بسته‌بندی مواد غذایی با افزودن اسانس‌ و روغن‌های گیاهی در فیلم و پوشش‌های خوراکی

نوع مقاله : مروری

نویسندگان

1 کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند،

2 کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

3 کارشناس ارشد بوم شناسی آبزیان، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی ساری، ایران

چکیده

بسته‌بندی مواد غذایی با افزودن اسانس‌ و روغن‌های گیاهی در فیلم و پوشش‌های خوراکی

چکیده

افزایش نگرانی‌های زیست محیطی در مورد استفاده از مواد بسته‌بندی مبتنی بر پلیمرهای مشتق شده از نفت در صنایع غذایی، محققان را تشویق به تولید مواد بسته‌بندی مواد غذایی خوراکی از منابع تجدیدپذیر کرده است. فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی، مبتنی بر پلیمرهای زیستی می‌توانند به عنوان مواد بسته‌بندی بر پایه زیستی برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی استفاده شوند. با این حال، ویژگی‌های مکانیکی ضعیف و نفوذپذیری بالا برای بخار آب، کاربرد عملی آنها را محدود می‌کند. در این راستا، روغن‌های گیاهی، به عنوان افزودنی‌های طبیعی پتانسیل بالایی برای غلبه بر برخی کاستی‌های مربوط به عملکرد مواد بسته‌بندی خوراکی دارند. روغن‌های گیاهی، می‌تواند منجر به بهبود در خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی بسته‌بندی شوند. علاوه بر این، ترکیب روغن‌های گیاهی، می‌تواند به‌طور قابل توجهی عملکرد مواد بسته‌بندی خوراکی را در حفظ و ویژگی‌های کیفی محصولات مختلف غذایی را بهبود بخشد.

کلمات کلیدی: پلیمرهای زیستی، زرشک، زیتون، زیست تخریب پذیر.

مقدمه

یکی از چالش‌های مهمی که امروزه صنایع غذایی با آن مواجه است، کاهش تولید روزافزون ضایعات غذایی می‌باشد. در سطح جهان، یک سوم کل مواد غذایی تولید شده، معادل حدود 3/1 میلیارد تن، سالانه به هدر

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Food packaging by adding essential oils and vegetable oils in edible films and coatings

نویسندگان [English]

  • mani jabbari 1
  • Mitra jabbari 2
  • Mina jabbari 3
1 Department of Horticultural Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Birjand University, Iran
2 Department of Horticultural Science and Engineering, Faculty of Plant Production, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
3 Department of Fisheries, Faculty of Animal Science and Fisheries, Sari University of Natural Resources Agricultural Sciences, Iran
چکیده [English]

Food packaging by adding essential oils and vegetable oils in edible films and coatings

Abstract

Increasing environmental concerns about the use of packaging materials based on petroleum-derived polymers in the food industry have encouraged researchers to produce edible food packaging materials from renewable sources. Edible films and coatings based on biopolymers can be used as biobased packaging materials to increase the shelf life of food products. However, their poor mechanical properties and high permeability to water vapor limit their practical application. In this regard, vegetable oils, as natural additives, have a high potential to overcome some shortcomings related to the performance of food packaging materials. Vegetable oils can improve the antioxidant and antimicrobial properties of packaging. In addition, the combination of vegetable oils can significantly improve the performance of food packaging materials in preserving and improving the quality characteristics of different food products.

Key words: Biopolymers, Barberry, Olive, Biodegradable.

Zong, X.; Zhang, X.; Bi, K.; Zhou, Y.; Zhang, M.; Qi, J.; Fu, M. Novel emulsion film based on gelatin/polydextrose/camellia oil incorporated with Lactobacillus pentosus: Physical, structural, and antibacterial properties. Food Hydrocoll. 2021, 121, 107063.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Biopolymers
  • Barberry
  • Olive
  • Biodegradable

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 20 آذر 1403
  • تاریخ دریافت: 28 شهریور 1403
  • تاریخ بازنگری: 08 آبان 1403
  • تاریخ پذیرش: 20 آذر 1403
  • تاریخ انتشار: 20 آذر 1403