2
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
3
استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
مصرف جهانی مواد پلاستیکی در سال 2008 بیش از 200 میلیون تن بود و آمارها حاکی از آن است که سالانه به اندازه 5 درصد به مصرف این مواد افزوده میشود. بزرگترین بازار مواد پلاستیکی مربوط به بستهبندی است که حدود 12 میلیون تن را در سال شامل میشود. پلاستیکها با منشأ مواد نفتی مثل پلیاولفینها، پلیاسترها و پلیآمیدها به علت در دسترس بودن در مقادیر زیاد، قیمت پایین و ویژگیهای کاربردی مطلوب، به طور گسترده به عنوان مواد بستهبندی به کار میروند.فیلمها و پوششهای خوراکی میتوانند از انتقال رطوبت بین اجزاء موجود در درون بسته غذایی که فعالیت آبی متفاوتی دارند، ممانعت نمایند. همچنین فیلمهای بیوپلیمری ابزار بسیار خوبی برای افزودن موادی مانند ضداکسیدانها، مواد ضد میکروبی، رنگها و سایر مواد عملگر هستند و بعد از مصرف غذا و وارد شدن این مواد به طبیعت در کوتاه مدّت به آب، دیاکسیدکربن و ترکیبات غیرآلی و بدون هیچ بازمانده سمّی تجزیه شده و مشکلی ایجاد نمیکنند. نتایج نشان داد فیلم حاضر از لحاظ خصوصیات مکانیکی که دارای کشسانی و مقاومت در برابر پارگی است و میتواند در تولید فیلمهای خوراکی با استحکام و کشسانی مطلوب مورد استفاده قرار گیرد و دارای خصوصیات رنگی مطلوبی، از لحاظ شفافیت و رنگ نسبتاً ثابت، در نسبتهای مختلف ترکیبات اولیه دارد و همچنین ویژگیهای مناسبی از لحاظ نفوذپذیری به بخار آب و حلالیت دارا میباشد.
خانزادی, مهرداد, جعفری, سید مهدی, & خدائیان چگینی, فرامرز. (1392). فیلم مرکب حاصل از کنسانتره پروتئین آب پنیر حاوی 30% لاکتوز و پولالان در بسته بندی مواد غذایی. علوم و فنون بستهبندی, 4(13), -.
MLA
مهرداد خانزادی; سید مهدی جعفری; فرامرز خدائیان چگینی. "فیلم مرکب حاصل از کنسانتره پروتئین آب پنیر حاوی 30% لاکتوز و پولالان در بسته بندی مواد غذایی", علوم و فنون بستهبندی, 4, 13, 1392, -.
HARVARD
خانزادی, مهرداد, جعفری, سید مهدی, خدائیان چگینی, فرامرز. (1392). 'فیلم مرکب حاصل از کنسانتره پروتئین آب پنیر حاوی 30% لاکتوز و پولالان در بسته بندی مواد غذایی', علوم و فنون بستهبندی, 4(13), pp. -.
VANCOUVER
خانزادی, مهرداد, جعفری, سید مهدی, خدائیان چگینی, فرامرز. فیلم مرکب حاصل از کنسانتره پروتئین آب پنیر حاوی 30% لاکتوز و پولالان در بسته بندی مواد غذایی. علوم و فنون بستهبندی, 1392; 4(13): -.