کیفیت کاغذ بسته بندی برای نگهداری مواد غذایی نقش مهمی در حفظ محصولات دارد. به همین دلیل امروزه پوشش دهی به عنوان یک فرآیند تکمیلی در فرایند تولید کاغذ از اهمیت ویژهای برخوردار است. معمولاً بهبود مقاومت های کاغذ از قبیل مقاومت به کشش، پارگی و همچنین بهبود خواص ضد میکروبی توسط افزودنی های مختلفی امکانپذیر می باشد. یکی از موادی که دارای این ویژگی می باشد کیتوزان است. حضور این مواد در پوشش کاغذهای بسته بندی، فاز رشد میکروارگانیسم ها را کاهش می دهد و با کنترل فساد میکروبی و جلوگیری از تغییرات ساختار مولکولی، زمان نگهداری و ایمنی محصول را افزایش میدهد. کیتوزان دومین پلی ساکارید طبیعی فراوان در طبیعت است که همانند سلولز خطی بوده و دارای خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی و زیست تخریب پذیری، می باشد. این پلیمر متشکل از واحدهای گلوکوزامین و N-استیل گلوکوزامین است که به وسیله استیلاسیون کیتین از ضایعات خرچنگ و میگو تهیه می شود. در ایران با توجّه به منابع میگو در آب های جنوبی کشور، فرآوری این محصول، انبوهی از ضایعات به صورت سر و پوسته را به دنبال دارد که خود می تواند منبع مهم، ارزان و مقرون به صرف های برای تولید کیتین و کیتوزان به حساب آید. با توجّه به اینکه هر کیلو کیتوزان در جهان 10 هزار دلار ارزش دارد در صورت صنعتی کردن تولید کیتوزان در ایران، این ماده می تواند علاوه بر سودآوری عالی، جایگزین بسیار مناسبی برای افزودنی های سنتزی و گران قیمت محسوب شود.
دشتبانی, رضا, رسالتی, حسین, & افرا, الیاس. (1392). بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان. علوم و فنون بستهبندی, 4(13), -.
MLA
رضا دشتبانی; حسین رسالتی; الیاس افرا. "بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان", علوم و فنون بستهبندی, 4, 13, 1392, -.
HARVARD
دشتبانی, رضا, رسالتی, حسین, افرا, الیاس. (1392). 'بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان', علوم و فنون بستهبندی, 4(13), pp. -.
VANCOUVER
دشتبانی, رضا, رسالتی, حسین, افرا, الیاس. بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان. علوم و فنون بستهبندی, 1392; 4(13): -.