امروزه تمایل به استفاده از بستهبندیهای زیستتخریب پذیر شامل پوششها و فیلمهای خوراکی به دلیل دارا بودن مواد طبیعی و عدم ایجاد آلودگیهای زیست محیطی، روز به روز در حال افزایش میباشد. فیلمهای خوراکی کامپوزیتی با هدف بهبود ویژگیهای عملکردی فیلمهای تک جزئی و غلبه بر نقاط ضعف آنها تولید میشوند. فیلمهای خوراکی تهیه شده از پلیساکاریدها و پروتئینها ویژگیهای مکانیکی مناسبی داشته ولی تراوایی زیادی در مقابل رطوبت دارند. در مقابل، فیلم های حاصل از ترکیبات لیپیدی، تراوایی پائینی نسبت به رطوبت داشته و از ویژگیهای مکانیکی ضعیفی برخوردار میباشند. با آمیختن این دو نوع ماده، فیلمهای مرکب حاصله از ویژگیهای مطلوبی برخوردار خواهند بود. فیلمهای مرکب به دو صورت، دو لایهای و امولسیونی تهیه میشوند. بنابراین فیلمهای خوراکی کامپوزیتی خاصیت ممانعتکنندگی بیشتری در برابر رطوبت، گازها و مواد حل شده خواهند داشت. علاوه بر این استفاده از فیلمهای کامپوزیت، به دلیل خواص مکانیکی بهبود یافته، محافظت بالاتری را از ماده غذایی به عمل خواهند آورد، لذا مواد غذایی پوشش داده شده با این فیلمها ماندگاری بالاتری را خواهند داشت. در این مقاله مروری به بررسی چگونگی ساخت فیلمهای کامپوزیت و بررسی ویژگیهای این فیلمها و برتری نسبی آنها در مقایسه با فیلمهای خوراکی تک جزئی پرداخته شده است.
پورصباغیان, مجتبی, باقری, نصیر, چایچی, مریم, & فرهودی, مهدی. (1394). بررسی روش ساخت و ویژگی های فیلم های خوراکی امولسیونی و دو لایه. علوم و فنون بستهبندی, 6(24), 60-69.
MLA
مجتبی پورصباغیان; نصیر باقری; مریم چایچی; مهدی فرهودی. "بررسی روش ساخت و ویژگی های فیلم های خوراکی امولسیونی و دو لایه", علوم و فنون بستهبندی, 6, 24, 1394, 60-69.
HARVARD
پورصباغیان, مجتبی, باقری, نصیر, چایچی, مریم, فرهودی, مهدی. (1394). 'بررسی روش ساخت و ویژگی های فیلم های خوراکی امولسیونی و دو لایه', علوم و فنون بستهبندی, 6(24), pp. 60-69.
VANCOUVER
پورصباغیان, مجتبی, باقری, نصیر, چایچی, مریم, فرهودی, مهدی. بررسی روش ساخت و ویژگی های فیلم های خوراکی امولسیونی و دو لایه. علوم و فنون بستهبندی, 1394; 6(24): 60-69.