دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220اثر گرانروی چسب نشاسته ذرّت بر مقاومت به لهیدگی سطح(FCT) مقوای کنگره ای سه لا با فلوت A201279FAمرتضیکوه بریانسید محمد جوادسپیده دماحمدجهان لتیباریامیرلشکریJournal Article20140607در این تحقیق تأثیر گرانروی چسب نشاسته ذرّت بر روی مقاومت به لهیدگی سطح(FCT)(1) ورق مقوای کنگره ای سه لا، مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین در ابتدا چسب نشاسته با مقادیر متفاوت گرانروی در سه سطح 15، 25 و 30 ثانیه با فوردکاپ 6 میلی متر(2) تهیه گردید.]2 پس از تولید چسب جدید و تهیه مقوا با مقوای تولیدی کارخانه که با چسب معمول تولید شده، مقایسه گردید و تهیه و مقاومت به لهیدگی سطح، اندازه گیری شد و سپس این نتایج با مقاومت به لهیدگی سطح مقوای تولیدی قبل از این تحقیق، یعنی با چسب اولیه کارخانه مورد مقایسه قرار گرفت و جهت تجزیه و تحلیل نتایج از طرح کامل تصادفی استفاده شد. پس از تجزیه و تحلیل نتایج؛ مقایسه میانگین ها توسط روش حداقل کمینه معنی دار یا روش دانکن(3)صورت پذیرفت و مشخص گردید که اثر سطوح شاخص گرانروی در مقاومت های سطح، در سطح 1% معنی دار می باشد. همچنین بر طبق آزمون دانکن تیمار برتر در گرانروی 25 ثانیه تعیین شد و ثابت گردید که بالاترین سطح مقاومت ها را در بر دارد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220تأثیر فرایند خشک کردن و فعالسازی در کاغذ201280FAرقیهمحمودیJournal Article20140607هدف از این مقاله، بررسی اثر پرس تَر(1) و خشک کردن(2) در پیوندهای بین فیبری و فعال سازی این پیوندها در کاغذ است. این پدیده از مهم ترین خصوصیات مقاومتی کاغذ است که مورد مطالعه قرار گرفته و شامل مقاومت پیوند اسکات(3) و مقاومت کششی می باشد. در این تحقیق سه نوع خمیر کاغذ مختلف شامل خمیر کاغذ شیمیایی(کرافت) کمی کوبیده شده، خمیر کاغذ مکانیکی گرمایی(TMP)(4) و مخلوط 50% - 50% از این دو خمیر کاغذ فوق مورد استفاده قرار گرفته است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220بسته بندی نظامی201281FAمصطفیامامپورJournal Article20140607یکی از خواسته های مهمی که در مأموریت یگان های نظامی به چشم می خورد، استفاده از بسته بندی ویژه است که جهت پشتیبانی(1) تجهیزات نظامی به کار می روند. این بسته بندی های ویژه به نوعی در جهت ارسال راحت کالا، تسریع در استفاده از کالا، تطابق با ارگونومی(2) مصرف کننده، ویژگی نقل و انتقال برای حمل بین قاره ای کالا، حفظ محیط زیست، قابلیت بازیافت، بهره برداری انفرادی و گروهی، ماندگاری بالا، بهداشتی بودن و رضایت مصرف کننده دارای اهمیت قابل چشم گیری می باشند. بدین منظور داشتن نیاز نیروهای نظامی و شناسایی ماهیت مأموریت های عملیاتی آن ها در ابتدای دریافت جمع آوری اطّلاعات بسیار مهم است و به دنبال آن، شناخت و آگاهی از فنّاوری های بسته بندی(مواد بسته بندی، خصوصیات و ویژگی های مواد، آگاهی از انواع طرح های بسته بندی و قابلیت های آن ها) نیز جای تأمل دارد. بدین جهت با دریافت داده های صحیح از نیازهای ذکر شده که در سطح نظامیان به چشم می خورد، می توان به بسته بندی کاربردی نیروهای نظامی کمک کرد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220جلوگیری رشد قارچ روی نان گندم و چاودار با بسته بندی فعال و اتمسفر اصلاح شده201282FAمریممحمدیJournal Article20140607فنّاوری بسته بندی فعال، فرصت های جدیدی را در زمینه نگهداری مواد غذایی برای صنایع مختلف به ارمغان آورده است. از روش های مهم بسته بندی فعال که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به روش های استفاده از جاذب های اکسیژن، جاذب ها و منتشرکننده های دی اکسید کربن، جاذب و کنترل کننده های رطوبت، جاذب های اتیلن و منتشرکننده های اتانول اشاره کرد. استفاده از منتشرکننده و جاذب طعم، نشانگرهای دما- زمان و فیلم های حاوی مواد ضدمیکروبی نیز از انواع دیگر این روش ها هستند. سطوح مختلف دی اکسید کربن( 0%، 50%، 75%، 100% ) در تعادل با نیتروژن و سطوح متفاوت اکسیژن (1%، 03/0%، و کمتر از 01/0%) در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده نان گندم و نان چاودار آغشته به کپک در مدّت انبارداری 35-30 روز تأثیر بسزایی در جلوگیری از رشد قارچ دارد. برای بازداشتن رشد کپک بر روی نان گندم 3-2 میکرولیتر و برای نان چاودار 2 میکرولیتر روغن خردل لازم است. بهترین حالت به منظور بازداشتن رشد کپک بر روی نان های مذکور، ترکیب بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده و روغن خردل می باشد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220بسته بندی اتمسفر تغییر یافته در میوه و سبزی201283FAمحمدگنجهJournal Article20140607میوه ها و سبزی ها از جمله مهم ترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان دارند. این گروه از محصولات کشاورزی به دلیل داشتن رطوبت زیاد فساد پذیر هستند و در دوره پس از برداشت بخش عمده ای از آن ها(بین 5 تا 50 درصد) از بین می روند. کاهش و به حداقل رساندن چنین ضایعاتی به عنوان «برداشت مخفی» می تواند یکی از راهکارهای مؤثر در تأمین غذا برای جامعه به حساب آید. استفاده از اتمسفر تغییر یافته(MAP)(1) برای نگهداری میوه ها و سبزی های تازه در اغلب تحقیقات قرن بیستم مورد توجّه بوده و نشان داده شده است که در افزایش عمر و کیفیت پس از برداشت محدوده وسیعی از میوه ها و سبزی های تازه مؤثر می باشد. از این رو، در این مقاله سعی شده است اثر شرایط مختلف بسته بندی شامل نسبت و ترکیب گازهای مختلف(مانند اکسیژن، دی اکسید کربن، نیتروژن و غیره)، تأثیر رطوبت، دما و انواع بسته بندی های کاربردی، فنّاوری بسته بندی و سایر شاخص های مربوطه در ایجاد شرایط بهینه بسته بندی میوه و سبزی به روش اتمسفر کنترل شده بررسی و همچنین عکس العمل میوه و سبزی به تغییر اتمسفر صورت گرفته در واکنش های سوخت و ساز مانند تنفس و تولید اتیلن و تغییرات کیفی مثل تغییرات در عطر و طعم، رنگ و بافت محصول مورد بررسی قرار گرفته و پیشرفت های اخیر در این فنّاوری بیان شود.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220بسته بندی زیست فعال تبدیل مواد غذایی به غذاهای سالم تر201284FAمهدیهحسینیJournal Article20140607در این مقاله، مجموعه پایگاه هایی برای ایجاد فنّاوری های نوآورانه و پیشرفت در تولید مواد غذایی تابعی صورت گرفت که زیست فعال های مهم و عملگر در بسته بندی و پوشش مواد تعبیه می شوند و یک نگرش جدید مفهومی برای توسعه عملکرد مواد غذایی ایجاد می شود، بنابراین این فنّاوری بسته بندی جدید، زیست فعال نامیده شد که در آن مواد غذایی پوشش داده می شوند و نقش منحصر به فردی در افزایش تأثیر غذا بر سلامت مصرف کننده دارد. فنّاوری های مورد بررسی در این مقاله، یکپارچه سازی، میکروکپسوله کردن، انکپسوله کردن، بی تحرک کردن آنزیم ها و ویژگی پلیمرهای غیرمهاجرتی است. همه این فنّاوری ها به طور کلی و عالی در ویژگی های خاصی از بیوپلیمرها به نمایش گذاشته شده است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220فنّاوری های بستهبندی زیست فعال برای افزایش زمان ماندگاری محصولات گوشتی201285FAعزیزهخرمالیعلوم و صنایع غذاییشیلانرشیدزادهعلوم و صنایع غذاییJournal Article20140726برای جلوگیری از وسعت و سرعت فساد و رشد میکروارگانیسمهای پاتوژن در محصولات گوشتی، مواد بستهبندی ضد میکروب(1) میتواند یک راه حل مناسب باشد. به جای مخلوط کردن مواد ضد میکروب به صورت مستقیم در مواد غذایی، آن ها را در فیلمها به کار میبرند که اثر کاربردی بر سطح غذا میگذارد - که رشد میکروبی اساساً در آنجا یافت میشود - بستهبندی ضد میکروب شامل سیستمهایی از قبیل انتشار مواد زیست فعال به داخل مواد بستهبندی، پوشاندن مواد زیست فعال بر سطح مواد بستهبندی یا استفاده از ماکرومولکول های ضد میکروب با ویژگی های شکلی فیلم یا پوششهای خوراکی است.این فنّاوری ها برای نگهداری گوشت و محصولات گوشتی ارزیابی شد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-66751420110220معرفی نانوکامپوزیت ها و نانوذرّات ضد میکروبی در مواد بسته بندی201286FAمحمودحسین نژادعلوم و صنایع غذاییJournal Article20140726اغلب مواد مورد استفاده در تولید بسته بندی های غذایی به علت عدم تجزیه پذیری، سبب مشکلات زیست محیطی می شوند، لذا تولیدکنندگان به فکر استفاده از پوشش های خوراکی و تجزیه پذیر برای حل این مشکل افتادند که این بسته ها نیز به علت وجود بعضی از محدودیت ها از قبیل نفوذپذیر بودن به رطوبت و گازها و همچنین نداشتن خصوصیات فیزیکی مناسب، کمتر مورد توجّه قرار گرفته اند. لذا محققین با استفاده از نانوذرّات از قبیل: رس و سیلیکات به تولید نانوکامپوزیت ها پرداخته اند تا این نواقص در تولید بسته بندی های غذایی کاهش یابد. همچنین می توان با الحاق نانوذرّات دیگری از قبیل ذرّات نقره و روی، نانوکامپوزیت هایی تولید نمود که قادر به کاهش رشد میکروب ها در ماده غذایی خواهند بود، لذا به کمک این اثر ضدمیکروبی قادر به افزایش مدّت نگهداری(1) محصول خواهیم بود.