دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823مقاومسازی چوب تبریزی در برابر آتش برای بستهبندی کالا از طریق اشباع کردن با روش بتل201362FAمصطفیامام پورسیدمحمدجوادسپیده دمسعیدمهدویJournal Article20141208در این تحقیق، امکان مقاوم کردن چوب تبریزی نسبت به آتش بررسی گردید. نمونههای آزمونی مربوط به اندازهگیری خواص مقاومت به آتش، طبق استانداردISO 11925 تهیه گردیدند. در این تحقیق، برای اشباع کردن از روش بتل استفاده شده است. در مورد ویژگیهای اندازهگیری شده مربوط به خواص مقاومت به آتش نمونهها از بین مواد مختلف، نمونههای اشباع شده با آمونیوم بروماید به روش بتل، بهترین نتایج را نشان دادند. اعمال تیمارها در چوبها باعث افزایش جذب اولیه نسبت به نمونههای شاهد شد به گونهای که چوب تبریزی تیمار شده دارای بیشترین میزان جذب اولیه بود. در مورد جذب ثانویه نیز میتوان بیان داشت که اعمال تیمارها، باعث افزایش این شاخص شده است. بر اساس یافتههای تحقیق، وزن نمونههای تیمارشده بعد از سوختن کاهش معنیداری نداشت.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823نقش بسته بندی در صادرات پسته ایران201363FAاحمدنصرالله زادهسید مهدیجعفریاحساناکبریJournal Article20141208پسته یکی از محصولات راهبردی ایران است که در بین محصولات کشاورزی بیشترین ارزآوری را برای کشور دارد و سهم قابل توجّهی از صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است؛ اما از جنبه تبلیغی و استفاده از فنّاوریهای روز دنیا در امر بستهبندی و صادرات، به این محصول کمتر توجّه شده است. کاهش سهم ایران از صادرات جهانی این محصول در سالهای اخیر، نیاز به مدیریت در زمینه بازاریابی و بسته بندی و استفاده از روشهای نوین بستهبندی، این محصول را بیشتر نمایان میسازد. بنابراین در این مقاله، سعی شده ضمن بیان کلیاتی در مورد پسته و میزان تولیدات و صادرات این محصول در 10 سال گذشته به معرفی سامانههای بستهبندی پسته در داخل و خارج کشور پرداخته شده و علاوه بر این فنّاوریهای نوین در بسته بندی پسته مورد بررسی قرار گرفته است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823بررسی اثر افزودن اسید فرولیک و قند ریبوز بر خواص فیزیکی، ممانعتی و تعیین شاخصهای رنگسنجی فیلم بر پایه ی ژلاتین ماهی سردابی در بستهبندی201364FAمریمعراقیزینبمصلحیعبدالرضامحمدی نافچیJournal Article20141208امروزه استفاده از فیلم و پوششهای خوراکی به دلیل زیست تخریبپذیر بودن آنها گسترش بسیاری یافته است. ژلاتین ماهی که از پسماند ضایعات پوست ماهی به دست میآید میتواند یک ترکیب پروتئینی مناسب جهت تولید فیلم خوراکی در بستهبندیها باشد. فیلمها از ترکیب ژلاتین ماهی و اسید فرولیک[1] در غلظتهای(0% ،1% ،3% و 5%) محتوی قند (5%) و فاقد ریبوز[2] در شرایط10< و دمای °C60 و تزریق مداوم اکسیژن و افزودن افزودن نرمکننده سوربیتول[3]/ گلیسرول[4] تهیه گردیدند. سپس میزان نفوذپذیری به بخار آب[5] (WVP)، اکسیژن[6](OP) و شاخصهای رنگسنجی مورد بررسی قرار گرفتند. میزان با افزایش غلظت اسید فرولیک، میزان نفوذپذیری به بخار آب و اکسیژن در فیلم محتوی قند ریبوز کاهش معنیداری در سطح 5% نشان داد. افزودن اسید فرولیک و قند ریبوز منجر به افزایش شاخصهای-a (شاخص تمایل رنگ به سمت سبز) و +b (شاخص تمایل رنگ به سمت زرد) و افزایش آنهاگردید. نتایج به دست آمده، نشان داد که قند ریبوز و اسید فرولیک هر دو خواص فیزیکوشیمیایی و ممانعتی فیلمهای زیست تخریبپذیر بر پایه ژلاتین ماهی سردابی را بهبود داده و میتوانند در صنایع بستهبندی با کاربردی دارویی و غذایی مورد استفاده قرار گیرند. 4- Ferulic acid 5- Ribose 6- Sorbitol 7- Glycerol 8- Water vapor permeability 9- Oxygen permeabilityدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823مواد مرکب زیست تخریبپذیر و نقش آنها در اصلاح خواص عملکردی فیلمهای بستهبندی بر پایه پروتئینها201365FAمحمد رضاعبدالهی مقدمناصرصداقت0000-0002-9564-8410Journal Article20141208فیلمهای پروتئینی مورد استفاده در بستهبندی مواد غذایی، علیرغم دارا بودن مزایای زیاد همچون تخریبپذیری و تجدیدپذیری، دارای دو ضعف اساسی از قبیل ضعیف بودن خواص مکانیکی و نیز ممانعتکنندگی در برابر نفوذ بخار آب میباشند. تلاشها برای بهبود خواص عملکردی فیلمهای پروتئینی مختلف، از روشهای اصلاح فرمولاسیون[1]، ایجاد اتصالات عرضی بین مولکولها و تهیه مواد مرکب بر پایه پروتئینها، در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است. در این مقاله، تحقیقات انجام شده برای اصلاح خواص عملکردی فیلمهای پروتئینی تهیه شده از منابع مختلف پروتئینی از طریق تهیه مواد مرکب بر پایه پروتئینها، مرور شده است. 3- Formulationدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823بررسی مشکلات زیست محیطی و آلایندههای صنایع چاپ و بستهبندی201366FAعلیرضاسوخته سراییکرج خیابان کوثر بن بست اشکان الله یار ساختمان عرفان واحد 1حمیدشریعتیالهامنوروزیJournal Article20141209صنایع چاپ و بستهبندی از جمله صنایعی محسوب میشوند که در هر سه فاز جامد، مایع و گاز، آلاینده های بسیار خطرناکی ایجاد میکنند. حضور الکل ها، مرکبها و پاککنندهها در حجم وسیع، میتواند طیف وسیعی از آلایندههای صنعتی را به دنبال داشته باشد. از جمله معایب رایج صنایع مذکور، مشکلات تنفسی، ریوی، خستگی، سرگیجه، ضعف، رفتار نامتعادل، نقصان حافظه، بیخوابی، کماشتهایی و اختلال سامانه بینایی، شنوایی و ابتلا به سرطان بوده است. در بین آلایندهها، متیل اتیل کلرها[1]، دی کلرومتانها[2]، اتیل گلیکولها[3] و فنولها[4] از سمیت بیشتری برخوردارند. در این تحقیق، مشکلات زیست محیطی صنایع چاپ و بستهبندی مورد بررسی قرار گرفته است. 4- Methyl ethyl cholorine 5- Dichloromethane 6- Glycol ethers 7- Phenolدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823مطالعه تأثیرات نانو سلولز تیمار شده با نانو ذرّات نقره بر روی ویژگیهای مقاومتی و بهداشتی کاغذهای بستهبندی201367FAمهدیسشفاعیالیاسافراعلیقاسمیانمحمدرضادهقانی فیروزآبادیپونهابراهیمیJournal Article20141209امروزه ضرورت استفاده از فراورده های کاغذی در زندگی بشر احساس میشود که میتوان از مصارف کاربردی آن به تولید کاغذهای بهداشتی و مقواهای بسته بندی اشاره کرد. بهبود ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذ در مباحث کاربردی آن از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. به منظور تأمین این هدف به صورت متداول از روشهای فرآیندی مثل پالایش و افزودن موادی چون الیاف بلند و سایر مواد شیمیایی مثل افزودنیهای مقاومت خشک و تر به خمیر استفاده میگردد. یکی از روشهای نوین در راستای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی کاغذ، تولید نانوسلولزها[1] مثل سلولز نانو فیبریله شده[2](NFC) با نسبت قطر زیاد و سطح مؤثر و در نتیجه گروههای[3] OH در دسترس فراوان به عنوان تقویتکننده کاغذ میباشد. از طرف دیگر، در صنایع مختلف مثل صنایع بسته بندی و محصولات بهداشتی، ایجاد خواص ضدباکتری کمک شایانی به جلوگیری از توسعه و رشد باکتریها و در نتیجه ارتقاء درجه سلامت جامعه میگردد. به منظور بهبود خواص ضد باکتری کاغذ میتوان از نانو مواد مختلف مثل نانو نقره، نانو دیاکسید تیتانیوم[1]، نانو اکسید روی و سایر مواد استفاده نمود. نانوذرّات اکسید نقره[2](NP) به عنوان عوامل ضدمیکروبی مورد توجّه زیادی قرار گرفته است، این مواد، دارای طول عمر بیشتری نسبت به عوامل ضدمیکروبی آلی هستند. افزایش آگاهی از بیماریهای عفونی ناشی از میکروارگانیسمهای مختلف و توسعه مقاومت به آنتیبیوتیک[3]، باعث می شود، این تحقیق برای مواد جدید و کارآمد مواد ضدباکتری ضروری باشد. 9- TiO2 nanoparrticles 10- Silver oxid nanoparticles 11- Antibiotics 6- Nanocellulose 7- Nano fibrillated cellulose 8- Hydroxyl goroupsدانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-667551820140823مقوای بستهبندی توپر201368FAعلیرضامحمدلوالنازقلندریJournal Article20141209طراحی بستهبندی عامل تأثیرگذار در فروش هر محصولی است که باید مطابق با سلیقه مخاطبانش به انجام برسد. در این مقاله به معرفی مقوای توپر مطابق با الزامات، استانداردها و کاربردی که امروزه در صنعت بستهبندی دارد، پرداخته شده است. بنابراین، استفاده از مواد اولیه مناسب و مطابق با استانداردهای معتبر نیز یکی از الزامات مهم میباشد. موادی که در سطوح مختلف بستهبندی اعم از اولیه، ثانویه و تکمیلی یا توزیعی بیشترین مصرف را در صنایع مختلف تولیدی اقلام دارد. اطّلاع داشتن از ویژگیهای این مواد و فرآیند تولید آن در هنگام انتخاب و مصرف برای بستهبندی اقلام مختلف، تولیدکنندگان محصولات را برای عرضه با کیفیت خوب راهنمایی مینماید. معمولاً وزن پایه انواع مقوا بیشتر از 150g/m2 است. البته استثناهایی نیز وجود دارد مثل بسیاری از مقواهای روکش و لایه میانی کنگرهای که میتواند وزن پایه کمتر از100g/m2 داشته باشد. مقوای ساده(لاینر بورد) مقوای نسبتاً سبک وزنی است که معمولاً به عنوان لایههای بیرونی مقوای کنگرهای و به عنوان بستهبندی مصرف میشود. سازمان بینالمللی استاندارد [1](ISO) این مرز را وزن پایه(گرماژ) 224g/m2)) تعیین کرده است. در نتیجه موادی با وزن پایه بیش از این مقدار، مقوا به شمار میآیند. 3- International organization for standardization