این مقاله به بررسی اثرات احتمالی اعمال همزمان فشار (P) و دما (T) بر روی فیلمهای پلیمری مورد استفاده در بستهبندی مواد غذایی در هنگام فرآیند پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون فشار بالا میپردازد. مدلسازی نظری و داده لایه لایه شدن فیلمهای چند لایه، تغییر فاز از حالت لاستیکی به حالت شیشهای ناشی از اعمال فشار و پلاستیسیته ناشی از جذب ترکیبات با وزن مولکولی کم شده است. های آزمایشگاهی در این مقاله مورد بحث قرار گرفتهاند. در واقع، اثرات برگشتپذیر و برگشت ناپذیری که در فیلمهای تک لایه و چندلایه ممکن است رخ دهند، مورد بررسی قرار گرفته و ارتباط آنها با تغییرات ساختاری و خواص مورفولوژیک مواد پلیمری تحت شرایط دما/ فشار مختلف در موارد کاربردی خاص مورد ارزیابی قرار گرفته است. در پاسخ به شرایط فشاری و یا دمایی، ممکن است در بخشهای آمورف و بلوری فیلم پلیمری، تغییرات ساختاری رخ دهد که به نوبه خود منجر به ایجاد اثرات محسوسی در خواص مواد بستهبندی میشود. توجّهی خاص به مسائلی نظیر تغییرات غیر قابل برگشت در خواص کاربردی (نفوذناپذیری نسبت به گازها و بخار آب، پدیده جذب و پدیده مهاجرت)، خواص مکانیکی ماده بستهبندی (مرتبط با اصلاح درجه تبلور)، پدیده زمانمندی در فاز آمورف، فرآوری فشار بالا(HPP) یک روش نگهداری مواد غذایی است که باعث حفظ ویژگیهای طبیعی حسی و تغذیهای مواد غذایی با حداقل افت کیفی آن میشود. در واقع، فرآیند غذاهای بستهبندیشده با این روش علاوه بر اینکه سبب حفظ بهتر بافت و ویژگیهای تغذیهای ماده غذایی میشود، زمان ماندگاری آنها را افزایش میدهد. از دیدگاه صنعتی، انتخاب مواد پلیمری و ساختار مناسب برای بستهبندی هنگامی که فشار و دمای بالا به صورت همزمان برای فرآیندهای استریلیزاسیون فشار بالا بکار گرفته میشوند، بسیار مهم است. در ارتباط با کاربردهای صنعتی این فرآیند، پیشبینی اثرات احتمالی تیمار بر روی ساختار و مورفولوژی مواد بستهبندی، موضوع مهمی است که به نوبه خود میتواند اثرات مربوط به خواص مکانیکی و خواص کاربردی (مانند نفوذناپذیری نسبت به گازها و بخار آب) و زیبایی شناسی(وضوح کافی مواد غذایی برای بیننده) را تحت تأثیر قرار بدهد. در واقع، اصلاح میزان تبلور، تغییرات دانسیته بخشهای آمورف و پدیدههای هیدرولیز احتمالی ممکن است مانع از استفاده مواد بستهبندی برای کاربرد در فشار بالا گردد. علاوه بر این، فیلمهای قابلانعطاف چند لایه ممکن است در برخی از موارد، پدیده لایه لایه شدن را نشان دهند که در نهایت منجر به تغییرات غیرقابل قبول در ساختار ماده بستهبندی میشود.