1
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چکیده
آگاهی روز افزون مصرف کنندگان در مورد سبک زندگی سالم، منجر به تحقیق در مورد روش های جدید طولانی کردن زمان ماندگاری محصولات غذایی بدون نیاز به مواد نگهدارنده شده است. بهبود خواص مکانیکی و بازدارندگی مرتبط با اجزای اصلی در شبکه پلیمرهای زیستی به دلیل علاقه روزافزون به ساختارهای مرکب میباشد. بررسی حاضر بر روی کاربردهای غذایی پوشش ها و فیلم های خوراکی امولسیونی متمرکز شده است. لیپیدها معمولاً برای ایجاد ویژگی آبگریزی و در نتیجه کاهش از دست دادن رطوبت به فیلم ها و پوشش های خوراکی اضافه می شوند. طیف بسیار گستردهای از مواد چرب از جمله موم های طبیعی، رزین ها، استوگلیسیریدها، اسیدهای چرب، مواد با پایه نفتی، مواد معدنی و روغن های گیاهی موجود است. پیش از استفاده از پوشش، لازم است که فرایند امولسیون سازی فاز چربی در فاز آبی صورت گیرد. در بین روش های امولسیون سازی، هموژنیزاسیون روتور-استاتور مشهورترین روش می باشد. به طور کلی، فیلم های امولسیونی تولید شده از لیپیدها و هیدروکلوییدها، ویژگی های مکانیکی، ممانعت کنندگی در برابر رطوبت و شفافیت بیشتری را در مقایسه با فیلم های تک لایه لیپیدی نشان می دهند.
پورصباغیان، م.، باقری، ن.، چایچی، م. و فرهودی، م. (1394). "بررسی روش ساخت و ویژگیهای فیلمهای خوراکی امولسیونی و دولایه". فصلنامه علوم و فنون بستهبندی. شماره 24. 60-69.
عرب، م.، یوسفی اصلی، م.، خورشیدیان، ن. و فرهودی، م. (1394). "تأثیر فرآیند فشار بالا بر ویژگیهای فیلمهای بستهبندی مورد استفاده در مواد غذایی". فصلنامه علوم و فنون بستهبندی. شماره21. 32-43.
Debeaufort, F., Quezada-Gallo, J. A., & Voilley, A. (1998). "Edible fims and coatings: tomorrows packagings: a review". Critical reviews in food science and nutrition, 38, 299-313.
Krochta, J. M. (2002). "Proteins as raw materials for films and coatings: definitions, current status, and opportunities". In A. Gennadios (Ed.), Protein-based films and coatings (pp.1-41). New York: CRC Press.
Falguera, V., Quintero, J. P., Jimenez, A., Munoz, A., & Ibarz, A. (2011). "Edible films and coatings: structures, active functions and trends in their use". Trends food science and technology, 22, 291-303.
Chillo, S., Flores, S., Mastromatteo, M., Conte, A., Gerschenson, L., & Del Nobile, M. A. (2008). "Influence of glycerol and chitosan on tapioca starch-based edible film properties". Journal of food engineering, 88, 159-168.
Cagri, A., Ustunol, Z., & Ryser, E. T. (2004). "Antimicrobial edible films and coatings". Journal of food protection, 67, 833-848.
Dangaran, K. L., Nantz, J. R., & Krochta, J. M. (2006). "Whey protein-sucrose coating gloss and integrity stabilization by cristallization inhibitors". Journal of food science, 71, 152-157.
Debeaufort, F., & Voilley, A. (1995). "Effect of surfactants and drying rate on barrier properties of emulsified films". International journal of food science and technology, 30, 183-190.
Fabra, M. J., Perez-Masia, R., Talens, P., & Chiralt, A. (2011). "Influence of the homogenization conditions and lipid self-association on properties of sodium caseinate based films containing oleic and stearic acids". Food hydroclloids, 25, 1112-1121.
Han, J. H., & Gennadios, A. (2005). "Edible films and coatings: a review". In J. H. Han (Ed.) Innovations in food pachaging (pp. 239-262). San Diego: Elsevier Academic Press.
Yang, L., & Paulson, A. T. (2000). "Mechanical and vapor barrier properties of edibe gellan films". Food research international, 33, 571-578.
Ma, W., Tang, Ch-H., Yin, S-W., Yang, X-Q., Wang, Q., Liu, F., & Wei, Z-H. (2012). "Characterization of gelatin-based edible fims incorporated with olive oil". Food research international, 49, 572-579.
Bourtoom, T. (2009). "Edible films: properties enhancement". International food research journal, 16, 1-9.
Bakkali, F., Averbech, D., & Idaomar, I. (2008). "Biological effects of essential oils: a review". Food and chemical toxicology, 46, 446-475.
Bonilla, J., Atares, L., Vargas, M., & Chiralt, A. (2012). "Effect of essential oils and homogenization conditions on properties of chitosan-based films". Food hydrocolloids, 26, 9-16.
Jafari, S. M., He, Y., & Bhandari, B. (2006). "Nano-emusion production by sonification and microfluidization – a comparision". International journal of food properties, 9, 475-485.
Fabra, M. J., Jimenez, A., Talens, P., & Chiralt, A. (2015). "Influence of homogenization conditions on phesica properties and antioxidant activity of fully biodegradable pea protein-apha-tocopherol films". Food and bioprocess technology, 7, 3569-3578.
Karbowiak, T., Debeaufort, F., & Voilley, A. (2007). "Les emballages comestibles: nature, fonctionalite et utilisations". Industries alimentaires et agricols, 124, 9-17.
Debeaufort, F., & Voilley, A. (2009). "Lipid-based edible films and coatings. In M. E., Embuscado & K. C. Huber (Eds.) Edible films and coatings for food applications (pp. 135-168) ". New York: Springer science + Business media, LLC.
Morilon, V., Debeaufort, F., Bond, G., Capelle, M., & Voilley, A. (2002). "Factors affecting the moisture permeability of lipid-based edible films: a review". Critical reviews in food science and nutrition, 42, 67-89.
Hambleton, A., Perpinan,-Saiz, N., Fabra, M. J., Voilley, A., & Debeaufort, F. (2012). "The schroeder paradox or how the state of water affects the moisture transfer through edible films". Food chemistry, 132, 1671-1678.
Hopkins, E. J., Chang, Ch., Lam, R. S. H., & Nickerson, M. T. (2015). "Effect of flaxseed oil concentration on the performance of a soy protein isolate-based emulsion-type film". Food research international, 67, 418-425.
Ortega-Toro, R., Jimenez, A., Talens, P., & Chiralt, A. (2014). "Effect of the incorporation of surfactants on the physical properties of corn starch films". Food hydrocolloids, 38, 66-75.
Guerrero, P., Nur hanani, Z. A., Kerry, J. P., & de la Caba, K. (2011). "Characterization of soy protein-based films prepared with acids and oils by compression". Journal of food science, 107, 41-49.
Guilbert, S., Gontard, N., & Gorris, G. M. (1996). "Prolongation of the shelf-life of perishable food products using biodegradable films and coatings". Lebensmittel-wissenschaft & technologie, 29, 10-17.
Hambleton, A., Debeaufort, F., Bonnotte, A., & Voilley, A. (2009). "Influence of alginate emulsion-based films structure on its barrier properties and on the protection of microencapsulated aroma compound". Food hydrocolloids, 23, 2116-2124.
Navarro-Tarazaga, M. L., Massa, A., & Perez-Gago, M. (2011). "Effect of beeswax content on hydroxypropy methylcellulose based edible film properties and postharvest quality of coated plums (Cv. Angeleno) ". LWT – Food science and technology, 44, 2328-2334.
Jimenez, A., Fabra, M. J., Talens, P., & Chiralt, A. (2013b). "Physical properties and antioxidant capacity of sterch-sodium caseinate films contianing lipids". Journal of food engineering, 116, 695-702.
Kalia, A., & Parshad, V. R. (2015). "Novel trends to revolutionize preservation and packaging of fruits/fruit products: microbioogical and nanotechnological perspectives". Critical reviews in food science and nutrition, 55, 159-182.
Gontard, N., Marchesseau, S., Cuq, J-L., & Guilbert S. (1995). "Water vapor permeability of edible bilayer films of wheat gluten and lipids". International journal of food science and technology, 30, 49-56.
Fabra, M. J., Talens, P., & Chiralt, A. (2008). "Tensile properties and water vapor permeability of sodium caseinate films containing oleic acid-beeswax mixtures". Journal of food engineering, 85, 393-400.
حسینی سلوط, مرسده, & محمدزاده میلانی, جعفر. (1396). قابلیت و ویژگی های عملکردی فیلم های خوراکی بر پایه امولسیون. علوم و فنون بستهبندی, 8(30), 42-53.
MLA
مرسده حسینی سلوط; جعفر محمدزاده میلانی. "قابلیت و ویژگی های عملکردی فیلم های خوراکی بر پایه امولسیون". علوم و فنون بستهبندی, 8, 30, 1396, 42-53.
HARVARD
حسینی سلوط, مرسده, محمدزاده میلانی, جعفر. (1396). 'قابلیت و ویژگی های عملکردی فیلم های خوراکی بر پایه امولسیون', علوم و فنون بستهبندی, 8(30), pp. 42-53.
VANCOUVER
حسینی سلوط, مرسده, محمدزاده میلانی, جعفر. قابلیت و ویژگی های عملکردی فیلم های خوراکی بر پایه امولسیون. علوم و فنون بستهبندی, 1396; 8(30): 42-53.