1
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
2
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چکیده
علیرغم توسعه بستهبندی مقاوم- به حشرات، هنوز هم برخی غذاهای بستهبندی شده قبل از آنکه مصرف شوند با چالشهای فراوانی روبرو هستند. یکی از این چالشها که تاکنون نادیده گرفته شده است، هجوم آفات و حشرات به بستههای محتوی مواد غذایی در انبار یا محیط خانه و عدم شناخت کافی از مکانیسم ورود آنها است. از آنجایی که افزایش محدودیتها در جهت استفاده از آفتکشها و تأکید بر رعایت اصول و الزامات بهداشتی، اولویت اول محصولات است، بنابراین توسعه و ترویج بستهبندی مقاوم- به حشرات جزء مسائل مهم برای مصرفکننده و تولیدکننده می باشد. در این صورت، مصرفکننده از مصرف غذای عاری از- حشرات مطمئن است و تولید کننده به خاطر هجوم حشرات به بسته های مواد غذایی، درگیر مسائل اخلاقی و حقوقی نمیشود. سه راهکار کاربردی در این زمینه وجود دارند که شامل طراحی مناسب بستهبندی برای جلوگیری از تهاجم حشرات، استفاده از مواد پلیمری بی اثر، و به کارگیری مواد دافع حشرات با منشأ طبیعی مانند اسانسهای گیاهی میباشد که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته میشود.
Michael A. Mullen, Jade M. Vardeman, and Jim Bagwell. (2012). "Importance of Insect-Resistant Packaging: Challenges and Solutions". Translated by Mohammadzadeh Milani, J. Mozaffary, P., Vol.12, 1-8.