دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920191121Design of Active Food Packaging Containing Halochromic Sensors by Nanofibers Using Electrohydrodynamic Techniqueطراحی بستهبندی فعال مواد غذایی حاوی سنسورهای هالوکرومیک به کمک نانوالیاف حاصل از روش الکتروهیدرودینامیک617204871FAالهامآلحسینیدانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایرانسید مهدیجعفریاستاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایرانJournal Article20190622Food packaging industry is evolved using the development of knowledge and technology. The electrospinning process is a simple, low-cost and applied method that has recently been widely used as one of the best methods of fiber production (in the nanometer to micrometer range). The principles of this process are based on applying a high electric field to a polymer solution, creating an electrostatic jet, and eventually forming fibers on the collecting plate. Due to characterizations such as high porosity and surface area (specific surface) of electrospun nanofibers, coatings produced by this method can be used in food packaging industries. The use of nanofibers in food packaging, due to the increased protective properties of the packaging, increases the shelf life and preserves the quality of the food in the packaging. Electrospinning process can also be used to produce pH-sensitive sensors, incorporated food packaging, which will help the consumer to quickly assess the products freshly. Since nanofibers production technology is very popular nowadays, in this study, we have introduced the electrospinning process, factors affecting the diameter of nanofibers, and nanofiber applications in food packaging.<strong><span dir="RTL" lang="FA">با پیشرفت دانش و فنّاوری، صنعت بستهبندی مواد غذایی در حال تکامل است. فرآیند الکتروریسی روشی کاربردی، ساده و ارزان است و به عنوان یکی از بهترین روشهای تولید الیاف (در محدوده نانومتر تا میکرومتر) کاربرد گستردهای پیدا نموده است. اصول این فرآیند برپایه، اعمال میدان الکتریکی بالا بر یک محلول پلیمری، ایجاد جت الکترواستاتیکی و در نهایت شکلگیری الیاف روی صفحة جمعکننده استوار است. با توجّه به ویژگیهایی همچون تخلخل و سطح مخصوص بالا نانوالیاف الکتروریسی شده، میتوان از پوششهای تولید شده با این روش، در صنایع بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود. به کارگیری نانوالیاف در بستهبندیهای مواد غذایی، به علت افزایش ویژگیهای محافظتی بستهبندی، موجب افزایش طول عمر و حفظ کیفیت ماده غذایی درون بستهبندی میشود. همچنین با استفاده از روش الکتروریسی میتوان حسگرهای حساس به </span>pH<span dir="RTL" lang="FA"> را تولید و در بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود که به مصرفکننده در ارزیابی سریع تازگی محصولات کمک خواهد کرد. با توجّه به اینکه امروزه فنّاوری تولید نانوالیاف از استقبال فراوانی برخوردار است، لذا در این مطالعه، به معرفی فرآیند الکتروریسی، عوامل مؤثر بر قطر نانوالیاف و کاربردهای استفاده از این نانوالیاف در بستهبندی مواد غذایی پرداخته میشود.</span></strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920191122Preventing the Temperature Rise of Cold Packaged Food Products Using Thermal Energy Absorbing Materialsجلوگیری از افزایش دمای محصولات غذایی بستهبندی شده در زنجیره سرد با استفاده از مواد جاذب انرژی حرارتی1827204872FAالهامآلحسینیدانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایرانسید مهدیجعفریاستاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایرانJournal Article20191226<strong>Application of phase change materials (PCMs) is an effective solution for storage and transfer energy(latent heat)that has been of great interest in recent years. PCMs store thermal energy during the phase change and release it when necessary by reversing the phase change step. PCMs are able to hold latent heat energy without any change even after thousands of phase cycles. Solid-Liquid phase change materials are divided into three categories of organic materials (e.g. paraffin waxes, fatty acids, etc.), mineral materials (e.g. hydrated salts, metals and salts), and eutectics. Food packaging plays a key role in the preservation of food materials during the processes of storage, transportation and delivery to the consumer. One way to increase the shelf life of food products is to avoid the temperature fluctuations in food storage and transportation, using phase change materials in food packaging. Recently, the use of PCMs in food transportation and packaging systems (such as meat, ice cream, etc.) has been the focus of researchers. In this study, while introducing phase change materials and their types, evaluation of research methods, and their application in food packaging were investigated.</strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">استفاده از سامانههای ذخیره و انتقال انرژی گرمای نهان با استفاده از مواد تغییر فاز</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهنده راه</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">حل مؤثری برای ذخیره و انتقال انرژی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توج</span><span dir="RTL" lang="FA">ّ</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ه بوده است. این مواد در حین ایجاد تغییر فاز، انرژی حرارتی را ذخیره نموده و در موارد لزوم با تغییر فاز معکوس آن را آزاد میکنند. مواد تغییر فاز</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهنده قابلیت حفظ انرژی گرمای نهان را بدون هیچ گونه تغییری حتّی پس از هزاران چرخه فاز، در درون خود دارند. مواد تغییر فاز</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهنده جامد - مایع به سه دسته مواد آلی (واکسهای پارافین، اسیدهای چرب و ...)، معدنی (نمکهای هیدراته، فلزات و نمکها) و یوتکتیکها تقسیم میشوند. از سوی دیگر، </span><span dir="RTL" lang="FA">بستهبندیهای مواد غذایی نقش بسیار مهمی در حفاظت و نگهداری مواد غذایی در طی فرآیندهای ذخیرهسازی، حمل</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="FA">و</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="FA">نقل و در نهایت تحویل آن به مصرفکننده بر عهده دارند. </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">یکی از راههای افزایش عمر نگهداری محصولات غذایی، جلوگیری از نوسانات دمایی ماده غذایی در طی نگهداری و حمل</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">و</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">نقل، استفاده از مواد تغییر فاز در بستهبندی مواد غذایی میباشد. اخیراً استفاده از مواد تغییر فاز</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهنده در سامانه</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">های انتقال و بستهبندی مواد غذایی </span><span dir="RTL" lang="FA">(</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">همچون گوشت، بستنی و ...) مورد توج</span><span dir="RTL" lang="FA">ّ</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ه محققین قرار گرفته است. در این مطالعه، ضمن معرفی مواد تغییر فاز</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهنده و انواع آنها، به ارزیابی روشهای تحقیقاتی انجام شده و کاربردهای آنها در بستهبندی مواد غذایی پرداخته میشود.</span></strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920191022Antimicrobial Properties of Nanoparticles and Their Application in Active Food Packaging: A Reviewمروری بر ویژگیهای نانوذرّات دارای خاصیت ضدمیکروبی و کاربرد آن ها در بسته بندی فعال مواد غذایی2843204873FAهادیالماسیگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهسعیدهعزیزیگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهJournal Article20190522During recent years, the tendency to expand and development of novel packaging systems in the food industry has been widely considered. One of the most important types of modern food packaging systems is active packaging containing various preservatives. Antimicrobial agents are one of the most important active compounds used in active packaging design. Different types of antimicrobial compounds have been used for this purpose and nanoparticles with antimicrobial properties are are an important example of them. These nanoparticles are used in the film matrix or as a coating on internal surface of packaging film and show antimicrobial effect on the surface of foodstuff without migrating into the food material. Metal nanoparticles (nano-silver) and metal oxides (titanium dioxide, zinc oxide and copper oxide) as well as some organic nanoparticles (chitosan nanoparticles) have shown significant antimicrobial activity and have been used in recent years in production. Active packaging has been expanded to increase the shelf life of various food products. In this review article, antimicrobial types of nanomaterials that can be used in the production of active packaging are mentioned. The chemical properties and properties of these nanomaterials, their antimicrobial effect mechanisms, and examples of their application in food packaging are discussed in detail<strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">.</span></strong><strong><span dir="RTL" lang="FA">در طی سالهای اخیر، تمایل به گسترش و توسعه بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">بندیهای نوین در صنایع غذایی بسیار مورد توجّه قرار گرفته است. یکی از مهم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ترین انواع بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">بندیهای نوین غذایی، بستهبندیهای فعال حاوی ترکیبات نگهدارندة مختلف میباشند. مواد ضدمیکروبی از جمله مهم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ترین انواع ترکیبات فعال هستند که در طراحی بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">بندی فعال مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف ترکیبات ضدمیکروبی برای این منظور مورد استفاده قرار گرفتهاند و نانوذرّات دارای خاصیت ضدمیکروبی یک دستة مهم از آن</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها محسوب میشوند. این نانوذرّات در ترکیب فیلم بستهبندی و یا به عنوان پوشش در سطح داخلی آن مورد استفاده قرار میگیرند و بدون مهاجرت به داخل ماد</span><span dir="RTL" lang="FA">ۀ</span><span dir="RTL" lang="FA"> غذایی، اثر میکروب</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">کشی را در سطح محصول نشان میدهند. نانوذرّات فلزی مانند نانونقره و اکسیدهای فلزی(دی اکسید تیتانیوم، اکسید روی و اکسید مس) و همچنین برخی از نانوذرّات آلی (نانوذرّات کیتوزان) خاصیت ضدمیکروبی قابل توجّهی از خود نشان میدهند و در طی سالهای اخیر، استفاده از آن</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها در تولید بستهبندی فعال برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف گسترش یافته است. در این مقالة مروری، به انواع نانو</span><span dir="RTL" lang="FA">مواد دارای خاصیت ضدمیکروبی که میتوانند در تولید بستهبندیهای فعال استفاده شوند اشاره شده است. ویژگیها و خصوصیات شیمیایی این نانومواد، مکانیسم اثر ضدمیکروبی آن</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها و همچنین مثالهایی از کاربرد آن</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها در بستهبندی مواد غذایی، به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.</span></strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920191122The Effect of Fish and Chicken Burger Packaging on Modified Atmospheric Conditions on its Microbial and Physicochemical Propertiesتأثیر بسته بندی برگر ماهی و مرغ در شرایط اتمسفر اصلاح شده بر ویژگی های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آن4453204874FAآزادهرشیدی مهردانشجوی دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه چمران اهوازعلیفضل آرااستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهوازمهدیزارعیاستاد، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهوازمهدیپورمهدیدانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهوازمحمدنوشاداستادیار، گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامینJournal Article20191226Due to the increasing consumption of ready-made foods such as burgers and their popularity among the public, the aim of the present study is to produce mixed burgers with different percentages of surimi and chicken minced and also, evaluation of the effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the shelf life of the optimized burgers. First, surimi gels were produced and burgers formulated with 2 variables, the surimi and chicken minced, based on applying the Response Surface Methodology (RSM) several time up to achieving optimized formula. By analyzing the results of sensory evaluation using RSM software, the best formula was 37% chicken meat + surimi 63%, then the qualitative changes of the pre-formulated burger were studied for 27 days at 2 <sup>0</sup>C, which showed that the use of MAP significantly increased the storage time so that the burgers could be maintained with MAP packaging for up to 12 days.<strong>با توجّه به افزایش مصرف غذاهای آماده مانند برگر و محبوبیت آنها در بین عموم، هدف از پژوهش حاضر جایگزین کردن سوریمی در فرمول برگر و بهینهسازی فرمول برگر با درصدهای مختلف سوریمی و همچنین ارزیابی اثر بستهبندی اتمسفر اصلاحشده روی ماندگاری برگرهای بهینه شده است. در ابتدا ژل سوریمی تولید شد و برگرها با 2 متغیر سوریمی و گوشت چرخ شده مرغ با ارائه چندین فرمول توسط روش سطح پاسخ یا (RSM)، تولید و توسط ارزیاب</strong><strong>ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. با آنالیز نتایج حاصل از ارزیابی حسی به کمک روش سطح پاسخ، بهترین فرمول 63 درصد سوریمی + 37 درصد گوشت مرغ به دست آمد. سپس تغییرات کیفی برگر با فرمول برگزیده، در مدّت زمان نگهداری 27 روز در دمای 2 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از اتمسفر اصلاح شده اثر خوبی برای افزایش زمان نگهداری برگرهای تازه با فرمول جدید دارد. بنابراین در حضور اتمسفر اصلاح شده برگرها را تا 12 روز می</strong><strong>توان نگهداری کرد.</strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920190921The Use of Antibacterial Nanocomposite Film for Food Packagingاستفاده از فیلم نانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بسته بندی مواد غذایی5463204875FAروناکامیریکارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاهمحسناکبریعضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، ایرانJournal Article20180421This study was conducted to evaluate the use of antibacterial nanocomposite film for food packaging. Following nanoclay modification, two polymeric films were extruded using a double screw-extruder, each of which was made with 1% and 2% anti-oxidant and antibacterial films. For each sample, anti-biogram test (determination of antibacterial properties of the material), disc diffusion, MIC and MBC tests were conducted. Tests were repeated three times. The prepared films at both levelshad the highest effect on <em>Listeria</em> and <em>E.coli</em> respectively.With regard to <em>Salmonella</em>, the level of 1% could not have a significant effect on the inhibitory zone diameter, but level of 2% showed significant antibacterial activity. Minimum inhibitory concentrations (MIC) and MBC were observed for <em>Listeria, E. coli</em>, and <em>salmonella</em>, respectively. Overall, it can be stated that films prepared from nanoclay, antioxidants and antibacterial materials, especially at the 2% level, had the greatest effect on <em>Listeria, </em>and<em> E. coli</em><span class="tlid-translationtranslation"><span lang="EN">.</span></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">این مطالعه به منظور بررسی </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">استفاده از </span><span dir="RTL" lang="FA">فیلم</span><span dir="RTL" lang="FA">نانوکمپوزیتی ضد باکتری برای بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">بندی مواد غذایی انجام شد. پس از اصلاح نانورس، با استفاده از اکسترودر دو ماردون فیلم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">های پلیمری زده شد، برای هر کدام از فیلم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها با ضد</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">اکسیدان و ضد</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">باکتری با درصدهای 1 درصد و 2 درصد از ضد</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">اکسیدان و ضد باکتری تهیه شد. برای هر نمونه، آزمون آنتی بیوگرام (تعیین خواص ضد</span><span dir="RTL" lang="FA">باکتری</span><span dir="RTL" lang="FA"> مواد)، تعیین قطر هاله عدم رشد یا اصطلاحاً دیسک دیفیوژن و همچنین</span>MIC<span dir="RTL" lang="FA">و </span>MBC<span dir="RTL" lang="FA"> انجام شد. آزمون</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها در سه تکرار انجام شد. فیلم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">ها در هردو سطح بیشترین تأثیر را به ترتیب بر روی باکتری لیستریا و اشرشیا</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">کلی داشتند. در ارتباط با باکتری سالمونلا، سطح 1 درصد نتوانسته است تأثیر معنی</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">داری بر روی قطر هاله داشته باشد ولی سطح 2% فعالیت ضد باکتری از خود نشان داد. حداقل غلظت ممانعت</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">کنندگی و کشندگی به ترتیب برای باکتری لیستریا، اشرشیا</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">کلی و سالمونلا به ترتیب مشاهده شد. در مجموع می توان بیان نمود که فیلم</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">های تهیه شده از نانورس، ضد</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">اکسیدان و مواد ضد باکتری بخصوص در سطح 2% بیشترین تأثیر را بر روی باکتری</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">های لیستریا و اشرشیا</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">کلی داشته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="FA">اند.</span></strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920190520The Trend of Using Wooden Pallets in Transportation Systems of Developed Countriesروند استفاده از پالت های چوبی در سامانه های حمل و نقل کشورهای توسعه یافته6471204876FAفاطمهرضایی ارجمنددانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع چوب و فراورده های سلولزی، دانشگاه تربیت مدرس پردیس منابع طبیعی و علوم دریاییمحمد آزادفلاحاستادیار دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه صنایع چوبJournal Article20181122Wooden packaging can be used in a variety of pallets, box pallets, boxes, cable boxes, lightweight packaging for fruits and vegetables, barrels, custom structures, etc. for <span lang="EN">storing and protecting goods, that </span>categorized during shipping. Pallets are<span lang="EN"> one of</span> the most common types of wood packaging. They provide a safe and efficient flatbed for transportation throughout the distribution process. Although in terms of size, there are standard versions for pallets, but with regard to the type of equipment needed to move (usually forklifts), the type of cargo, and the space and <span lang="EN">length of service</span> required <span lang="EN">(reusability</span> or multipurpose use), are produced in different sizes and configurations. Pallets play a key role in all distribution systems. This fact illustrates the importance of pallets in the increasing global supply. Due to increasing regulations and policies regarding the conservation of natural resources, the issue of pallet use, reuse and recycling of materials has been of concern in many researches in this area. The report presented in this study examines the current and future use of pallets and recyclable pallets in developed countries (such as the United States) to provide a roadmap for industrialists, experts, policymakers and logistics within the country. In addition, factors affecting the use of pallets in distribution systems have also been studied.<strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بسته بندی</span></strong><span dir="RTL" lang="AR-SA"><strong>های چوبی را می توان به انواع پالت، پالت جعبه، جعبه، جعبه کابل، بسته بندی سبک وزن برای میوهها و سبزیجات، بشکه، سازه</strong><strong>های سفارشی و ... برای نگهداری و حفاظت از کالا در حین حمل و نقل دسته بندی کرد. پالت ها از معمولی ترین انواع بسته بندی چوبی هستند. آنها یک صفحه مسطح امن و کارامد به منظور حمل ونقل در سرتاسر فرایند توزیع وجود دارد. اگرچه از نظر ابعاد، نسخه های استانداردی برای پالت ها وجود دارد، ولی با توجّه به نوع تجهیزات مورد نیاز برای جابه جایی (معمولاً لیفتراک)، نوع محموله و محدودیت فضا و طول عمر مورد نیاز (با قابلیت استفاده مجدّد یا استفاده چندمنظوره)، در اندازه ها و پیکره بندی های مختلفی تولید میشوند. پالت ها نقش کلیدی در کل سامانه های توزیع توزیع بازی می کنند</strong></span><strong>.<span dir="RTL"> <span lang="AR-SA">چنین واقعیتی نشاندهنده اهمیت پالت در تدارکات روزافزون جهانی است. بهدلیل افزایش مقرّرات و سیاست های مربوط به حفظ منابع طبیعی، مسئله استفاده از پالت، استفاده مجدّد و بازیافت مواد در بسیاری از تحقیقات انجام شده در این زمینه نگرانکننده است</span></span>.<span dir="RTL"> <span lang="AR-SA">گزارش ارائه شده در این تحقیق، به بررسی روند استفاده از پالت و پالتهای بازیافتی در کشورهای توسعه یافته (مانند</span></span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ایالات متحده)</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">در زمان حاضر و در آینده میپردازد تا نقشه راهی برای صنعتگران، کارشناسان و سیاست گزاران حوزه بسته بندی و لجستیک در داخل کشور باشد. علاوه بر این، عوامل تأثیرگذار در استفاده از پالت ها در سامانه های توزیع نیز بررسی شدهاند.</span></strong>دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675103920191022Investigating the Effect of Food Packaging Elements (Colors, Images, Brand Logo) on Product Selection by Childrenبررسی تأثیر عناصر بستهبندی (رنگ، تصاویر، نشان تجاری) مواد خوراکی بر انتخاب محصول توسط کودکان7283204877FAداودفیضدانشیار، گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایرانمرتضیخیرالدین قدیرآبادیکارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایرانJournal Article20180522<span class="tlid-translationtranslation"><span lang="EN">In this study, the effect of food packaging elements on product selection by children with moderating role of demographic variables was investigated. This research is an applied-field research. In this study, 447 children aged 12- 9 years were studied using cluster sampling. The children comments were collected using a questionnaire and slides designed. To test the reliability, a test-retest method was used and the reliability of the data collection tool was confirmed. The results show that variables such as color, images, and brand logo in food packaging, influence the selection of foods by children. In addition, data analysis showed that there was no significant </span>relation<span lang="EN"> between age, gender, social status and product selection in children with colorof packaging. Also, there was no significant relation between age, social status and product selection in children with the image of packaging. In addition, there was no significant relation between gender, social status and product choice in children with the brand logo of packaging</span></span>.<strong><span dir="RTL" lang="FA">در این</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> پژوهش، ت</span><span dir="RTL" lang="FA">أ</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">ثیر عناصر بستهبندی مواد خوراکی بر انتخاب محصول توسط کودکان با نقش تعدیلگری متغیرهای جمعیت شناختی </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">بررسی</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> گردیده است. این روش </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">تحقیق حاضر از نوع کاربردی- میدانی میباشد، که </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">با استفاده از نمونهگیری خوشهای 447 نفر از کودکان 12-9 سال مورد بررسی قرار گرفتند و نظرات آنها با استفاده از پرسشنامه و اسلایدهایی که طراحی شده بود جمعآوری گردید. به منظور بررسی پایایی از روش بازآزمایی استفاده شد که </span><span dir="RTL" lang="FA">پایایی ابزار جمعآوری دادهها مورد تأیید قرار گرفت.</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> نتایج نشان می</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">دهند که متغیرهای رنگ، تصاویر و لوگوی نشان تجاری در بسته</span></strong><span dir="RTL" lang="FA"></span><strong><span dir="RTL" lang="AR-SA">بندی مواد خوراکی بر انتخاب کودکان مؤثر است. </span><span dir="RTL" lang="AR-SA">علاوه بر این، تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد، بین سن، جنسیت و موقعیت اجتماعی آنها و انتخاب محصول در کودکان با رنگ بستهبندی </span><span dir="RTL" lang="FA">رابطه</span><span dir="RTL" lang="AR-SA"> معناداری وجود ندارد. همچنین بین سن و موقعیت اجتماعی و انتخاب محصول در کودکان با عامل تصاویر رابطة معناداری وجود ندارد. علاوه بر این، بین جنسیت و موقعیت اجتماعی و انتخاب محصول در کودکان با عامل لوگوی نشان تجاری </span><span dir="RTL" lang="FA">رابطه</span><span dir="RTL" lang="AR-SA">معناداری وجود ندارد.</span></strong>