روشهای نوین فرآیند مواد غذایی مانند پرتودهی و مایکروویو، روشهایی هستند که در سالهای اخیر،در صنعت مواد غذایی به منظور تولید مواد غذایی سالم تر و با کیفیتتر مورد استفاده قرار میگیرد. محققان نیز تأثیر این روشها را بر مواد غذایی و عوامل فساد محصولات غذایی مورد بررسی قرار دادهاند. با توجّه به اینکه، عموماً این فرایندها روی محصول بستهبندی شده، اعمال میشود، بررسی تغییرات ویژگیهای مواد بستهبندی مانند خواص مکانیکی و ممانعتکنندگی بسیار مهم میباشد. در همین راستا، بخشی از تحقیقات در حوزه بستهبندی، معطوف به بررسی تأثیر فرایند های نوین بر ویژگیهای مواد بستهبندی است. مقاله حاضر مروری بر تحقیقات صورت گرفته در این حوزه می باشد. اثر فرایندهای نوین بر شدّت مهاجرت ترکیبات از مواد بستهبندی به ماده غذایی طی نگهداری نیز از موضوعات مهمی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.