تأثیر بسته بندی فعال ضدمیکروبی بر خصوصیات کیفی میوه ها و سبزی ها

نوع مقاله : ترویجی

نویسندگان

1 دانش‌آموخته دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

2 استاد، بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

استفاده از بسته بندی فعال، روشی نوین برای نگهداری مواد غذایی می باشد و در سال های اخیر، پژوهش های زیادی برای تولید و اقتصادی کردن آن انجام شده است. این نوع بسته بندی با تغییر شرایط بسته بندی، ایمنی، ماندگاری و یا ویژگی های حسی ماده غذایی را بهبود می بخشد. مواد ضدمیکروبی از جمله مهم ترین انواع ترکیبات فعال هستند که در طراحی بسته بندی فعال مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف ترکیبات ضدمیکروبی مانند: ترکیبات شیمیایی و طبیعی ازجمله اسانس ها برای این منظور مورد استفاده قرار گرفته اند. این نوع بسته بندی به شکل های مختلف از جمله بالشتک های ضدمیکروبی بارگذاری شده با اسانس های مختلف و پوشش های ضدمیکروبی طبیعی برای میوه ها و سبزی های به کار گرفته شده است. در این مقالة مروری، به انواع بسته بندی ضدمیکروبی و ترکیبات شیمیایی و طبیعی ضد میکروبی که می توانند در تولید بسته بندی های فعال استفاده شوند اشاره شده است. نحوه ساخت بالشتک های ضدمیکروبی و کاربرد بالشتک ها و پوشش های ضدمیکروبی در بسته بندی میوه ها و سبزی ها به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Active Antimicrobial Packaging on Qualitative Characteristics of Fruits and Vegetables

نویسندگان [English]

  • azam amiri 1
  • Asghar Ramezanian 2
1 Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran
2 Horticultural Science Bajgah- College of Agriculture
چکیده [English]

The use of active packaging is a new method for preserving food materials, and many researches have been done during recent years to produce and make it economical. This type of packaging improves the safety, durability or sensorial properties of food by changing packaging conditions. Antimicrobial agents are among the most important types of active compounds used in active packaging design. Different types of antimicrobial compounds including essential oils have been used for this purpose. This type of packaging has been used in various forms including antimicrobial sachets loaded with different essential oils and natural antimicrobial coatings for fruits and vegetables. In this review article, it has been mentioned different types of antimicrobial packaging and chemical and natural antimicrobial compounds which can be used in production of active packaging. The method of making antimicrobial sachets and application of antimicrobial sachets and coatings in fruits and vegetables packaging are discussed in detail.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Active packaging
  • Preservation
  • Quality
  • Essential oil
1. احمدی جوزانی. م، جوانمرد داخلی. م. و عراقی. م. (1394)، «ارزیابی اثر عصاره دارچین در بسته‌بندی فعال برای بهبود ماندگاری توت‌فرنگی»، فصلنامه علوم و فنون بسته بندی، 23. 52-59.##
2. وصال طلب، ز. و غلامی، م (1391)، «اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی‌های کیفی انگور طی دوره انبارداری»، مجله علوم باغبانی ایران، 43. 255- 265.##
4. نوروزی فاز. ف، میردهقان. س.ح، کریمی، ح.ر. و علایی. ح (1395)، تأثیر اسانس­های تیمول و منتول به همراه بسته­بندی با پوشش سلوفان در حفظ کیفیت پس از برداشت میوة توفرنگی رقم پاروس»، علوم باغبانی ایران، 74 (1). 81-91.##
5. امیری. ا، مرتضوی. س.م.ح، محمودی سورستانی. م، کیاست. ع.ر، رمضانی. ز(1398)، «تاثیر بسته ­بندی فعال میکروبی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت فرنگی»، مجله علوم و صنایع غذایی ایران دانشگاه تربیت مدرس، (86). 263-274.##
6. رمضانیان. ا، احمدی. پ و حبیبی. ف(1396)، «تأثیر پوشش ­های خوراکی بر حفظ ترکیب ­های زیست فعال و طولانی کردن دورۀ نگهداری اناردانۀ رقم رباب نیریز،»، علوم باغبانی ایران، 48 (4).943-952.##
3. Kader, A.A., & Watkins, C.B. (2000). ‘‘Modified atmosphere packaging toward 2000 and beyond.” HortTechnology, 10(3), 483–486.##
4. Thompson, A. K. (2010). ‘Controlled Atmosphere Storage of Fruits and Vegetables,” Second Edition.289pp.##
5. Ahvenainen, R. (2003). "Novel food packaging techniques." Published in North America by CRC Press LLC. 589PP.##
6. Ayala-Zavala, J. F., Toro-Sánchez, L. D., Alvarez-Parrilla, E., Soto-Valdez, H., Martín-Belloso, O., Ruiz-Cruz, S., & González-Aguilar, G. A. (2008). ‘Natural antimicrobial agents incorporated in active packaging to preserve the quality of fresh fruits and vegetables.” Stewart Postharvest Review, 3:9.##
7. Ma, J. (2012). ‘Allyl isothiocyanate derived from oriental mustard meal as a natural antimi-crobial to inhibit the growth of moulds on bread.” Master's thesis Guelph, Ontario, Canada: University of Guelph.##
8. Otoni, C. G., Espitia, P. P., Avena-Bustillos, R. J., & McHugh, T. H. (2016). ‘Trends in antimicrobial food packaging systems: emitting sachets and absorbent pads.” Food Research International, 83, 60–73.##
9. Otoni, C. G., Soares, N. F. F., Silva, W. A., Medeiros, E. A. A. & Baffa Junior, J. C. (2014). ‘Useof allyl isothiocyanate-containing sachets to reduce Aspergillus flavus sporulation in peanuts.” Packaging Technology and Science, 27 (7), 549–558.##
10. Gómez-López, V. M., Rajkovic, A., Ragaert, P., Smigic, N., & Devlieghere, F. (2009). ‘Chlorine dioxide for minimally processed produce preservation: A review.” Trends in Food Science and Technology, 20(1), 17–26.##
11. Soares, N. F. F., Pires, A. C. S., & Camilloto, G. P. (2008). Sachê antimicrobiano para uso emalimentos. Brazilian Patent PI 0603881-6 Quoted by: Otoni, C.G., Espitia, PJ.P.Roberto J. Avena-Bustillos e, Tara H. McHugh. (2016). ‘‘Trends in antimicrobial food packaging systems: Emitting sachets and absorbent pads." Food Research International, 83: 60–73.##
12. Shi, H. & Xin, J. H., (2007). "Cosmetic Textiles: Concepts, Application and Prospects,” Institute of Textiles and Clothing, 21,134-138.##
13. Mohammadi, A., Hashemi, M., & Hosseini, S. M. (2015). ‘Nanoencapsulation of Zataria multiflora essential oil preparation and characterization with enhanced antifungal activity for controlling Botrytis cinerea, the causal agent of gray mould disease.” Innovative Food Science and Emerging Technologies, 28, 73–80.##
14. Seo, H. S., Bang, J., Kim, H., Beuchat, L. R., Cho, S.Y., & Ryu, J. H. (2012). ‘Development of an antimicrobial sachet containing encapsulated allyl isothiocyanate to inactivate Escherichia coli O157:H7 on spinach leaves.” International Journal of Food Microbiology, 159 (2), 136–143.##
15. Piercey, M. J., Mazzanti, G., Budge, S. M., Delaquis, P. J., Paulson, A. T., & Hansen T. (2012). ‘Antimicrobial activity of cyclodextrin entrapped allyl isothiocyanate in a model system and packaged fresh-cut onions.” Food Microbiology, 30(1), 213-218.##
16. Ayala-Zavala, J. F., & Gonzalez-Aguilar, G. A., (2010). ‘Optimizing the use of garlic oil as antimicrobial agent on fresh-cut tomato through a controlled release system.” Journal of Food Science, 75(7), 398-405.##
17. Montero-Prado, P., Rodriguez- Lafuente, A., & Nerin. C. (2011). ‘Active label-based packaging to extend the shelf-life of "Calanda" peach fruit: Changes in fruit quality and enzymatic activity.” Postharvest biology and Technology, 60(3), 211–219.##
18. Espitia, P. J. P. (2012). ‘Assessment of the efficiency of essential oils in the preservation of postharvest papaya in an antimicrobial packaging system.” Food Technology, 15(4), 307-316.##
19. Almenar, E., Catala, R., Hernandez-Munoz, P., & Gavara, R. (2009). ‘Optimization of an active package for wild strawberries based on the release of 2-nonanone.” LWT - Food Science and Technology, 42(2), 587–593.##
20. Serrano, M., MartGnez-Romero, D., Guillen, F., Valverde, G., Zapata Salvador, P., & Valero, D. (2008). ‘The addition of essential oils to MAP as a tool to maintain the overall quality of fruits.” Trends in food science and technology, 19(9), 464 – 471.##
21. Valverde, J. M., Guillen, F., Martinez-Romero, D., Castillo, S., Serrano, M. & Valero, D. (2005). Improvement of table grapes quality and safety by the combination of modified atmosphere packaging (MAP) and eugenol, menthol, or thymol.” Journal of Agriculture and Food Chemistry, 53(19), 7458-7464.##
22. Valero, D., Valverde, J. M., Mart´ınez-Romero, D., Guillen, F., Castillo, S., & Serrano, M. (2008). ‘The combination of modified atmosphere packaging with eugenol or thymol to maintain quality, safety and functional properties of table grapes.” Postharvest Biology and Technology, 41(3), 317-327.##
23. Etemadipoor, R., Ramezanian, A., Mirzaalian Dastjerdi, A., & Shamili, M. (2019). The potential of gum arabic enriched with cinnamon essential oil for improving the qualitative characteristics and storability of guava (Psidium guajava L.) fruit.” Scientia Horticulturae, 251,101-107.##
24. Sanchez-Gonzalez, L., Vargas, M., Gonzalez-Martinez, C., Chiralt, A., & Chafer, M. (2011). Use of essential oils in bioactive edible coatings.” Food Engineering Reviews, 3, 1–16.##
25. Wang, S. Y., & Gao, H. Y. (2013). Effect of chitosan-based edible coating on antioxidants, antioxidant enzyme system, and postharvest fruit quality of strawberries (Fragaria x aranassa Duch.). LWT - Food Science and Technology, 52, 71–79.##
26. Shao, X., Cao, B., Xua, F., Xiea, Sh., Yua, D., & Wang. H. 2015. Effect of postharvest application of chitosan combined with clove oilagainst citrus green mold. Postharvest Biology and Technology, 99, 37–43.##
27. Velásquez, M. A.; Passaro, C. P.; Lara-Guzmán, O. J.; Álvarez, R.; & Londono, J. (2014). Effect of an edible, fungistatic coating on the quality of the ‘Valencia’ orange during storage and marketing. Acta Horticulturae, 1016, 163–169.##