دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920Nanotechnology, a Novel Field in the Food Packaging Industryفنّاوری نانو عرصه ای نوین در صنعت بسته بندی مواد غذایی619205544FAمهسااسمعیل رمجیگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، مازندران، ایرانصباصباغ پور لنگرودیگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، سمنان، ایران.Journal Article20191222<span>Nanotechnology is the science of very small materials</span><span> that play an important role </span><span>in the food production and packaging. Also it is recognized as the most innovative modern technique by introducing the latest enhancements in the food packaging industry by improving mechanical, barrier and thermal properties of food packaging, detecting pathogens and spoilage microorganisms, enhancing the shelf-life of food, reducing food waste and costs, resolving environmental issues and also by introducing smart, active and improved packaging by maintaining the food quality and its safety aspects; that public perception will be crucial to the realization of these technological enhancements. </span><span>Therefore, this review article attempts to focus on the implementation of nanotechnology as a powerful tool in the development of food packaging to improve food quality and safety. It is hoped that by using the science of nanotechnology, the current food packaging systems will be modified and products with better and safer nutritional quality will be sent to the global market. </span><span>Also, despite the small amount of nanoparticles, it is possible to change the properties of packaging materials without significant changes in density, transparency and processing characteristics. </span><span>Therefore,</span><span> this review article </span><span>attempts to focus on the implementation of </span><span>nanotechnology as a potent tool in developing food packaging to improve food safety and quality. It is hoped that by utilizing nanotechnology, </span><span>the current food packaging systems will be modified and products with better and safer nutritional quality will be</span><span> introduced to the global markets.</span>فنّاوری نانو، علم مواد بسیار کوچک است که نقش به سزایی در تولید و بسته بندی مواد غذایی دارد؛ هم چنین به عنوان خلّاقانه ترین روش مدرن با ارائه جدیدترین پیشرفت ها در صنعت بسته بندی مواد غذایی در راستای بهبود ویژگی های مکانیکی، ممانعتی و حرارتی بسته بندی ها، شناسایی میکروارگانیسم های بیماری زا و مولد فساد، افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی، کاهش ضایعات و هزینه ها، برطرف کردن مسائل زیست محیطی و هم چنین با معرفی بسته بندی های هوشمند، فعال و بهبود یافته با حفظ کیفیت مواد غذایی و جنبه های ایمنی آن نیز شناخته شده است؛ که درک عمومی جهت تحقق این پیشرفت های فنّاوری بسیار مهم خواهد بود. هم چنین با وجود مقدار اندکی از نانوذرّات، تغییر خصوصیات مواد بسته بندی بدون تغییر قابل توجّه در ویژگی های تراکم، شفافیت و فرآوری میسّر می باشد. بنابراین در این مقالة مروری تلاش می شود تا بر پیاده سازی فنّاوری نانو به عنوان ابزاری توانمند در توسعه بسته بندی های غذایی در جهت بهبود کیفیت و ایمنی مواد غذایی متمرکز شود. امید است بتوان با بهره گیری از علم فنّاوری نانو، سیستم های بسته بندی کنونی مواد غذایی را اصلاح کرده و محصولاتی با کیفیت تغذیه ای مناسب تر و ایمن تر را روانه بازار جهانی نمود.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920Application of Modified Atmosphere Packaging of Poultry: a Reviewمروری بر کاربرد بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته در بسته بندی گوشت مرغ2027205545FAوحیدبهشاددانشجوی کارشناسی ارشد، علوم صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهدناصرصداقتاستاد گروه علوم صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد0000-0002-9564-8410Journal Article20200121<span>Increasing production and consumption of Poultry meat in Iran, as well as its growing trend in the world, raises concerns about maintaining its quality.Using methods to reduce waste and maintain the quality of this product is very important. Temperature, moisture, light and active water are among the most important factors that adversely change the quality of poultry meat and it is possible to control all of these factors with Modified Atmosphere Packaging (MAP) and Vacuum packaging (VP). It is also possible to use other techniques such as active packaging, intelligent packaging and antimicrobial packaging in combination with Modified Atmosphere Packaging. By eliminating the worries of quality reduction, it multiplied the shelf life and eliminated the need for freezing because freezing reduces the quality of the product and consumes a lot of energy.</span>افزایش تولید و مصرف گوشت مرغ در ایران و همچنین روند رو به رشد آن در جهان نگرانی هایی را در زمینه حفظ کیفیت آن ایجاد می کند. استفاده از روش هایی به منظور کاهش ضایعات و حفظ کیفیت این فراورده از اهمیت بسیاری برخوردار است. دما، رطوبت، نور و فعالیت آبی از جمله عوامل اصلی تغییر نامطلوب کیفیت گوشت مرغ هستند که همه این ها در شرایط استفاده از بسته بندی ها با اتمسفر تغییر یافته(MAP) و بسته بندی تحت خلأ قابل کنترل می باشند. همچنین می توان این روش ها را به صورت تلفیقی با مواردی همچون بسته بندی های هوشمند، فعال و بسته بندی های ضدمیکروبی تلفیق نمود. با از بین بردن نگرانی های مربوط به کاهش کیفیت، طول مدّت نگهداری را چند برابر کرده و نیاز به انجماد را نیز برطرف نمود زیرا انجماد باعث کاهش کیفیت فراورده شده و انرژی زیادی مصرف میکند.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920A Review about Different Types of Sensors and their Application in Designing Intelligent Packaging for Assessing the Food Qualityمروری بر انواع حسگرها و کاربرد آن ها در طراحی بسته بندی های هوشمند جهت ارزیابی کیفیت مواد غذایی2841205546FAصونادودانگهدانشجوی دکتری تخصصی فناوری موادغذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهانهاجرشکرچی زادهاستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهانصابرامیریدکتری تخصصی بیوتکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریزJournal Article20200420<span>The development of packaging is in response to reducing consumer concerns about food safety. The role of packaging has shifted from marketing and distribution in the past to measuring and communicating to meet the needs of the food industry and buyers. </span><span>Intelligent</span><span> packaging is a smart device or label that dynamically shows the quality of the packaged product, and has been considered as an alternative to the traditional </span><span>static dating approach</span><span>. Among the various types of sensor devices, </span><span>optical indicators</span><span> are relatively simple to operate for both the manufacturer and the consumer. The goal in </span><span>intelligent</span><span> packaging is to provide safer and higher quality products. In intelligent systems, the condition of packaged food is monitored to provide information on the quality of packaged food during transportation and storage. These technologies are designed to increase the demand for safer foods with better shelf life. The </span><span>intelligent</span><span> packaging market is expected to have a promising future in terms of packaging materials</span><span>.</span>توسعه بسته بندی در پاسخ به کاهش نگرانی مصرف کنندگان در رابطه با ایمنی مواد غذایی است. نقش بسته-بندی از بازاریابی و توزیع در گذشته به سنجش و برقراری ارتباط جه تأمین نیازهای صنعت غذا و خریداران تغییر یافته است. بسته بندی هوشمند، یک دستگاه یا برچسب هوشمند است که به صورت پویا، کیفیت محصول بسته بندی شده را نشان می دهد، و به عنوان روش جایگزین با روش تاریخ انقضاء سنتی، مورد توجّه قرار گرفته است. در بین انواع مختلف دستگاه های حسگر، نشان گرهای بصری هم برای تولیدکننده و هم مصرف کننده عملکرد نسبتاً ساده تری دارند. بنابراین، تقاضای بسته بندی هوشمند با نشان گر بصری به ویژه در صنعت غذا به طور چشمگیری افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی سیستم های مختلف بسته بندی هوشمند در بسته بندی مواد غذایی پرداخته می شود. هدف در بسته بندی هوشمند، ارائه محصولات ایمن و با کیفیت تر می باشد. در سیستم های هوشمند، وضعیت موادغذایی بسته بندی شده کنترل می گردند تا اطلاعاتی در مورد کیفیت مواد غذایی بسته بندی شده در طول حمل و نقل و ذخیره سازی ارائه دهند. این فنّاوری ها با افزایش تقاضا برای غذاهای ایمن تر با ماندگاری بهتر طراحی شده اند. انتظار می رود که بازار بسته بندی هوشمند در رابطه با مواد بسته بندی، آینده ای امیدوارکننده داشته باشد.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920A Review of the Synthesis, Properties and Application of Nanoemulsions in the Packaging of Bioactive Foodsمروری بر سنتز، ویژگی ها و کاربرد نانوامولسیون ها در بستهبندی مواد غذایی فعال زیستی4253205547FAنادیااحمدیکارشناس مسئول، گروه پژوهشی مواد غذایی و حلال کشاورزی، پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده های کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایرانحامداهریدانشیار، عضو هیأت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانJournal Article20200320<span>New packaging is not only responsible for including and protecting food from external factors, but also has other benefits that include increased storage time, prevent spoilage and nutrient loss, and determine the shelf life of food. Increased demand for foods with fresh properties, reduced synthetic additives and preservatives, low environmental degradation and safety, have led researchers and industries to develop milder processing technologies and more eco-friendly packaging solutions. In this regard, the use of nano<span lang="AR-SA" dir="RTL">-</span>emulsions to improve food packaging performance is compatible with sustainable development and new functions in conventional coatings and films. Nano<span lang="AR-SA" dir="RTL">-</span>emulsions that have unique optical stability and rheological properties, including: protection, encapsulating and delivery of hydrophobic bioactive and functional compounds (including natural preservatives such as: plant essential oils, nutraceuticals, vitamins, colors, and flavors, surfactants (including naturallyoccurringproteins and carbohydrates), are used to design nano<span lang="AR-SA" dir="RTL">-</span>emulsions with the desired food grade for packaging applications. In this paper, nano<span lang="AR-SA" dir="RTL">-</span>emulsions in biopolymer matrices used in food packaging are investigated as well as their potential antimicrobial activity against foodborne pathogens</span><span lang="EN">.</span>بسته بندی های نوین، تنها مسئول دربرگرفتن و محافظت مواد غذایی در برابر عوامل خارجی نیستند، بلکه مزایای دیگری نیز دارند که شامل افزایش زمان انبارمانی، جلوگیری از فساد و افت مواد مغذی و تعیین زمان ماندگاری مواد غذایی میباشد. افزایش تقاضا برای غذاهایی با ویژگی های تازهماندن، کاهش افزودنی های مصنوعی و نگهدارندهها، تخریب اندک محیط زیست و ایمن بودن، محققان و صنایع را به سمت توسعه فنّاوری های فرآوری ملایم تر و راهکارهای بستهبندی سازگارتر با محیطزیست سوق داده است. در این زمینه، استفاده از نانوامولسیونها برای بهبود عملکرد بستهبندی مواد غذایی سازگار باتوسعه پایدار و کارکردهای جدید در پوشش ها و فیلم های متداول ارائه کرده است. نانوامولسیون ها که دارای پایداری نوری و ویژگی های رئولوژیکی منحصر به فردی ازجمله: حفاظت، ریزپوشانی و تحویل ترکیبات زیست فعال و عملگرا (از جمله مواد نگهدارنده طبیعی مانند: اسانسهای روغنی گیاهان، مواد مغذّی، ویتامینها، رنگ ها و طعمدهندهها)، سورفاکتانت ها(از جمله پروتئین ها و کربوهیدراتهایی که در طبیعت یافت میشوند)، برای طراحی نانوامولسیون های با درجه غذایی مورد نظر برای کاربردهای بستهبندی استفاده میشوند.دراین مقاله ازنانوامولسیون ها در ماتریکس های بیوپلیمری مورداستفاده در بستهبندی مواد غذایی با وجود فعالیت ضدمیکروبی بالقوه آنها در برابر پاتوژنهای همراه غذا، مورد بررسی قرار میگیرند.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920The Impact of Quality, Creativity and Attractiveness of Packaging on the Customer’s Purchase Intention to Buy by Considering the Mediating Role of Customer’s Effect and Cognition (Case Study: Chocolate Industry)تأثیر کیفیت، خلاقیت و جذابیت بسته بندی بر قصد خرید مصرف کننده با در نظر گرفتن نقش میانجی احساس و شناخت مشتری (مطالعه موردی: صنعت شکلات)5467205548FAنیره ساداتیعقوبیکارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی بین الملل، دانشگاه تربیت مدرس تهران-ایراناسدالهکردنائیجدانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران-ایرانمحمدآقائیاستادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس تهران-ایرانJournal Article20200621<span>The present research aims at assessing the impact of the quality, creativity and attractiveness of packaging on consumer purchasing intention by considering the role of the mediating of customer effect and cognition. The present study was conducted in terms of its purpose and the required data were collected through distribution of questionnaires among 403 chocolate consumers in Tehran. To assess the validity of the questionnaire, content validity and convergent validity were used and Cronbach's alpha method was used to determine the reliability. The research hypotheses were evaluated using structural equation modeling (SEM) and regression method. Data analysis was done by SPSS and Smart-PLS software. The results of the research show that the packaging elements: the quality, creativity and attractiveness of packaging affect the feeling and cognition of customers. Research findings also show that the customer's effect (emotion) do not affect the intention to buy, but the customer's knowledge of the </span><span>Purchase Intentions</span><span> is effective.</span>این پژوهش با هدف ارزیابی تأثیر کیفیت، خلاقیت و جذّابیّت بستهبندی بر قصد خرید مصرفکننده با در نظر گرفتن نقش میانجی احساس و شناخت مشتری انجام شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و دادههای مورد نیاز از طریق توزیع پرسشنامه در میان 403 نفر از مصرفکنندگان شکلات، شهر تهران جمعآوری شد. برای سنجش روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و همگرا و برای تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. فرضیه های پژوهش با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری(SEM) و رگرسیون مورد سنجش واقع شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزارهای آماریSPSSو Smart- PLS صورت گرفته است. نتایج بررسی ها نشان میدهد که عناصر بسته بندی: کیفیت، خلاقیت و جذّابیّت بستهبندی بر احساس و شناخت مشتریان تأثیر دارد. یافته های تحقیق همچنین نشان می دهند که احساس مشتری بر قصد خرید تأثیری ندارد ولی شناخت مشتری بر قصد خرید مؤثر است.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920Plastic Waste Management of Packaging Materials Using Photo Catalystsمدیریت پسماندهای پلاستیکی مواد بسته بندی با استفاده از فوتوکاتالیست ها6879205549FAمعصومهمحمدی الموتیدانشجوی کارشناسی ارشد، زنجان، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذاییایمانشهابی قهفرخیاستادیار، زنجان، دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی0000-0001-6224-9977مریمشاطریانزنجان، دانشگاه زنجان، دانشکده علوم، گروه شیمی معدنیJournal Article20200420<span>Food packaging ensures long-term storage and protection of all types of food against physical, chemical and biological factors. In some food packaging, one of the purposes of packaging is to keep its contents away from oxygen and external contaminants. Today, it is an important part of the materials used to package food from petroleum products. This has caused many environmental problems. One of the proposed solutions for this issue is the use of materials with photocatalytic activity along with synthetic (petroleum) polymers. Minerals that have this property include titanium dioxide and zinc oxide. These light-sensitive materials are excited by receiving light. Hence, a hole (h*) in the valence band and an electron (e<sup>-</sup>) in the conduction band of these semiconductor compounds are created. The electron-hole pair leads to the production of active radicals which are responsible for attacking the plastic polymer chains. Consequently, changes in weight, mechanical properties, and plastic morphology are observed by realizing carbon dioxide and carbonyl groups. These changes demonstrate the decomposition of petroleum based polymers in the environment</span><span>.</span>بسته بندی مواد غذایی موجب ذخیره سازی طولانی مدت و حفاظت از انواع مواد غذایی در برابر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می شود. در برخی از مواد غذایی، یکی از اهداف بسته بندی، دور نگهداشتن محتویات آن از اکسیژن و آلودگی های بیرونی است. امروزه بخش مهمی از مواد مورد استفاده برای بسته بندی مواد غذایی از مشتقات نفتی می باشد. که این امر موجب مشکلات محیط زیستی زیادی شده است. یکی از راه کارهایی که برای این موضوع پیشنهاد شده است، استفاده از مواد با فعالیت فوتوکاتالیستی همراه با پلیمرهای سنتزی (نفتی) می باشد. از جمله مواد معدنی که دارای این خاصیت می باشند، می توان به دی اکساید تیتانیوم و اکسید روی اشاره کرد. این مواد حساس به نور، با دریافت نور از حالت پایه خارج و برانگیخته میشوند. به این ترتیب یک حفره (h*) در لایه ظرفیت و یک الکترون (e-) در لایه هدایت این ترکیبات نیمه هادی تولید می شوند. این جفت الکترون-حفره منجر به تولید رادیکال های فعال می شوند. رادیکال های فعال تشکیل شده، مسئول حمله به زنجیره های پلیمری پلاستیک هستند. به این ترتیب، دی اکسید کربن و گروه های کربونیل آزاد می شوند، تغییراتی در وزن، خصوصیات مکانیکی و مورفولوژی پلاستیک به وجود می آید. این تغییرات نشان دهنده تخریب پلیمرهای سنتزی در محیط زیست می باشند.دانشگاه جامع امام حسین (ع)علوم و فنون بستهبندی2228-6675114220200920Synthesis of Chitosan-Poly Aniline Conducting Nano Composite and its Structural Physical Propertiesسنتز نانو کامپوزیت کیتوزان- پلی آنیلین و بررسی ویژگی های ساختاری و زیستی و ضدباکتریایی آن8092205550FAبهزادمحمدیدانش آموخته کارشناسی ارشدگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی مؤسسه غیر انتفاعی آفاق ارومیه0000-0002-8210-3200Journal Article20200420<span>The aim of this study was to investigate the effect of polyaniline conductive nano-polymer on the structural, functional and biological properties of chitosan bio-composite. In this study, conductive polyaniline nanoparticles were used to improve the structural properties of chitosan. For this purpose, chitosan-polyaniline nanocomposite in combination of different concentrations of polyaniline and synthesis time (1-60 minutes) with the aim of producing antibacterial and</span><span> biodegradable</span><span> packaging was synthesized; also physical, structural, and functional properties of the films were investigated. Structural properties were investigated using infrared spectroscopy and X-ray diffraction and also the size, shape and morphology of the synthesized particles were studied using scanning electron microscopy (SEM). The results showed that the polyaniline nanoparticles synthesized in the chitosan polymer matrix are spherical in dimensions of 45-50 nm. </span><span class="tlid-translationtranslation"><span lang="EN">The study of the effect of polyaniline on the physical properties of chitosan films also showed that with increasing the concentration of polyaniline and the synthesis time, the </span></span><span>water</span><span class="tlid-translationtranslation"><span lang="EN"> solubility and water vapor permeability of the films decreased. Also,</span></span><span> due to the fading of synthesized nanocomposites at high concentrations of poly-aniline,</span><span class="tlid-translationtranslation"><span lang="EN"> synthesized nanocomposites can be used in the packaging of light-sensitive foods</span></span><span>.</span>هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نانو پلیمر رسانای پلیآنیلین بر خصوصیات ساختاری و عملکردی و زیستی بیوکامپوزیت کیتوزان است. در این پژوهش از نانوذرّات رسانای پلیآنیلین برای بهبود خصوصیات ساختاری کیتوزان استفاده شد که بدین منظور نانو کامپوزیت کیتوزان- پلیآنیلین در ترکیب غلظت های مختلف پلیآنیلین و زمان سنتز (۱-۶۰ دقیقه) با هدف تولید بستهبندی آنتیباکتریال و زیستتخریبپذیر سنتز شده و نیز خصوصیات فیزیکی، ساختاری و عملکردی فیلم ها مورد بررسی قرار گرفتند. خصوصیات ساختاری با استفاده از روش طیف سنجی مادون قرمز و پراش اشعه ایکس و اندازه، شکل و مورفولوژی ذرّات سنتز شده با استفاده از روش میکروسکوپ پویش الکترونی بررسی شد. نتایج نشان دادند نانو ذرّات پلیآنیلین سنتزشده در ماتریکس پلیمری کیتوزان کروی شکل و در ابعاد ۴۵-۵۰ نانومتر میباشند. بررسی تأثیر پلیآنیلین بر خصوصیات فیزیکی فیلم کیتوزان هم نشان داد که با افزایش غلظت پلیآنیلین وزمان سنتز میزان حلالیت آبی، نفوذپذیری به بخارآب فیلمها کاهش یافت.همچنین نانوکامپوزیتهای سنتز شده به دلیل کدر بودن،در غلظت بالای پلیآنیلین می توانند در بستهبندی مواد غذایی حساس به نور مورد استفاده قرار گیرند.