جاذبهای اکسیژن به عنوان یکی از مهمترین و پرکاربردترین نوع بسته بندیهای فعال در بستهبندی مواد غذایی میباشند که در پاسخ به نیاز مصرفکنندگان با هدف عمر نگهداری بالا و کیفیت کنترل شده توسعه یافتهاند,میتوانند به طور مؤثری از حضور و اثرات سوء آن به مواد غذایی جلوگیری کنند. سطح بالای اکسیژن موجود در برخی از بستهبندیهای مواد غذایی میتواند باعث رشد حشرات و میکروب های هوازی، تغییرات نامطلوب عطر، طعم، رنگ و از دست رفتن مواد مغذّی گردد. بنابراین کاهش میزان اکسیژن در فضای فوقانی بستهبندی، امری ضروری است. یک راه استفاده از روش اتمسفر اصلاح شده، بسته بندی تحت خلأ میباشد، اما این روشهانمیتوانند باقیمانده اکسیژن را در بسته بهطور مناسبی حذف نمایند و حدود 1/0 تا 2 درصد اکسیژن باقی میماند، لذا استفاده از جاذبهای اکسیژن میتوانند میزان اکسیژن را به کمتر از 01/0 درصد کاهش دهند و در این مقدار نگه دارند.
ارومیهای، ع،ر. (تابستان 1389)."پلاستیک های بسته بندی مواد غذایی و دارویی، اصول و روش های آزمون"، بخش شرکت خاتم پلیمر##2. محمدی، م. اعلمی، م. (اسفندماه1390). «تأثیر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر زمان ماندگاری نان های نیم پخته». فصلنامه علوم و فنون بسته بندی، سال3، شماره9،ص76.##3. آقا جان زاده سورکی ، س. مقصودلو ، ی. (دیماه 1392). «کاربرد بسته بندی هوشمند و فعال در بسته بندی نان و سایر محصولات پخت». فصلنامه علوم و فنون بسته بندی، سال4، شماره 16،ص37.##4. امینی هرندی ، س. کاشانی نژاد ، م. گوهریان ، م. علیزاده، ص. (خردادماه 1391). «اصلاح سته بندی گز به روش بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده». فصلنامه علوم و فنون بسته بندی، سال3، شماره10،ص68-69.##5. Ahvenainen, R., (2003). "Novel Food Packanging Techniques." CRC Press. p. 1174-1180##6. Rooney, M., (1995). "Active packaging in polymer films, in Active food packaging.", Springer. p. 74-110##7. Cochran, A., et al.,(1989). "Improvements in and relating to packaging," EP Patent 0,301,719.##8.Payne, S.R., et al., (1998). "The effects of non-vacuum packaging systems on drip loss from chilled beef." Meat Science,. 49(3): p. 277-287.##9. Kerry, J., M. O’grady, and S. Hogan, Past, (2006). "Current and potential utilisation of active and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products: A review." Meat science, 74(1): p. 113-130##10. Nielsen, T., (1997). "Active packaging: a literature review." The Swedish Institute for Food and Biotechnology, 631##11. Doris Gibisa,b*, Klaus Rieblingera, (2011). "Oxygen scavenging films for food application".##12. Kerry, J. and P. Butler, (2008). "Smart packaging technologies for fast moving consumer goods." Wiley Online Library.##13. Ozdemir, M. and J.D. FLOROS, (2004). "Active food packaging technologies." Critical Reviews in Food Science and Nutrition,. 44(3): p. 185-193.##14. Otles, Semih., Yalcin, Buket., (2008). "Smart food packaging”, Journal of LogForum." Vol. 4, issue. 3, NO. 4,.##15. Day, B.P., (2008). "Active packaging of food. Smart packaging technologies for fast moving consumer goods, p." 1-18.##16. Coles, R., D. McDowell, and M.J. Kirwan, (2003). "Food packaging technology." : Blackwell Oxford.##17. Abe, Y. (1990). "Active packaging: a Japanese perspective. in Conference Proceedings: International Conference on Modified Atmosphere Packaging." part1, p.15##18. Brody, A.L., E. Strupinsky, and L.R. Kline, Active packaging for food applications. Vol. 6. 2010: CRC press##19. Coma, V., (2008.). "Bioactive packaging technologies for extended shelf life of meat-based products." Meat Science, 78(1): p. 90-103##20. Kerry, J., M. O’grady, and S. Hogan, Past, (2006.). "Current and potential utilisation of active and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products: A review." Meat science, 74(1): p. 113-130.##21. Scott, D. and F. Hammer, Oxygen scavenging packet for in-packet deoxygenation. Food Technology, 1961. 15: p. 12-99.##22. Galic, K., Curic, D. and Gabric, D., (2009)." Shelf life of packaged bakery goods". Food science and nutrition, Vol. 49, issue. 5, Pp. 405-426.##23. Zenner, B.D. and C.S. (2003). "Benedict, Oxygen scavenging compositions from concentrates," Google Patents.##24. Cruz, R.S., G.P. Camilloto, and A.C. dos Santos Pires,(2012). "Oxygen Scavengers: An Approach on Food Preservation."##25. Renato Souza Cruz, Geany Peruch Camilloto and Ana Clarissa dos Santos Pires "Oxygen Scavengers: An Approach on Food Preservation" Chapter 2.##26. Carolina E. Realini, Begonya Marcos ,(2014) " Active and intelligent packaging systems for a modern society." ##27. L. Vermeiren F.Devlieghere M.van Beest N.de Kruijf J.Debevere.(1999), "Developments in the active packaging of foods."##28. M. Rooney,(1983). "Photosensitive oxygen scavenger films: an alternative to vacuum packaging," CSIRO food research quarterly,.##29. R. S. Cruz, G. P. Camilloto, and A. C. dos Santos Pires,(2012). "Oxygen Scavengers: An Approach on Food Preservation,".##30. J. Kerry, M. O’grady, and S. Hogan, (2006)."Past, current and potential utilisation of active and intelligent packaging systems for meat and muscle-based products: A review," Meat science, vol. 74, pp. 113-130.##31. Winestrand, S., Johansson, K., Järnström, L., Jönsson, L.J. (2013). "Coimmobilizationof oxalate oxidase and catalase in films for scavenging of oxygen or oxalic acid. Biochem". Eng. J. 72, p. 96-101.##32. Aaron L.Brody, Eugene R.Strupinsky, Lauri R.Kline.(2001),'Active packaging for food application 36. T. Nielsen, "Active packaging: a literature review," The Swedish Institute for Food and Biotechnology, vol. 631. 1997.##33. Vermeiren, L., et al., "Developments in the active packaging of foods." Trends in Food Science & Technology, 1999. 10(3): p. 77-86.##34. KLEIN, T. and D. (1990). "KNORR, Oxygen absorption properties of powdered iron." Journal of Food Science, 55(3): p. 869-870.##35. Rooney, M.L.,( 1982). "Oxygen scavenging from air in package headspaces by singlet oxygen reactions in polymer media." Journal of Food Science. 47(1): p. 291-294.##36. Matthews, A.E. and C.(2001). "Depree, Oxygen scavengers with reduced oxidation products for use in plastic films," Google Patents.##
صنیعی نیامقدم, صالحه, ارومیه ای, عبدالرسول, & جودکی, عزت الله. (1395). افزایش ماندگاری بسته بندی های خوراکی با استفاده از بسته بندی های فعال حاوی جاذب اکسیژن. علوم و فنون بستهبندی, 7(25), -.
MLA
صالحه صنیعی نیامقدم; عبدالرسول ارومیه ای; عزت الله جودکی. "افزایش ماندگاری بسته بندی های خوراکی با استفاده از بسته بندی های فعال حاوی جاذب اکسیژن", علوم و فنون بستهبندی, 7, 25, 1395, -.
HARVARD
صنیعی نیامقدم, صالحه, ارومیه ای, عبدالرسول, جودکی, عزت الله. (1395). 'افزایش ماندگاری بسته بندی های خوراکی با استفاده از بسته بندی های فعال حاوی جاذب اکسیژن', علوم و فنون بستهبندی, 7(25), pp. -.
VANCOUVER
صنیعی نیامقدم, صالحه, ارومیه ای, عبدالرسول, جودکی, عزت الله. افزایش ماندگاری بسته بندی های خوراکی با استفاده از بسته بندی های فعال حاوی جاذب اکسیژن. علوم و فنون بستهبندی, 1395; 7(25): -.