کیسه های قابل اتوکلاو و کاربرد آنها در بسته بندی مواد غذایی

نویسندگان

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

کیسه­ های قابل اتوکلاو ظروفی انعطاف ­پذیر و دارای قابلیت اتوکلاو شدن و ساختاری لایه لایه هستند و مشابه قوطی­ های کنسرو، حرارت­ دهی می­ شوند. ساختار کیسه­ های قابل اتوکلاو شدن که امروزه استفاده می­ شوند از سه ماده ساخته شده است که شامل لایه خارجی 12 میکرومتری پلی­استر به منظور ایجاد مقاومت حرارتی بالا، استحکام و قابلیت چاپ؛ لایه میانی از فویل آلومینیوم با ضخامت 18-9 میکرومتر که به عنوان سدّی در برابر نفوذ گاز، نور و رطوبت عمل کرده و لایه درونی پلی­پروپیلن با ضخامت 76 میکرومتر در تماس با غذا است که این سه لایه روی هم قرار گرفته و با حرارت­دهی در آون به هم متصل می­ شوند. لایه ­های تشکیل­ دهنده این ظروف، خواص مناسبی جهت افزایش ماندگاری، درب­ بندی کامل، استحکام، مقاومت به پارگی و پایداری در برابر فرآیندهای حرارتی فراهم می­ آورند. امروزه هر فرآورده بسته ­بندی شده در قوطی­ ها و شیشه­ ها، می­ توانند در ظروف انعطاف­پذیر بسته­بندی شوند. بعد از توسعه قوطی­ های فلزی، کیسه ­های قابل اتوکلاو، از مهم ­ترین پیشرفت ­ها در بسته­بندی مواد غذایی به شمار می ­آیند.

کلیدواژه‌ها