تمایل به حداقل کردن فرآیند مواد غذایی، حفظ کیفیت آن و همچنین ممانعت از شیوع بیماری ها و فسادهای ناشی از مواد غذایی، باعث گردیده است که راه های جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها و استفاده از مواد ضد میکروبی در بسته بندی محصولات غذایی توسعه زیادی پیدا کند. مواد ضدمیکروبی فراوانی در بسته بندی های مواد غذایی استفاده می شوند که هر یک از این مواد، برحسب عواملی چون نوع ماده غذایی و میکروارگانیسم های موجود و سرعت رشد آنها، فعالیت و گستردگی اثر ضدمیکروبی، ترکیب شیمیایی ماده ضدمیکروبی و عوامل دیگر انتخاب شده به کار می روند. از مؤثرترین این مواد، اسیدهای آلی هستند که توسط یک سری از مکانیسم های به هم مرتبط سبب بازداری میکروبی می گردند. از جمله این مکانیسم های میتوان ورود آسان اسیدهای آلی به درون سلول باکتری، کاهش pH اجزای سازنده غشاء سلولی، از بین بردن غشاء سلول باکتری، تراکم آنیونهای سمّی و جلوگیری از واکنش های سوختوساز ضروری را نام برد.از جمله کاربردهای رایج اسیدهای آلی در بسته بندی مواد غذایی می توان استفاده از آنها در بسته بندی های ضدمیکروبی، فیلم های خوراکی، بسته بندی های فعال و بسته بندی اصلاح شده اتمسفری را نام برد. در بسته بندی فعال و فیلم های خوراکی اسیدهای آلی می توانند به تدریج از بستهبندی به روی سطح مواد غذایی منتشر شده و موجب حفظ کیفیت ماده غذایی گردند. جهت فعالیت ضدمیکروبی اسیدهای آلی در بسته بندی مواد غذایی عموماً از اسیدهایی مانند سوربیک، بنزوئیک، پروپیونیک و آنهیدراتها به کار رفته و همچنین در ممانعت از بیرنگ کردن محصولات گوشتی در بسته بندی اصلاح شده اتمسفری، اسید اسکوربیک و اسید سیتریک بسیار مؤثر می باشند.