسپیده دممحمدعلی حسنJournal Article20140602در این تحقیق یکی از مهمترین خصوصیات مکانیکی کارتنهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی میزان کاهش مقاومت کارتنهای چاپ شده نسبت به کارتنهای چاپ نشده مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردید که میزان مقاومتهای فشار عمودی(BCT)(1) در کارتنهای چاپ نشده به ترتیب از 161 کیلوگرم نیرو تا 96/276 کیلوگرم نیرو به 76 تا 268 در کارتنهای چاپ شده کاهش پیدا کرده است. تفاوت بین کارتنهای چاپ شده و چاپ نشده که توسط جدول تجزیه واریانس و به روش فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفتند کاملاً معنیدار برآورد شد. لازم به ذکر است که در مقاومت فشار عمودی کارتن، علاوه بر عوامل چاپ، عوامل دیگری چون ترکیب تشکیلدهنده کارتن، استفاده از کاغذهایی با مقاومتهای پارگی، ترکیدگی و کششی مختلف برای لایههای رویی و میانی، میزان رنگ مورد استفاده از نظر وسعت چاپ در سطح کارتن و شرایط تولید مؤثر هستند. پس از تجزیه و تحلیل نتایج جدول تجزیه واریانس توسط روش دانکن مشخص گردید که چاپ اثر معنیدار بر روی مقاومت(BCT) دارد. همچنین مشخص گردید که اثر متقابل چاپ، ترکیب سازنده و سطح چاپ بر مقاومت(BCT) نیز کاملاً معنیدار میباشد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823لوگو و نام محصول در بستهبندی نوشیدنی201265FAسید محمودمحمودیJournal Article20140602در این مقاله سعی شده است ضمن معرفی لوگو و جایگاه آن برای مصرف کننده گان، به شرایط و کاربرد ویژه آن در بسته بندی نوشیدنی پرداخته شود. در طراحی لوگوی بسته بندی نوشیدنی علاوه بر تاثیرخصوصیات و ویژگی های ذهنی طراح، جهت کاربردی تر کردن آن آرم باید قواعد و اصول اساسی را نیز رعایت کرد که در ادامه به آن پرداخته شده است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823تهیه پلیمرهای زیست تخریبپذیر نشاسته، پلیاتیلن و بررسی خواص آنها201266FAعبدالرسولارومیه ایپگاهنوشهJournal Article20140602امروزه پلیمرهای زیست تخریبپذیر با رشد فزایندهای در حال جایگزینی با پلیمرهای سنتزی میباشند و این امرسبب شده است که از محصولات پتروشیمی کمتر استفاده شود، چرا که این محصولات از منابع تجدید ناپذیری تهیه میشود و تخریب آنها در محیط زیست سالیان درازی به طول میانجامد. نشاسته یکی از پلیمرهای طبیعی است که در زمینههای مختلف صنعتی استفاده میگردد. ترکیب این پلیمر طبیعی با پلیاتیلن(1) باعث کاهش زمان تخریب پلی اتیلن می شود. بررسی خواص مکانیکی کامپوزیتهای پلیاتیلن/ نشاسته از جمله مدول، مقاومت کششی و ازدیاد طول تا نقطهی شکست در درصدهای مختلف ترکیب نشاسته با پلیاتیلن، خواصی نزدیک به پلیاتیلن خالص را از خود نشان داد و همراهی نشاسته با پلیاتیلن به بهبود خواص فیزیکی نشاسته از یک سو و کاهش زمان تخریب پلیاتیلن از سوی دیگر کمک میکند و یکی از کاربردهای این محصول استفاده از آن در صنایع بستهبندی میباشد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823بسته بندی پوشاک201267FAمصطفیامامپورJournal Article20140602در این مقاله ضمن مطالعه و تحقیق در خصوص ضرورت بستهبندی پوشاک به سابقه طولانی مدت بستهبندی پوشاک به همراه اهمیت روشهای بستهبندیهای کاربردی نیز پرداخته خواهدشد. با توجه به نتیجهگیری که در پایان مقاله صورت گرفته است به طبقهبندی بستهبندیهای مختلف پوشاک در سنین مختلف نیز تأکید شده است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823فناوری بستهبندی خرما201268FAحسنصراف جوشقانیآدرسهادیعبدالهی صفی آبادیرضاحجت فرسنگیJournal Article20140602به دلیل طبیعت محصولات کشاورزی که در مقابل عوامل جوی و میکروارگانیزمها فاسد میشوند؛ بستهبندی آنها از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. در طی سنوات اخیر نیز شاهد رشد توانمندی کشور در صنعت بستهبندی بودهایم؛ اما بازهم حجم اندکی از تولیدات بخش کشاورزی با بستهبندی مناسب عرضه می شود که این موضوع نشاندهنده عدم تعادل در تولید و بستهبندی مناسب محصولات کشاورزی(بخصوص باغی) در کشور میباشد.در بین تولیدات کشاورزی کشور، خرما یکی از اقلام مهم باغی ایران است که توجه به بستهبندی و فرآوری آن ناکافی بوده است؛ به طوری که در بسیاری از سالها بیش از 20درصد از خرمای کشور بلااستفاده و به صورت ضایعات، هدر رفته است. از این روی لازم است ضمن توجه بیشتر به فناوری، لجستیک و استانداردهای اجباری خرما جهت تقویت بازار فروش آن به کسب سهم بیشتر در داخل و خارج کشور تمرکز شود. این موضوع دست مایه این تحقیق واقع شده است تا با خرما شناسی و شناخت زندگی گیاهی این میوه به صنایع بستهبندی و فرآوری داخلی خرما در کلاس جهانی(با توجه به ویژگیهای بومی کشور) وارد شویم. به همین منظور در بومی سازی فناوری بستهبندی خرما به نحوه سورتینگ، شستشو، خشک کردن و روغنزنی میوه و بستهبندی نهایی آن اشاره شده است تا محصول نهایی بتواند در پروفایل نگهداری استاندارد، آماده انتقال به بازار فروش شود. همچنین به ضایعات خط بستهبندی و نحوه استفاده از آن در صنایع تبدیلی خرما نیز اشاره شده است. در ادامه با توجه به استانداردهای موجود، الزامات بستهبندی خرما تشریح شده است تا مشکلات پیشروی صنعت و لجستیک آن در کشور بهتر مشخص شود. جهت رفع پارهای از مشکلات نیز، به مطالعات لازم در حوزه امکانسنجی سیستماتیک صنایع بستهبندی خرما اشاره شده است تا توسعه کمی و کیفی صنایع فعال و در حال احداث، به شکل واقعیتری میسر شود. در پایان مقاله به الزامات اجرایی و توصیههای راهبردی در موفقیت صنایع بستهبندی خرما که در صورت تحقق، آیندهای نویدبخش را به جامعه نخلداران، صنعتگران و بازرگانان کشور مهیا میکند؛ اشاره شده است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823محافظت از بستهبندی شفاف در برابر اشعه فرابنفش201269FAمنیژهعبدیJournal Article20140602اشعه فرابنفش نه تنها برای سلامتی افرادی که در معرض تابش این اشعه قرار میگیرند، مضر و خطرناک است، بلکه منجر به بروز آسیبهای مهمی به محتوی بستههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از طریق عبور از پوشش بستهبندی شفاف به داخل محتوا میشود. مراکز تحقیقاتی بستهبندی مشغول تحقیق در خصوص مهارکنندههای اشعه فرابنفش میباشند. افزودن مهارکنندههای اشعه فرابنفش به بستهبندی تا حد زیادی از عبور اشعه فرابنفش به داخل بستهبندی جلوگیری نموده و مانع از تغییرات محتوا در طول ماندگاری آن خواهد بود.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751220100823بستهبندی سلولزی با مقوای کنگرهای201270FAحسینناظرانی هوشمندJournal Article20140602به طور کلی برای ساخت کارتن از چند نوع کاغذ صنعتی و مقوا استفاده میشود. مقوا را بهصورت دقیق می توان به عنوان «کاغذ سفت و ضخیم» تعریف کرد. تلاش شده است تا تعریف دقیقی برای مقوا ارائه شود اما تا امروز، هنوز مرز مشخصی بین کاغذ و مقوا از نظر ساختار ورقه(جرم پایه یا ضخامت) یا دستگاه های ورقهساز که مورد قبول همگان باشد، تعیین نشده است.