روش های نوین بسته بندی میوه و سبزیجات برش خورده

نویسندگان

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تقاضای روز افزون برای رژیم­ های غذایی سالم و ابداع راهکار مناسب به منظور کاهش ضایعات فراوان میوه ­ها و سبزیجات، نیاز به بسته ­بندی­ های مناسب جهت حفظ ارزش تغذیه­ ای و تازگی این محصولات را، از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است. شایع­ترین عوامل افت کیفیت در میوه و سبزیجات تازه، واکنش­ های قهوه­ ای شدن، از دست رفتن آب سطحی، بد طعمی و فساد میکروبی است. به کارگیری روش­ های نوین بسته ­بندی  می ­تواند تا حد زیادی سبب حفظ کیفیت محصول گردد. علی­ رغم پیشرفت­ هایی که تاکنون در زمینه بسته­ بندی برش­ های میوه و سبزیجات تازه انجام گرفته است، شرایط بهینه حفظ تازگی و ایمنی هنوز هم در دست بررسی می­ باشد. در این مقاله به معرفی سامانه­ های بسته­ بندی مختلف از جمله اتمسفر اصلاح شده، بسته­ بندی فعال، بسته­ بندی هوشمند، فیلم و پوشش ­های خوراکی که تاکنون برای برش­ های میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار گرفته ­اند، پرداخته می ­شود.

کلیدواژه‌ها