تأثیر فرآیند فشار بالا بر ویژگی های فیلم های بسته بندی مورد استفاده در مواد غذایی

نویسندگان

1 تهران ، شهرک غرب ، بلوار شهید فرحزادی ، خیابان شهید حافظی (ارغوان غربی ) پلاک 7

2 شهرک غرب ، بلوار فرحزادی ، خیابان شهید حافظی (ارغوان غربی ) ، پلاک 46، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ، دانشکده علوم تغذیخ و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی

3 تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی: 4741-19395 (کد پستی 1981619573 )، تلفکس: 22086347-021

چکیده

امروزه مصرف­کنندگان انتظار محصولات غذایی ایمن، حداقل فرآیند شده، بدون مواد افزودنی و با عمر ماندگاری بالا را دارند. در این راستا، استفاده از فرآیند فشار بالا روز به روز در حال افزایش است و بسته­بندی‎های مختلفی از نظر رفتار ساختاری و پایداری تحت فشار بالا مورد بررسی قرار گرفته‎اند. در اثر فرآیند فشار بالا تغییراتی مانند لایه لایه شدن ساختار، تغییر در ویژگی­های نفوذپذیری، تغییر خواص مکانیکی و تغییر در درجه بلورینگی و خواص حرارتی رخ می‎دهد و در برخی از موارد این تغییرات به گونه­ای است که بسته­بندی قابلیت استفاده در فرآیند فشار بالا را ندارد. بنابراین فرآیند HPP باید در بسته­بندی انعطاف­پذیر انجام شود تا بتواند فشار بالا را تحمل کرده و یکپارچگی خود را حفظ کند و در عین حال بتواند فشار را به ماده غذایی انتقال دهد و کم­ترین اثرات مخرب را بر ویژگی­های کاربردی پلیمرهای بسته­بندی داشته باشد.

کلیدواژه‌ها