استفاده از روش‌های بسته‌بندی در حفظ کیفیت و افزایش زمان نگهداری گز انگشت‌پیچ

نوع مقاله : ترویجی

نویسندگان

1 دانشجوی دکترای فناوری مواد غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

2 استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

گز انگشت‌پیچ فراورده‌ای کم‌نظیر از جهت فرمولاسیون، که در کنار تأمین نیاز حسی علاقه‌مندان به شیرینی، بافت و ارزش تغذیه‌ای فوق العاده‌ای را برای مصرف‌کنندگان خود به ارمغان می‌آورد. علت ارزش تغذیه‌ای بالای این فراورده حضور سفیده تخم‌مرغ است که سرشار از پروتئین‌های با ارزش بیولوژیکی بالاست. این فراورده دلپذیر با وجود قابلیت‌های نوآوری، که هم در زمینه فرمولاسیون و هم بسته‌بندی برای آن متصور است مورد غفلت واقع شده است. بسته‌بندی این فراورده ارزشمند در بازار کنونی محدود به ظروف پلی‌اتیلنی درب‌دار سفید تک‌قسمتی بوده و عمدتاً  با روش سنتی برچسب‌زنی می‌شوند. این در حالی است که ظروف بسته‌بندی متنوعی با درنظرگیری همه جوانب مربوط به یک بسته‌بندی مناسب و با کیفیت در بازارهای مختلف داخلی و خارجی در حال عرضه هستند. در این مقاله به معرفی گز انگشت‌پیچ و نحوه تولید آن، مقایسه آن با دو فراورده خامه مارشمالو و نوقای مایع و ارائه بسته‌بندی‌های پیشنهادی جهت افزایش بازارپسندی و معرفی بهتر این فراورده به بازار تقاضا پرداخته می‌شود.    

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The use of packaging methods to maintain quality and increase the storage time of Gaz-Angoshtpich

نویسندگان [English]

  • Zahra Rangchian 1
  • Nasser Sedaghat 2
1 Student of Ferdowsi University of Mashhad
2 Member of the faculty of Ferdowsi University of Mashhad
چکیده [English]

Gaz-Angoshtpich stands out for its unique formulation, providing a satisfying sensory experience for sweet enthusiasts while delivering high texture and nutritional value. The inclusion of egg white, rich in high-quality proteins, contributes to the product's nutritional benefits. Despite its innovative capabilities, formulation and packaging this delightful product has been overlooked. The packaging of this valuable product in the current market is limited to white one-piece polyethylene containers with lids and is mainly labeled with the traditional method. At the same time, various packaging containers are being offered in various domestic and foreign markets considering all aspects related to a suitable and high quality packaging. In this article, the introduction of Gaz Angoshtpich and its production method, its comparison with two the product of marshmallow cream and liquid nougat and suggested packagings are discussed in order to increase marketability and better introduction this product to the demanding market.
 
 
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Gaz Angoshtpich
  • sweets
  • packaging
  • protein
  • egg white

Smiley face

 [1] R. Dani, K. Tiwari, and A. Prabhu, “ A Review of Food Packaging Materials and its Impact on Environment’’, Recent Trends in Composite Sciences with Computational Analysis., 2024, pp. 1-12.
[2] گز انگشت‌پیچ - ویژگی‌ها و روش‌های آزمون، استاندارد ملی ایران 9326، چاپ اول. 1386.
[3] م. اکبریان، ف. حیدری، ا. مرشدی، "تکنولوژی تولید گز"، میان‌ وعده‌های غذایی، 6-1، مشهد، 1393.
[4] P. Swarup Das, P. Saha, B. Das, H. Deka, and M. Deka, “ An outlook to form fill seal technology’’, Pharm. Res., vol. 7(2), pp. 290-295, 2018.
[5] ماشین‌سازی محبوب، اصفهان. https://www.mahboobpacking.ir
[6] A. Raisi, and A. Aroujalian, “reduction of the glucose syrup browning rate by the use of modified atmosphere package’’, Food Eng., vol. 80(1), pp. 370-373, 2007.
[7] A. Agarwal, B. Shaida, M. Rastogi,  and  N. Bahadur Singh, ‘‘Food packaging materials with special reference to biopolymers‑properties and  applications’’, Chem Africa, vol. 6, pp. 117-144,  2022. 
[8] D. Guo, Q. Pan, Q. Huang, Y. Yi, H. Wang, and W. Xu, “The quality analysis and deterioration mechanism of liquid egg white during storage’’, Appl. Sci., vol. 12(5), pp. 1-14, 2022.
[9] ا. آل حسینی، س.م. جعفری، ا. سالم، "بسته‌بندی کیک، بیسکویت و برخی از محصولات پخت"، علوم و فنون بسته‌بندی، شماره 41، 83-72،    1399 .
[10] P. Noonim, and K. Venkatachalam, “Quality changes and shelf life of salted duck egg white meringues stored in alternative packages at  two temperatures’’, QAS, vol. 13(3), pp. 62–73, 2021.
 [11] R. B. Schultz, ‘’UV technology for in-mold labeling’’, Radtech repor, vol. 3, pp. 16-17, 2014.
[12] J. King, J. C. Rice, and A. Hurley, “Consumer appeal of injection IML packaging vs. similarly decorated glass jars, composite cans, an metal  cans using eye tracking technology’’, appl. packag. res., pp. 1-11, 2017.
]13[ شرکت گزکرمانی، " گز انگشت‌پیچ بدون مغز"، ,kermanigaz.ir
August , 2024.Available: https://kermanigaz.ir/product/kermani-gaz-free-nuts- Angoshtpich. 
[14] YUPOIML, “Enhance your packaging with YUPOIML”, www.yupousa.com.
 [15]   X. Fan, A. Bica, Y. Kim, J. Roth and C. Belisle, Maple
        marshmallowspread, Cornell Uni and USDA, 2023.
 [16] L. Scarborough, ‘’ You haven’t lived until you’ve eaten nougat from a jar’’, eatout.co.za, September. 25, 2015. [online]. Available:    https://www.eatout.co.za/article/eat-now-jakhalskos-liquid-nougat.
دوره 15، شماره 59 - شماره پیاپی 59
شماره پیا پی 59 پاییز 1403
آذر 1403
صفحه 33-41
  • تاریخ دریافت: 13 خرداد 1403
  • تاریخ بازنگری: 03 شهریور 1403
  • تاریخ پذیرش: 22 مهر 1403
  • تاریخ انتشار: 20 آذر 1403