پلاسمای سرد به گاز یونیزه شدهای اطلاق می شود که بخش کوچکی از اتم های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یون های مثبت تبدیل شده باشد. به دلیل ویژگی هایی از قبیل دمای پایین و انرژی بالا در دامنه ی وسیعی از فنّاوری ها مورد توجّه قرار گرفته است. استفاده از پلاسمای سرد به واسطه ی کاربردهایی از قبیل استریل و پاک سازی، فعال سازی(واکنش پذیرتر شدن) و ایجاد پوشش های مطلوب بر روی سطوح به منظور افزایش ماندگاری محصول و ایجاد سطوح مناسب برای حفظ کیفیت آن در صنایع بسته بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. عموماً در تولید پلاسمای سرد از گازهایی نظیر اکسیژن، نیتروژن و آرگون استفاده می شود. برخی از مزایای آن از جمله: کاهش اثرات منفی اعمال حرارت بر روی سطوح برای پاکسازی، بهبود ویژگی های رطوبتپذیری الیاف، افزودن لایه ی نازک بر روی سطوح در جهت اصلاح ویژگی آن و افزایش پتانسیل چاپ و رنگ پذیری موجب توجّه صنعت بسته بندی به این فنّاوری شده است، لذا مروری بر کاربرد پلاسمای سرد در این صنعت بسیار حائز اهمیت می باشد.
مظلوم, سوگل, فلاح شجاعی, مونا, حسن کمانی, محمد, & میرزایی, حبیب الله. (1393). مروری بر امکان استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد در صنعت بسته بندی. علوم و فنون بستهبندی, 4(14), -.
MLA
سوگل مظلوم; مونا فلاح شجاعی; محمد حسن کمانی; حبیب الله میرزایی. "مروری بر امکان استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد در صنعت بسته بندی". علوم و فنون بستهبندی, 4, 14, 1393, -.
HARVARD
مظلوم, سوگل, فلاح شجاعی, مونا, حسن کمانی, محمد, میرزایی, حبیب الله. (1393). 'مروری بر امکان استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد در صنعت بسته بندی', علوم و فنون بستهبندی, 4(14), pp. -.
VANCOUVER
مظلوم, سوگل, فلاح شجاعی, مونا, حسن کمانی, محمد, میرزایی, حبیب الله. مروری بر امکان استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد در صنعت بسته بندی. علوم و فنون بستهبندی, 1393; 4(14): -.